Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (Klub Publishing)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Ripley 

všechny recenze uživatele

Řekl jsem si,že je čas shlédnout konečně nějaký starší film s Jackie Chanem.Dlouho jsem sice odolával,ale nakonec jsem vybral Božskou relikvii,jelikož DVD právě vycházelo na stáncích,je to jeden z jeho nejznámějších titulů a hodnocení zde bylo nad sedmdesát procent.Už v první třetině filmu jsem věděl,že jsem se nechal nachytat.Dále jsem pak trpěl až do konce,kde jsem se dočkal konečně typické Chanovi akce za kterou dávám tu jednu hvězdičku.Opět jde o nadhodnocený film hodnocený zde nejspíš z nostalgie a ani tu nechápu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Podľa ČSFD je Božská relikvia štvrtým filmom z nekonečnej filmografie Jackieho Chana, ktorý som si pozrel. Viem s istotou, že už žiaden ďalší neuvidím. Mám iba jedno vysvetlenie Chanovej popularity, a síce to, že vnímanie a vkus časti ázijských divákov je diametrálne odlišný od môjho. To neznamená, že by som sa nad nich vyvyšoval alebo nimi pohŕdal, iba nemáme nič spoločné. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Reklama na ošklivý Micubishi roadster jezdící po Itálii paradoxně zachraňuje film jednou pořádnou honickou (i když bergmanovska scéna, ve které se Jackiemu o autě i zdá, je opravdu WTF). Škoda, že na závěrečné výbušné finále padl skoro celý rozpočet, takže mimo úvodní parodie na Indyho sledujeme po většinu stopáže vatu, vatu, vatu, což znamená Chanovy vtípky a obličeje. Ovšem nejvíc sráží film dolů otravný sidekick Alan Tam,popový zpěvák typu Biebera. Chan se od levných bojových cecek posouvá k beckovym akčním komediim a snaží se proniknout na západ. Levná kopírka ale nebyla to pravé. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ve 32 minutě filmu je při honičce rozbito auto Škoda 110 MB, Lada 1500 a VW Brouk " Flora ". Ve snímku, který si Jackie Chan sám režíruje je spousta střelby, kaskadérských kousků, výbuchů a humoru. Dokonce i hudební doprovod je ucházející. Asijský jestřáb se zde pouští do záchrany své bývalé lásky, kterou unesla divná sekta a výměnou požaduje tři božské relikvie. Dobrodružný akční snímek, který se lehce otře o archeologické vykopávky. Kvarteto černých bojovnic je boží a Jackie s nima má dost práce. Hudbu dělal Michael Lai a zazní zde třeba " Midnight rider " nebo ů Friend of mine " obě od interpreta se jménem H. Serizava nebo " Flight of the Dragon " v podání Jackiho Chana. Závěrečné titulky již tradičně nabídnou nepovedené a nebezpečné scény. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Bohužel tak tohle mi moc nesedlo po znovu shlédnutí. Hlavně mi tu chyběla akce. Dostane se na ni na začátku, pak jedna jízda autama a pak až na konci což mi na Jackieho přijde málo. Jasně, závěrečná akce je dlouhá a dynamická, i bitka s ženkýma, jak to bejvá ve zvyku, ale bohužel to film nezachrání. Pátrání po relikviích je nudný a mluvení bohužel taky. Hlavně to není tak dobrodružný jak to vypadá. Místo různých cest jak je to třeba ve dvojce, tady je to pouze v klášteře v nějaký skále tak nevím proč to má být dobrodružný jako třeba Indiana. Celkově nemám tak dobrý pocit jako např ze dvojky, která mi přišla daleko lepší ve všech směrech i splňuje dané žánry. Bohužel pro mne průměr, Jackie to umí opravdu líp. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení probíhalo převážně v bývalé Jugoslávii, konkrétně v městech Záhřeb, Trnje a Motovun, na hradě Predjama, v jeskyni Postojna. Dále filmový štáb pracoval v Rakousku ve městěch Graz, ve víděňském zámku Schönbrunn a altánu Gloriette a v Paříži. (GeusX)
  • Hudební sekvence s kapelou „The Losers“ je narážkou na honkongskou rockovou kapelu „The Wynners“. Členy skupiny The Wynners jsou mimojiné Alan Tam, Anthony Chan a Kenny Bee. Všichni tři se ve filmu objevili. (HellFire)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama