Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Fanoušci hrdinů Rockyho či Ramba se mohou těšit z dalšího vydařeného filmového kousku svého hrdiny. Nezapomenutelný Sylvester Stallone (v tomto případě i spoluautor scénáře) se tentokrát představí jako řidič kamionu Lincoln Hawk, který nás ve snímku Do útoku zavede do proslulého Las Vegas, kde se koná bouřlivé Mistrovství světa v páce. Hawk, který musí spoléhat na svou bystrost a sílu vůle, se pokusí napravit svůj život získáním finanční odměny za první místo a obnovit vztah se svým synem (David Mendenhall), kterého dříve opustil kvůli svému majetnému a bezcitnému tchánovi (Robert Loggia). A tak si to Hawk v bouřlivém finále rozdá s některými velikány šampionátu - pěkně ve stylu Rockyho. Užijte si tuto fantastickou zábavu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně to na čtyři hvězdy být nemusí. Jenže je to srdcovka a vzpomínka na mládí. Navíc pro mládežnické publikum se může jednat o motivační film, ve kterém nechybí emoce a dojetí. Film není účelově o tom, jak si k sobě nalézají cestu otec se synem, je ale pěkné to sledovat. Myslím si, že lepší hodnocení by filmu neškodilo. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Takové klasické béčko načichlé céčkem, zajímavé snad jenom závěrečným turnajem, kde to vypadá spíš jako v pavilonu opic - všichni tam hrdelně řvou a bijí se v prsa tak, až je to groteskní. Hudba ve stylu rádia Jih a Impuls je taktéž opravdu pekelná, ale Stallone je prostě Stallone, tak za něj ty dvě hvězdy. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Poměrně laciná kopie Rockyho. Akorát tu Stallone neboxuje, ale soutěží v páce, a palce mu tentokrát nedrží žádná Adrian, nýbrž jeho syn. Film se mnohdy snaží být až moc sentimentální a dramatický, což s tím závěrečném klání v páce vytváří pěkně nevyrovnaný guláš. Guláš je to i po celé scénáristické stránce. A hlavně je to celé velká nuda. Má to možná psychologii postav a Stallone se snaží hrát (ne zrovna zdařile), jenže jeho kamioňák prostě není tak silná postava jako Rocky, tudíž se mu ani nedá fandit a jeho příběh taky zrovna nezaujme. Je to sice klasické béčko z 80. let (která mám rád), ale prostě jsem se zrovna dvakrát nebavil... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh, na němž není nic složitého - je přehledný jako širá pláň, předvídatelný, černobílý a třeba i trochu prostoduchý, ale jeho neoddiskutovatelnými klady jsou úžasná dobová atmosféra a přímočarý tah na branku. Sly je prostě zase jednou ten správný chlap se silnými svaly a se silným náklaďákem - chlap, který zůstává tím jediným pevným bodem ve vesmíru, když se všechny okolní světy hroutí. Nemusíte brát mé 4* moc vážně, ale "Do útoku“ je snímek, ke kterému mám osobní vztah - a nezklamal mě ani po letech. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Stallone jako řidič kamiónu a jen tak mimochodem také skvělý závodník v páce. Příběh je samozřejmě jako téměř vždy u podobných filmů o ničem. Otec a syn k sobe po smrti matky a dlouhém odloučení hledají cestu, aby se na konec sblížili a zůstali spolu i navzdory touze chlapcova dědy je rozdělit. Nejlepší je pak na filmu samotný závod a jeho účastníci, např. dřevorubec z Kanady aj. tvrdí hoši. Stallone je samozřejmě nejlepší. :-) Pro vyznavače páky naprostá nutnost. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se během skutečného šampionátu zápasu v páce v Las Vegas, některá reálná utkání byla použita přímo ve filmu. (Foxhound#1)
  • Malé cameo bodyguarda si zde zahrál slavný wrestler Terry Funk. (Kletus)
  • Když zastaví Michael (David Mendenhall) v kradeném pick-upu na stopce, má u auta stažené okénko. V záběrech z dálky má při příjezdu a odjezdu z křižovatky auto okno zatažené. (Fenk)

Reklama

Reklama