Reklama

Reklama

Božská relikvie 2

  • Hongkong Fei ying ji hua (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jackie je tajný agent, kterého vláda pověřila neobyčejně nebezpečným úkolem. Musí najít a získat nacistické zlato, ukryté před 40-ti lety v severní Africe. Tento úkol nebude snadný, neboť Jackie není jediný, kdo se o tento poklad zajímá. Chtějí se ho zmocnit i gangsteři, kteří jsou ochotni dopustit se čehokoliv v zájmu získání pokladu. Na plátně se opět objeví hongkongský Indiana Jones, který se jako vždy úspěšně postaví proti všem nepřátelům. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme s humorem charakteristickým pro Jackieho filmy a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (148)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nakonec ty čtyři hvězdy dám (ale opravdu jen velmi těsně), protože všechny akční scény a bitky jsou choreograficky naprosto perfektní a Jackieho akrobatické schopnosti neuvěřitelné. Naprosto mě ale iritoval ten infantilní styl humoru, který z přítomných a na pohled velmi příjemných ženských hrdinek udělal nesnesitelné, hysterické a totálně neschopné krávy, s jakými by normální chlap dokázal vydržet jen v případě neustávajícího přísunu skupinového sexu. ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně vrchol kung-fu akrobatické tvorby Jackiho Chana. Na film jsem se vrhnul s trochou nedůvěry po tom co jsem shlédl nevýraznou a docela nudnou jedničku. Božská relikvie 2, která se nese v duchu velké akční komedie sedí Jackimu Chanovi a tomuto žánru o poznání více než snahou překipující vážná jednička. Časté a povedené situační vtipy seděly tomuto filmu opravdu dokonale a proto bych tomu dal i 81%. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po stupidnym prvnim dile jsem moc necekal, ale byl jsem prijemne prekvapenej. Sice dej uz s nejakou Bozskou relikvii nema vubec nic spolecnyho, ale to je detail. Jackie vyfasne dve zensky, ktery maj opet slouzit jako vtipny poskoci a vyrazi do pouste pro nacisticky zlato. Jenze tady vsechno slape tak, jak ma. Akce strida akci, nad tim, ze se cinani kreni neni cas premejslet a i kdyz je film o 20 minut delsi nez jednicka, od zacatku do konce ma paradni tempo a klidne bych si jeste nakejch 20 minut dal. Takze s druhym dilem jsem naprosto spokojenej. Jeden z mala pripadu, kdy pokracovani prevysuje prvni dil. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Když kdysi Indy Jones zabloudil do Číny, nezůstal jeho úlet bez následků. Po čase se v bambusové chýší ve stínu vlajky lidově demokratické republiky narodil chlapeček, který místo aby lezl po čtyřech, nakopal půlku pěstitelů rýže do zadku. A ten se jmenoval Jackie. Co k tomu vlastně napsat? První Božská relikvie byla typickou hongkongskou akční komedií, plnou ztřeštěných bitek, přímočarých rozsekávek a nespočtu kaskadérských kousků. Dvojka je vlastně totéž, ani o gram navíc. Jackie Chan není žádný herec na Oscara a vlastně herectví je pro něj pouze doplňková profese. Ovšem v tom co dělá patří mezi světovou špičku a tady to jen a jen potvrdil. Scénář je tu vedlejší disciplína, absolutně podřízený akci a ztřeštěnému humoru. Hlášky střídají hlášky, některé laciné: „Příště budeš vyset za koule!“ a jiné v podstatě originální: „KONDOM, dobré spaní, velmi dobré spaní.“ Co se postav týče, jedna abnormálně blbá peroxidka, jedna abnormálně užvaněná Číňanka s občasnými sadistickými sklony vůči nebohému Jackiemu a kupa abnormálně ujetých teroristů. Někde ve 3/4 už to spíš než na akční dobrodružství vypadá na parodii a scény na poušti nebo ve výzkumáku pod zemí to jen podtrhují. Totálně ušlápnutá jízda, ždímající možnosti zúčastněných na maximum a kupa buráků ve spoďárech k tomu. Takže za 4 hvězdičky s připomenutím neolympijského sportu zvaného kaskadéřina. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Už chápu, proč si tenhle film Jackieho pamatuju snad nejméně. Je to totiž děsná nuda a docela obyčejná trapárna. Sice je Jackie úžasný a díky němu je film aspoň někdy zábavný, ale jinak opět děsí přehrávající asiati, které se bílí herci snaží ještě trumfnout. No a hodně moc zaostává i choreografie soubojů a kaskadérské kousky. Možná tu i jsou podle závěrečných titulků, ale nejsou tak efektivní jako jindy. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Film existuje ve dvou verzích, a to v honkongské trvající 106 minut a v 92minutové americké, určené pro distribuci na DVD. (Rominator)
  • Natáčení, které probíhalo ve španělském Madridu, africkém Marokou a na Filipínách, si vyžádalo 115 milionů hongkongských dolarů, což odpovídá přibližně 15 milionům amerických dolarů, což z filmu tehdy udělalo historicky nejdražší honkongský film. (Rominator)

Reklama

Reklama