Reklama

Reklama

Godzilla no gjakušú

  • Japonsko ゴジラの逆襲 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhý díl slavné Godzillí série. V tomto filmu se kromě ničení Tokia musí Godzilla utkat s jejím prvním a nejčastějším protivníkem Anguirem. Konec filmu připravuje půdu pro opravdový souboj titánů Godzilly a King Konga. (Spinosaurus)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Flego 

všechny recenze uživatele

Druhý príbeh japonskej série o Gojiry ( Godzilla ) nedosahuje ani zďaleka kvality prvého filmu. Je to aj zásluhou nenápaditého režiséra, ktorý nevie, kam by film nasmeroval. Dej je rozháraný a tak zostáva jediným svetlým okamihom dlhý osacký súboj s Anguirusom, gigantickou potvorou podobnou plaziacemu sa ježovi. Videl som americkú verziu a ten dementný komentár bol katastrofálny. Slabší priemer. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Hrůznou náhodou jsem viděl film nazvaný "Gigantis the Fire Monster" a smutně pokrčil rameny nad tím, že je k dispozici jen v anglickém dabingu na úrovni teletubbies. Další na řadu jsem si vzal film nazvaný "Godzilla Raids Again", který už měl být v originále... Ano, správně jste pochopili. Byl to tentýž film. Tohle pořadí mi úplně zničilo vjemy, ve skutečnosti to byl nejspíš dobrý film (původnímu jsem dal s bídou za dvě). No, přesná ilustrace, v čem je anglický dabing zrůdný...... Jakmile nebylo vidět na ústa, tak někdo něco komentoval (úvodní scéna, letec vyhlíží nad mořem, anglicky: "To jsem já, jmenuji se Keichiro, a už nějakou dobu létám pro svou firmu. Moje práce není jen tak něco, vyhlížím tah tuňáků. Tuňáci jsou velmi ceněná ryba. Tohle odvětví rybolovu zaměstnává spoustu lidí na moři i na souši. Úspěch závisí na mé schopnosti poznat, kudy hejna táhnou. Á, už je vidím. Halo, základno, mám tu hejno na souřadnicích XY. A vida, lodě už zrychlují a nabírají směr. Tak dobrý lov!" // Japonská verze: krásné letecké záběry... "Základno, mám tu hejno na souřadnicích XY."). Mno. Škoda. P.S. doslovný překlad by byl "Godzilla strikes back" :-) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ve dvojce se snažili pánové od filmu i trochu zpestřit svoje černobílé dílo a jeho závěr natáčeli s bílou přikrývkou. Právě sníh a led byli velice důležitým prvkem k zakončení tohoto filmu, protože na tom samém místě započne jeho další pokračování Kingukongu tai Gojira. Přiznám se však, že scéna s bombardováním Gojiry a pohoří na mě moc velký dojem neudělala. Opět ty samé záběry na výbuchy a zmateně kymácející se příšeru nebyli zrovna košer. Podobný pocit jsem zažíval i při sledování maket tanků a děl. Ještě že ty papírové baráky vypadali tentokrát alespoň částečně věrohodně. Každopádně pánům v převlecích nedalo moc práce to všechno rozšlapat na padrť. Mimo jiné se zde dočkáme i větší akčnosti ze strany lidí, pokud tedy nepočítám marně se snažící vojáky a jejich střílející kanóny. Nikdy bych nečekal, že se zde setkám i se scénkou v níž figurují uprchlí vězni. Zpočátku nesouvisející pasáž, se v zápětí promění v jednu z nejdůležitějších. I zde si však tvůrci neodpustili prvky grotesky a špetku černého humoru. Gojira no gyakushu je plnohodnotným pokračováním legendární Gojiry a rozhodně je na lepší úrovni, nežli další pokračování. Změna na režisérském postu splnila svůj účel a je docela škoda, že v pozdějších dílech nespolupracoval Oda s Hondou. Mohla to být docela zajímavá podívaná. 7/10 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodnotím původní-japonsky mluvenou- verzi..Ten anglicky namluvený(a navymýšlený)paskvil se nedá koukat.. V prvé řadě jde o nejhnusnější godzillu snad všech dob(krom té emmerichovy)-Fukudova Godzilla byla sice taky mimo, ale aspoň vypadala jako roztomilý plyšáček(no spíše plsťáček)..Tohle neforemné cosi s divnou hlavou a vážným dentálním problémem je fakt k politování...Ale to jen tak na okraj... Samotný film jako celek není zase až takový průser. První třetina je vlastně jeden velký fight s ježatým Anguirem a nutno dodat, že tahle wrestlingová část je z celého filmu nejlepší-vypadá to sice řádně šíleně ale má to svou magii a kdo to má rád, ten si bude rochnit v troskách. Druhá třetina je kapku nuda, protože se více než Godzilla řeší konverzačky a vztahovky. Ty sice nejsou úplně debilní a člověk má k těm postavám aspoň blíž (v rámci možností), ale prostě to působí jako nezvládnutá vata.. Poslední třetina je řádně akční-pač se zneškodňuje Godzilla-nutno ale říct, že jde o akci zdlouhavou, monotóní a nezáživnou a na konci je člověk rád, že už je po všem. A co z toho vyplývá?=Místy zajímavé, místy nudné..V rámci Godzill jednoduchý průměr. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

No, zde je už vidět jasný downgrade od prvního dílu a člověk by tak lehce mohl být odrazen vůbec pokračovat hned v úvodu velkého, vlastně doslova monumentálního maratónu směrem k Final Wars. A většinu bych dneska i úplně v pohodě pochopil, protože jen málokterý další díl dosáhne na nepříjemnou kritiku a podtext původní Godzilly (jakkoliv zastarale podanou). Naštěstí to osobně takto neplánuji a i když potenciál prvního Godzilla vs. dílu, který ještě ovšem nemá takový název, ale stejně ním je, nebyl příliš využit a na rozdíl od prvního dílu zde již černobílost trochu zavazí (přece jenom atrakce potřebuje barvičky, to je 1. pravidlo dnešního spotřebního zboží), stále to má naštěstí docela nepříliš vtipný podtón a jde o krk. Jenže to celé je kryto kupou nudných keců, divné výstavby příběhu, následně zcela nesmyslné odbočky, nemající z hlavní linií vůbec nic společného a v závěru souboje, kde poprvé uvidíme velmi oblíbené bourání starých japonských hradů, ale to je tak asi vše. Choreografie jinak toho moc zajímavého neposkytne, což je finální kámen úrazu. A pokusy lidí o likvidaci krále jsou jenom nechtěně vtipné. Nicméně stále to uteče pradivně rychle a ani jednou jsem se nechytal za hlavu a nechtěl vytáhnout svou nahradu za tantó ani wakizashi (zaostřenou lžíci!!), takže dám ten průměr z průměrů neprůměrnější. 5/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Poslední film s Godzillou, natočený černobíle; zároveň také první film, ve kterém Godzilla bojuje s jiným monstrem. (Israha)
  • Společnost Toho prodala v roce 1957 práva na americkou distribuci filmu společnosti AB-PT Pictures Corporation. V plánu této společnosti však bylo pouze použít určité procento záběrů z filmu, dotočit nějaké vlastní scény a výsledek distribuovat jako zcela nový film, nazvaný „The Volcano Monsters“. AB-PT dokonce z Japonska získali i kostýmy Godzilly a Anguiruse, aby mohli dotáčet nový materiál. Společnost však brzy poté zanikla a oba kostýmy se ztratily. (Israha)
  • Film ve své době získal převážně negativní ohlasy od kritiků i diváků, kritizovala se především uspěchanost, se kterou byl natočen. Také proto přišlo následující filmové dobrodružství Godzilly až po relativně delším časovém úseku (King Kong vs. Godzilla, 1962). (Israha)

Reklama

Reklama