Reklama

Reklama

Božská relikvie 2

  • Hongkong Fei ying ji hua (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jackie je tajný agent, kterého vláda pověřila neobyčejně nebezpečným úkolem. Musí najít a získat nacistické zlato, ukryté před 40-ti lety v severní Africe. Tento úkol nebude snadný, neboť Jackie není jediný, kdo se o tento poklad zajímá. Chtějí se ho zmocnit i gangsteři, kteří jsou ochotni dopustit se čehokoliv v zájmu získání pokladu. Na plátně se opět objeví hongkongský Indiana Jones, který se jako vždy úspěšně postaví proti všem nepřátelům. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme s humorem charakteristickým pro Jackieho filmy a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (147)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Prostředí 7/10/// +výborný hudební doprovod, mrštný Jacke Chan, k sobě má tři potrhlé krasavice, spousta akce a demolice -kdo na Jackieho není zvědavej, bude trpět, je ho tu až příliš/// Film zachraňuje na prvním místě hudba, která každou scénu povyšuje o úroveň více. A na druhém místě všudypřítomné demolice a akční eskapády. Je to potrhlé, přehnané a občas i v dnešní době zábavné, ale opravdu záleží na náladě a vkusu. Na svoji dobu asi jeden z nejlepších Jackieho kousků, dnes trošku zaprášený, ale stále našlápnutý film./// Celkem 78%/// ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan sa opäť vydáva na komediálnu dobrodružnú cestu. Tentokrát sa neinšpiroval Indiana Jonesom a chrámom skazy ale asi Dobyvateľmi stratenej archy, lebo sa vydáva za nacistickým pokladom v púšti. Produkcia je dobrá, Jackie a ani jeho spolupracovníčky nešetria grimasami. Opäť sa tu nájde dosť priestoru pre kung fu v rôznych čudesných podmienkach, napr. aerodynamickom tuneli a prekvapivo kung fu ovládajú aj ich prenasledovatelia hoci sú to žoldnieri. Žiaľ nemôžem si pomôcť, ale tomuto naivnému hong kongskému humoru nemôžem prísť na chuť. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Celý název filmu zní : Operace Kondor - Božská relikvie 2. A opět se Jackie Chan ujal režie i hlavní role a přidal k tomu scénář. V tomto příběhu se jedná o zlato zakopané ke konci druhé světové války německým vojskem někde v Africe. Máme zde opět velkou škálu kaskadérských kousků, jak lehkých tak nebezpečných podpořenou všudypřítomným humorem. Ve dvacáté čtvrté minutě je zničeno osobní auto Citroen " Kachna ", taková škoda. Scéna - " čůrání do lahví " je zajímavá. CITÁT : Upíři neradi asijskou krev. Scény ve vzduchové komoře jsou parádní.SUPRMÉÉÉÉN !!! Prostě klasický Jackie. Závěrečné titulky si opět nenechte ujít. Natočit film není žádná sranda. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Hop goblin Jackie ide do púšte hľadať nacistické zlato a aby bola sranda, berie si zo sebou ženské trio ktoré sa ho zo všetkých síl snaží priviesť do blázinca. Ani v druhej Relikvii nie je príliš klasickej akcie, zato pribudla nálož gagov takže je to slušná sranda. Vlastne je to celé taká groteska v ktorej pitvoriaci sa klauni naháňajú poklad. Strelba vymastenej blondíny z veľkého guľometu v hoteli bola vážne podarená. Bitky sú krátke, čisto komické fackovačky, samozrejme okrem finálneho masakru v drahých kulisách nacistického bunkra. Aj ten je však napokon zavŕšený zbesilým šaškovaním pri obrom ventilátore. Nemyslím to ako výčitku, ja sa pri tom bavím stále. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke, ktorá nevedela čím chce vlastne byť a čo má vlastne ponúknuť, má dvojka v tomto smere jasno. Chce to byť bláznivé, absurdné, dobrodružné a akčné. A funguje to perfektne. Kopec skvelých hlášok, premyslených akčných scén - okrem finálnej rozhodne tá v africkom hoteli, má to pekné lokácie a vďaka niektorým znamenitým filmárskym vychytávkam film nepôsobí tak lacne ako predchádzajúci diel. Jackie Chan je tu na vrchole svojich síl. Kope, skáče a rozdáva údery rovnako často ako cynické hlášky a úsmevy. Rozhodne jeden z najzaujímavejších a najlepších filmov Jackieho Chana. A to že mu pritom asistovali tri pekné a bláznivé krásky považujem za obrovský plus oproti ukecanému kamarátovi z predošlej časti. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení, které probíhalo ve španělském Madridu, africkém Marokou a na Filipínách, si vyžádalo 115 milionů hongkongských dolarů, což odpovídá přibližně 15 milionům amerických dolarů, což z filmu tehdy udělalo historicky nejdražší honkongský film. (Rominator)
  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „The Way of the Condor“ nazpíval Jackie Chan. U filmových sestřihů s anglickou audiostopou chybí. (Rominator)

Reklama

Reklama