Reklama

Reklama

Božská relikvie 2

  • Hongkong Fei ying ji hua (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jackie je tajný agent, kterého vláda pověřila neobyčejně nebezpečným úkolem. Musí najít a získat nacistické zlato, ukryté před 40-ti lety v severní Africe. Tento úkol nebude snadný, neboť Jackie není jediný, kdo se o tento poklad zajímá. Chtějí se ho zmocnit i gangsteři, kteří jsou ochotni dopustit se čehokoliv v zájmu získání pokladu. Na plátně se opět objeví hongkongský Indiana Jones, který se jako vždy úspěšně postaví proti všem nepřátelům. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme s humorem charakteristickým pro Jackieho filmy a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (147)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tento film není akční dobrodžný film z Hong Kongu, ale polo-akční groteska s gumovou tváří a tělem Jackie Chana. Má nechut k Jackiemu je známá(vid maarve :-)), ale v tomto iflmu si na něj ani tolik nepostěžuju. Raději :). Když jsems ena tento film díval a chvíli se díval i můj otec, prohlásil jestli jde o grotesku... Opravdu jsem nevěděl co mu říci. Akční sekvence byli nudné, humor nevýrazný, herci nulový, hudba žádná(?), příběh ohraný.... Co z toho? Popravdě asi nic. Jackie si hraje sám na sebe. Rychlé střihy příběhem přeskakující části příběhu mě přišlí nepříjemné. Jackie jako režisér je pro mě stejně jako herec jedna velká nula :-) ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan má neskutečný počet těchto dobrodružných komedií, a Božská relikvie 1 & 2 jsou definitivně nejlepším komediálním počinem. Tady je opět geniální začátek na neznámém ostrově s neznámými obyvateli, takže vtipná chase scéna na rozjed tu nechyběla. Postavy jsou možná ještě lepší, než v jedničce, protože to ženské trio funguje a baví opravdu bravurně. Máme tu opět různé lokace, kde bojové umění nesmí chybět, ať už se jedná o hotel nebo poušť nebo konečné finále, které bylo docela crazy. Jackie jako superman, to je prostě skvělý! O kousek lepší, než první díl. Mé hodnocení: 7/10 ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu výrazně vulgárnější, je zde snaha o co největší množství vtipů, a ačkoliv už v předchozím díle byli hrdinové neohrožení, zde jsou to bozi, kterým nic nehrozí. Trochu tím upadá napětí. Divák ví, že se jim prostě nic nestane, ani škrábanec. Ale po technikcé stránce (choreografie) je to vynikající, ve výsledku skvělá zábava. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Hop goblin Jackie ide do púšte hľadať nacistické zlato a aby bola sranda, berie si zo sebou ženské trio ktoré sa ho zo všetkých síl snaží priviesť do blázinca. Ani v druhej Relikvii nie je príliš klasickej akcie, zato pribudla nálož gagov takže je to slušná sranda. Vlastne je to celé taká groteska v ktorej pitvoriaci sa klauni naháňajú poklad. Strelba vymastenej blondíny z veľkého guľometu v hoteli bola vážne podarená. Bitky sú krátke, čisto komické fackovačky, samozrejme okrem finálneho masakru v drahých kulisách nacistického bunkra. Aj ten je však napokon zavŕšený zbesilým šaškovaním pri obrom ventilátore. Nemyslím to ako výčitku, ja sa pri tom bavím stále. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Už chápu, proč si tenhle film Jackieho pamatuju snad nejméně. Je to totiž děsná nuda a docela obyčejná trapárna. Sice je Jackie úžasný a díky němu je film aspoň někdy zábavný, ale jinak opět děsí přehrávající asiati, které se bílí herci snaží ještě trumfnout. No a hodně moc zaostává i choreografie soubojů a kaskadérské kousky. Možná tu i jsou podle závěrečných titulků, ale nejsou tak efektivní jako jindy. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Ústřední filmová melodie, kterou nazpíval Jackie Chan, zazní v hongkongském sestřihu filmu. (Rominator)
  • Natáčení, které probíhalo ve španělském Madridu, africkém Marokou a na Filipínách, si vyžádalo 115 milionů hongkongských dolarů, což odpovídá přibližně 15 milionům amerických dolarů, což z filmu tehdy udělalo historicky nejdražší honkongský film. (Rominator)
  • Film existuje ve dvou verzích, a to v honkongské trvající 106 minut a v 92minutové americké, určené pro distribuci na DVD. (Rominator)

Reklama

Reklama