Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fanoušci hrdinů Rockyho či Ramba se mohou těšit z dalšího vydařeného filmového kousku svého hrdiny. Nezapomenutelný Sylvester Stallone (v tomto případě i spoluautor scénáře) se tentokrát představí jako řidič kamionu Lincoln Hawk, který nás ve snímku Do útoku zavede do proslulého Las Vegas, kde se koná bouřlivé Mistrovství světa v páce. Hawk, který musí spoléhat na svou bystrost a sílu vůle, se pokusí napravit svůj život získáním finanční odměny za první místo a obnovit vztah se svým synem (David Mendenhall), kterého dříve opustil kvůli svému majetnému a bezcitnému tchánovi (Robert Loggia). A tak si to Hawk v bouřlivém finále rozdá s některými velikány šampionátu - pěkně ve stylu Rockyho. Užijte si tuto fantastickou zábavu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

sniper18 

všechny recenze uživatele

V období svojich veľkých a úspešných filmov, ako pokračovania Ramba natočil Sylvester Stallone pre béčkovú spoločnosť Cannon aj takýto relatívne malý a nevýrazný film, ale ja mám pre Do útoku odjakživa slabosť. Stallone tu síce opäť využíva ten svoj tradičný koncept o jednoduchom mužovi, ktorý si chce splniť svoj sen, ale všetko je proti nemu, no práve v tomto filme mi to sedí asi najviac, možno aj preto, že sa to netvári až tak ambiciózne ako Rocky a zároveň mi to príde aj uveriteľnejšie. Tu nepotrebuje dosiahnuť žiadny titul majstra sveta, ani nič podobné, ale hlavne získať priazeň svojho syna a ak sa podarí, vyhrať súťaž v pretláčaní a tým sa konečne trochu posunúť a nebyť len obyčajným kamionistom. A tak tu si ma Stallone získal okamžite, je to ten správny chlap, ktorý je skromný, ale nikdy sa nevzdá, všetko chce dosiahnuť len svojimi vlastnými silami a tak zatiaľ čo v prvej polovici sa snaží hlavne spriateliť so synom, na čo sa veľmi dobre pozerá a ich spoločné scény sa mi páčili, tak v tej druhej už je to trochu športovejšie. Žiadny iný film sa už pretláčaniu nevenuje a ani ma to nepekvapuje, nie je to práve najatraktívnejší šport, pri ktorom by sa toho dalo moc vymyslieť, ale tu sa mi to páčilo, hlavne tou relatívnou skromnosťou, tu nejde o nič tak veľké. Našťastie to celé podporia aj postavy, ako som spomínal, Stallone je tu výborný, rovnako aj jeho syn a k tomu charizmatický Robert Loggia ako jeho svokor, ktorý tu síce je braný ako záporák, ale tým lepším spôsobom, predsa len je to tiež dobrý muž, ktorý si rovnako ide len za tým svojim. O nejakú akciu tu očakávane moc nejde, ale predsa len tu Stallone rozdá pár úderov, k tomu nejaká tá naháňačka alebo deštrukcia sídla kamiónom a samozrejme to pretláčanie. Režijne tu nemám žiadny problém, osemdesiate roky tu cítiť z každého záberu a to mám veľmi rád. Takže Do útoku je na Stallona relatívne nevýrazný film, z ktorého necítiť žiadne väčšie ambície, ale o to viac si ho cením, mne sa páči a dokonca ho mám radšej, ako plno jeho pravých veľkých akčných filmov. 75% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Armwrestling jsem náhodou asi rok a půl provozoval. Kromě zanícených šlach v zápěstí a lokti jsem si odnesl také poznatek, že tenhle sport není jenom o síle ruky a paže, ale spíš o taktice, rychlosti a síle celého těla. 80% všech duelů ve filmu nemá s realitou nic společného. Jenomže když mi bylo 12 nebo 13 a viděl jsem 'pákaře' poprvé, každý 'souboj' jsem prožíval stejně, jako bych se s někým přetlačoval osobně. Zatínal jsem pěsti a mačkal opěrátka pohovky. A pak jsem taky žral tu povídačku o otáčení kšiltovky alá vypínač. Nosil jsem čepici, otáčel ji kšiltem vzad a představoval si v rukách tu ohromnou sílu, která by protivníkovu paži rozdrtila o stůl. Začal jsem cvičit. A věřte nebo ne, dnes, když jdu makat do posilovny, obrazně zapínám koncentraci a vnitřní sílu otočením kšiltu dozadu. Je to jednoduché a účinné. Nostalgie velí dát 4, ačkoliv teď vidím, že film má nárok maximálně na 2. Kompromis - 3 hvězdičky za jeden z ukazatelů cesty, po které jdu dodnes (posilování forever)! 16 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Průměr je asi to nejlepší, co ze sebe můžu vyždímat. Po ohlasech co jsem slyšel jaká je to pecka, se musím přiznat, že jsem čekal teda něco daleko víc než jen snahu zapůsobit u opuštenýho rozmazlenýho potratu spocenou pákou v nějaký knajpě, ale Stallone mě tu bavil, on má prostě charizma ten týpek a zachranuje celý film. A aspon už vím, že Ocelová pěst je opět další vykrádačka. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Stallone měl zůstat u Ramba a ne se pouštět do takových akčních dramat které se klidně vyrovnají filmům na Hallmarku.Řidič -zápasník-kamiónu chce zpátky svého syna a přitom vzpomíná na svou umírající manželku.To máme brečet a nebo smát,Sylvestře?Před odpadem tě zachránilo jen to hezký auto(který stejně zničíš). ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Stejná otázka jako včera a tady to nejspíš vyhraje guilty pleasure nad skutečnou kvalitou :) Ale já jdu do kolen už od začátku, kdy začne hrát In This Country od Zandera https://www.youtube.com/watch?v=UM5c3QvdsHw a objeví se jméno Globus a Golan.  Ke konci pak exceluje Winner Takes it All od Sammyho Hagara https://www.youtube.com/watch?v=iCZbqvE8eu8 Obě tyto pecky jsou srovnatelné s tím nejlepším z Rockyho.  Ještě je tam skvělý Meet Me Halfway od Kennyho Logginse, který se vyznamenal i na Top Gunu. https://www.youtube.com/watch?v=HGQK4jPRdn4 Bohužel halfway je trochu problém filmu a tak 35 minut se tam děje kulový. Ale ten konec! To je nejlepší osmdesátkový TESTOSTERON! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Kromě Ricka Zumwalta bylo ve filmu možné na krátkou chvíli spatřit i další profesionální zápasníky v páce. Jmenovitě Johna Brzenka, Clivea Deana nebo Allana Fishera. Malou roličku si ve filmu střihl i Scott „Flash“ Norton, který se později stal známým wrestlerem. (Foxhound#1)
  • Sylvester Stallone ve filmu porazí skutečného pětinásobného světového šampiona v armwrestlingu Ricka Zumwalta (zemřel v roce 2003), který vážil okolo 140 kg. (Eldrick)
  • V české verzi dabingu se objeví hlas Pavla Rímského u dvou postav. Namluvil faráře na pohřbu Hawkovy manželky (Susan Blakely) a také Bulla Hurleyho (Rick Zumwalt), šampiona v páce. (Nocturno culto)

Reklama

Reklama