Reklama

Reklama

Vezmi mě na Měsíc

  • USA Fly Me to the Moon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímek Vezmi mě na Měsíc, ve kterém se v hlavních rolích představí Scarlett Johansson a Channing Tatum, je komedie která divákům umožní nahlédnout do zákulisí agentury NASA v době příprav historického přistání na Měsíci. Zajistit úspěch celé mise je už tak dost náročné a vedoucí pozemního řízení mise Cole Davis (Tatum) má proto plné ruce práce. Na scéně se nicméně objevuje marketingová kouzelnice Kelly Jonesová (Johansson), která byla z vyšších míst pověřena úkolem napravit nepříliš příznivý názor veřejnosti na celou vesmírnou agenturu. Následně prezident Spojených států usoudí, že je celá mise příliš důležitá na to, aby bylo možné připustit její potenciální selhání.  Jonesová tedy dostane za úkol nachystat jako „záložní řešení přistání“ samozřejmě fingované. A odpočet běží… (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (25)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu háklivý na to, když se ve filmech o kosmonautice ukazuje/zdá, že astronauti nastupují do rakety na poslední chvíli nebo že těsně před zahájením odpočtu lze ještě leccos stihnout (abych se vyhnul spoilerům, nenapíšu víc), a myslím, že ani v romantické komedii by takové věci být nemusely. Nicméně Vezmi mě na Měsíc je zároveň ten film, který se nebere úplně vážně a kterému leccos, ač ne vše, rádi odpustíte. Třeba i Chaninga Tatuma, jenž se mi do role tak úplně nehodil. Film totiž stojí na Scarlett Johansson, a ta kdyby nebyla přesvědčivá, byla by veškerá další snaha marná. Naštěstí předvádí tak skvělý komediální výkon, že by se neztratila ani mezi dámským triem z našich Světáků, naopak by s Ivou Janžurovou a spol. hravě držela krok. Scénář je vtipný a štědrý i k vedlejším postavám, dobová atmosféra podpořená hudbou Daniela Pembertona až magicky nostalgická, celé to má chuť a vůni romantických komedií časů minulých, kdy by ústřední dvojici hráli třeba Spencer Tracy a Katherine Hepburn. Takže pokud o Vezmi mě na Měsíc řeknete otřepané "takové filmy se už netočí", bude to tentokrát pravda. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

50. a 60. léta minulého století se nesla v duchu kosmické Studené války mezi USA a SSSR a Berlantiho film nás zavádí do období jednoho z největších milníků naší novodobé historie - kdy Neil Armstrong vykonal "malý krok pro člověka, ale velký skok pro lidstvo". Bylo-li tomu tedy tak skutečně!? Vezmi mě na Měsíc sleduje jak přípravy na onen velký moment, tak i plánování největšího podfuku století (ne-li tisíciletí). Osobně jsem očekával, že se film vzhledem k obsazení (Tatum-Johansson-Harrelson) poveze na humornější vlně. Komediální rovina mě moc neoslovila (postava excentrického režiséra byla katastrofa), zatímco ta dramatická na mě místy celkem fungovala (viz background postavy Kelly Jones). P.S. Beware of the black cat! ()

Reklama

Janega 

všechny recenze uživatele

Príjemná a oddychová komédia založená ako na konverzačnom, tak aj situačnom humore. Nie je to niečo pričom sa budete neustále váľať od smiechu,  humor využíva mierne, ale sofistikovane, keďže je to celé na pozadí aj dosť dramatických udalostí. Nepriaznivci romantických filmov sa obávať nemusia, lebo aj keď je film prezentovaný ako romantická komédia, tak romantika je tu skôr taký doplnok. Scarlett je v roli marketingovej podvodníčky skvelá, len Channing mi tam jednoducho nesedí, akoby tam bol iba ako ťahák pre divákov, hodný nápadu Scarlettinej postavy. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Film o falešném/skutečném přistání na Měsíci, které organizuje zaměstnanec NASA Channing Tatum a marketérka Kelly/Helen/Winnie Scarlett Johansson od počátku přesně ví co chce. A ro pobavit, nic víc. Je to kvalitně zrealizované, líbivě nasnímané a dobře zahrané. Bohužel ale nemá to příliš přidanou hodnotu. Ano, dialogy jsou dobře napsané, mají drive, je tu spousta úsmevnych vedlejších postav, až skoro škatulkovitých jako Woody Harrelson v role zlého boye od Nixona a prostě celé je to jen kalkul, jen aby to neurazilo. A to se přesně nestalo. Takže v pohodě, klidně letťe na Měsíc, nečeká vás dle mého zklamání. 60% ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

Zo všetkých filmov o pristaní na mesiaci ma tento bavil najviac. Oproti ostatným filmom tu sú postavy s príbehmi, ktoré diváka upútajú lepšie ako vedci snažiaci sa postaviť raketu alebo astronauti chystajúci sa na let (už je to otrepané). K tomu pohodová letná atmosféra šesťdesiatok s nakopávajúcim soundtrackom, pútavým strihom a klasickou romantikou robí ideálny film na letné rande. ()

Galerie (18)

Související novinky

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

Reklama

Reklama