Reklama

Reklama

Božská relikvie 2

  • Hongkong Fei ying ji hua (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jackie je tajný agent, kterého vláda pověřila neobyčejně nebezpečným úkolem. Musí najít a získat nacistické zlato, ukryté před 40-ti lety v severní Africe. Tento úkol nebude snadný, neboť Jackie není jediný, kdo se o tento poklad zajímá. Chtějí se ho zmocnit i gangsteři, kteří jsou ochotni dopustit se čehokoliv v zájmu získání pokladu. Na plátně se opět objeví hongkongský Indiana Jones, který se jako vždy úspěšně postaví proti všem nepřátelům. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme s humorem charakteristickým pro Jackieho filmy a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (148)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dvojka Božské relikvie je sice na první pohled dynamičtější než její o pět let starší sestřička a směrem k cíli postupujeme od jedné akce k druhé prakticky bez zástavek. Komediální složka tu však hraje bezvýhradně první housle a většina pokusů podráždit bránici spočívá v rozličném ječení, pitvoření a zmateném pobíhání. Za přímo otravné pak považuji hlavní ženské postavy, které se v tomto ohledu přímo překonávaly, ovšem kde nic není ani smrt nebere. Ani odhalené prdelky to tentokrát nezachránily. Přes veškerou nostalgii to víc než na tři nevytáhnu, a to i přes ten vykutálený a originální souboj u větráků ve finále. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu výrazně vulgárnější, je zde snaha o co největší množství vtipů, a ačkoliv už v předchozím díle byli hrdinové neohrožení, zde jsou to bozi, kterým nic nehrozí. Trochu tím upadá napětí. Divák ví, že se jim prostě nic nestane, ani škrábanec. Ale po technikcé stránce (choreografie) je to vynikající, ve výsledku skvělá zábava. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je blázen...aspoň co se bojových akrobatických a komických akcí týče...teda vlastně všeho:-) A v pokračování již dost šíleného prvního dílu se zbláznil snad ještě víc:-) a místy sem se fakt nasmál. K tomu ještě jeho fakt ujeté společnice na cestě za pokladem a máme z toho věrnou kopii Indiana Jonese:-) 75% ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi, ako sa Jackie do toho od začiatku pustil a od začiatku do toho natrieskal vodopád akcie. Samozrejme, že aj s ohľadom na rok vzniku a určite aj na výšku badžetu to dnes už nevyzerá nijako pôsobivo, ale ten zápal, tá snaha dať divákovi čo najviac, sa minimálne u mňa počíta, rovnako ako jeho ne/chcená túžba stať sa akýmsi ázijským Indiana Jonesom. Určite som si všimol množstvo nedostatkov ako sú slabé herecké výkony, príšerná hudba alebo len chabé pokusy o komédiu, ale samotný príbeh o hľadaní strateného nacistického zlata je niečo, načo si rád občas zaspomínam. Tak tomu bolo i teraz, a i teraz, po rokoch, mi to dokázalo vylepšiť náladu. ()

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Hlavní předností filmů s Jackie Chanem je fakt, že se prý nedá zastupovat v žádné riskantní scéně. Nejen proto si vysloužil přezdívku “Gumový muž”, protože jeho tělo dostalo nesčetně zásahů a stejně nesčetně bylo i lékařských zásahů. V druhém pokračování Božské relikvie může ostatně divák sám zhodnostit míru plasticity hlavního hrdiny, který v tomto případě film i sám režíroval. Humorné pojetí jinak akčního příběhu či neuvěřitelné kaskadérské kousky, udělaly z tohoto filmu téměř nezapomenutelný počin. Navíc, nesmírným bonusem téměř všech filmů Jackieho Chana jsou nepoužité či “zkažené” scény, které na diváka čekají na konci filmu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Film existuje ve dvou verzích, a to v honkongské trvající 106 minut a v 92minutové americké, určené pro distribuci na DVD. (Rominator)
  • Jackie Chani si při pádu z řetězu vymknul hrudní kost. (CrypzzXD)
  • Natáčení, které probíhalo ve španělském Madridu, africkém Marokou a na Filipínách, si vyžádalo 115 milionů hongkongských dolarů, což odpovídá přibližně 15 milionům amerických dolarů, což z filmu tehdy udělalo historicky nejdražší honkongský film. (Rominator)

Reklama

Reklama