Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Nudget se vydává s partou přátel do rozlehlých lesů Severní Ameriky, aby zjistil, co je pravdy na pověstech o místním vraždícím monstru nazývaném "Bigfoot". Po cestě se později přesvědčí o jeho skutečné existenci a celá parta dobrodruhů se dostane do přímé konfrontace s tímto monstrem. (Flipnic)

Recenze (24)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Z hlediska filmového umění naprostý odpad. Naopak pro nadšence starých gore horrorů povinnost. Kdysi tento film koloval na vhskách ještě za minulé éry a nesl název "Ďábel tancuje dál". Nějaký čas byl z důvodu zobrazování násilí a brutálních scén na seznamu zakázaných filmů (videonasties). Každopádně, film nemá skoro žádný děj, otřesné herecké výkony, naopak ale dost hustou atmosféru a hlavně GORE!! Gore scény byly ve své době za hranicí únosnosti a ani dnes tomu není jinak. Tvůrci se zaměřili zejména na vyloženě účelové zobrazování brutálních scén řádění lesního monstra (bigfoot) a to s takovým smyslem pro detail, že se divákovi dělá z filmu zle... Moje hodnocení vychází z těchto dvou extrémů, špatný film, ale výborná tradiční vyvražďovačka, kterou považuju za jednu z vůbec nejbrutálnějších, co znám ... ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý bigfoot gorefest, s naozaj až prekvapivým a poctivým gore, dobrou maskou bigfoota, miestami až dokumentárnym podaním, s niekoľkými prekvapeniami po ceste. Ranná 80s lesná atmoška tomu samozrejme len pridáva, je to pomerne neuhladené a divoké, po filmárskej aj obsahovej stránke, ale aj o to ide. Oldschool klenot. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Deň pred týmto filmom som videl iný horor o humanoidnej chlpatej príšere z lesa, Creature from Black Lake a paradoxne hoc obsahoval oveľa menej sexu a krvi, bavil ma viac. Night of the Demon je plnohodnotnejší horor, ku koncu už z toho urobili temer Piatok 13, ale kým ten sa dodnes môže pochváliť realistickým, odporným gore, to v Night of the Demon má béčkarskú pachuť. Pozoruhodne blbé je správanie postáv, ktoré stoja v otvorenom okne, hoc vonku behá krvilačná beštia, ostatné sú šokované, keď toho, čo stojí v okne ako blbec, príšera vytiahne von, ale následne, ak mi niečo neuniklo, je toto okno vybavené mrežami (!) a následne už teda asi nie je, lebo nám netvor vlezie pekne krásne daným oblokom do domu. Alebo šlo o dve rozdielne okná resp. miestnosti? Okrem toho film obsahuje plno ďalších zarážajúco absurdných momentov (nežné milovanie s Bigfootom, to ako vážne?). ()

oLí 

všechny recenze uživatele

To zas jednou budu fajnšmekrům prznit hodnocení jejich miláčka, ale nedá se jináč. Z plakátu a infa jsem si říkal, že to může bejt super horrorový béčko, k tomu ten rok natočení, no... Bigfoota jsem si teda představoval jinak než jako borce co má na zádech přilepenou chlupatou deku, podobnou má moje teta na chatě. Náš bigfoot má brutální předkus a huláká. Strašně jsem se bál. Neříkám, že by to s pár basama lahváčů a tou správnou společností nebyla prdel, ale žel jsem očekával napětí a serióznější podívanou. [2/10 říjen 2010] ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Partia študentov sa vydáva po stopách legendy menom Bigfoot. Väčšina scén, v ktorých sa táto potvora vyskytuje, sú pekne krvavé, ale pomerne lacno vyzerajúce a sú to flashbacky ( vlastne celý film je jeden veľký flashback ), z čoho vyplýva, že sa v prítomnosti vlastne nič nedeje. Ináč povedané v celom filme sa nič poriadneho nedeje, teda až na záver, ktorý je, ako to neraz hovorím, zadosťučinením predchádzajúceho biedneho deja. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Producent Jim L. Ball v rozhovoru na Blu-ray uvedl, že kostým Bigfoota stál 600 amerických dolarů. (LION-MR.T)
  • Většinu vražedných scén ve filmu natočil a do filmu přidal producent Jim L. Ball, aniž by o tom tehdy věděl režisér James C. Wasson, jehož původní verze neobsahovala téměř žádné gore. (LION-MR.T)
  • Shane Dixon byl kaskadérem, a tak zahrál sám i všechny nebezpečné scény. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama