Reklama

Reklama

Vezmi mě na Měsíc

  • USA Fly Me to the Moon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímek Vezmi mě na Měsíc, ve kterém se v hlavních rolích představí Scarlett Johansson a Channing Tatum, je komedie která divákům umožní nahlédnout do zákulisí agentury NASA v době příprav historického přistání na Měsíci. Zajistit úspěch celé mise je už tak dost náročné a vedoucí pozemního řízení mise Cole Davis (Tatum) má proto plné ruce práce. Na scéně se nicméně objevuje marketingová kouzelnice Kelly Jonesová (Johansson), která byla z vyšších míst pověřena úkolem napravit nepříliš příznivý názor veřejnosti na celou vesmírnou agenturu. Následně prezident Spojených států usoudí, že je celá mise příliš důležitá na to, aby bylo možné připustit její potenciální selhání.  Jonesová tedy dostane za úkol nachystat jako „záložní řešení přistání“ samozřejmě fingované. A odpočet běží… (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (25)

ForGump 

všechny recenze uživatele

Film o falešném/skutečném přistání na Měsíci, které organizuje zaměstnanec NASA Channing Tatum a marketérka Kelly/Helen/Winnie Scarlett Johansson od počátku přesně ví co chce. A ro pobavit, nic víc. Je to kvalitně zrealizované, líbivě nasnímané a dobře zahrané. Bohužel ale nemá to příliš přidanou hodnotu. Ano, dialogy jsou dobře napsané, mají drive, je tu spousta úsmevnych vedlejších postav, až skoro škatulkovitých jako Woody Harrelson v role zlého boye od Nixona a prostě celé je to jen kalkul, jen aby to neurazilo. A to se přesně nestalo. Takže v pohodě, klidně letťe na Měsíc, nečeká vás dle mého zklamání. 60% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu háklivý na to, když se ve filmech o kosmonautice ukazuje/zdá, že astronauti nastupují do rakety na poslední chvíli nebo že těsně před zahájením odpočtu lze ještě leccos stihnout (abych se vyhnul spoilerům, nenapíšu víc), a myslím, že ani v romantické komedii by takové věci být nemusely. Nicméně Vezmi mě na Měsíc je zároveň ten film, který se nebere úplně vážně a kterému leccos, ač ne vše, rádi odpustíte. Třeba i Chaninga Tatuma, jenž se mi do role tak úplně nehodil. Film totiž stojí na Scarlett Johansson, a ta kdyby nebyla přesvědčivá, byla by veškerá další snaha marná. Naštěstí předvádí tak skvělý komediální výkon, že by se neztratila ani mezi dámským triem z našich Světáků, naopak by s Ivou Janžurovou a spol. hravě držela krok. Scénář je vtipný a štědrý i k vedlejším postavám, dobová atmosféra podpořená hudbou Daniela Pembertona až magicky nostalgická, celé to má chuť a vůni romantických komedií časů minulých, kdy by ústřední dvojici hráli třeba Spencer Tracy a Katherine Hepburn. Takže pokud o Vezmi mě na Měsíc řeknete otřepané "takové filmy se už netočí", bude to tentokrát pravda. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

50. a 60. léta minulého století se nesla v duchu kosmické Studené války mezi USA a SSSR a Berlantiho film nás zavádí do období jednoho z největších milníků naší novodobé historie - kdy Neil Armstrong vykonal "malý krok pro člověka, ale velký skok pro lidstvo". Bylo-li tomu tedy tak skutečně!? Vezmi mě na Měsíc sleduje jak přípravy na onen velký moment, tak i plánování největšího podfuku století (ne-li tisíciletí). Osobně jsem očekával, že se film vzhledem k obsazení (Tatum-Johansson-Harrelson) poveze na humornější vlně. Komediální rovina mě moc neoslovila (postava excentrického režiséra byla katastrofa), zatímco ta dramatická na mě místy celkem fungovala (viz background postavy Kelly Jones). P.S. Beware of the black cat! ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Sice to není moc komedie, ale zato je to vynikající romantické drama s komediálními prvky a skvělými herci ( a samozřejmě geniální kamerou Dariusze Wolskiego)... Scarlett Johansson i Channing Tatum patří mezi mé oblíbené herce, a když se k tomu připletl ještě Woody Harrelson (v poměrně mysteriózní roli agenta), a taky to mezi jimi dvěma hned od začátku pořádně jiskří, je tak říkajíc o "zábavu" postaráno.. Samotný film je moc dobře natočený, s kvalitními efekty startů raket a taky je tu taková atmosféra šedesátek, a boje o prvenství v dobytí Měsíce... Zatímco jiné filmy (např. Apollo 13, nebo První člověk) se prvoplánově věnují astronautům, jejich pouti  a cestě na Měsíc, Fly Me to the Moon se drží zákulisí, možnému neuspěchu - a fingovanému záložnímu řešení a samozřejmě řeší vztahy... Takže je to na jedné straně příjemná letní romantická oddychovka, na druhé straně moc zajímavé drama plné konspiračních teorií a reklamy na hodinky Omega.. Příjemné překvapení, čekal jsem víc komedií, ale o to to bylo lepší - alespoň to není sebeparodie a ta kočka byla super.. Viděno 55 let po startu Apolla 11 ve Velkém Špalíčku 2D (eng.)...98% ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Pohodová letní komediální romantika. Hoďte nohy nahoru, zrelaxujte se, moc o filmu nepřemýšlejte, a snad byste si ho mohli užít. Scarlett Johansson a Channing Tatum jsou fajn dvojka a hezky se na ně na plátně dívá, Woody Harrelson dělá to co vždy a dobře je doplňuje, ostatní obsazení je příjemné a pár známějších tváří v drobných rolích také potěší. Super je také výprava a kostýmy, nejvíce na mě zapůsobil kontrast křiklavého oblečený ScarJo a pastelových hnědých a modrých kostýmů komparzistů - hezky vynikala. Hudba také dobrá, jak původní tak licencovaná. Scénář není nic světoborného; většinou mi nevadí, když se film drží v zavedených kolejích a přitom funguje, ale tady to možná chtělo něčím trochu ozvláštnit. Navíc Tatumova postava mi chvílemi připadala napsaná trochu zvláštně a ne zcela konzistentně. Jinak ale Berlantiho režie solidní, kupodivu. 70% ()

Galerie (18)

Související novinky

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

Reklama

Reklama