Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (Klub Publishing)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Martin741 

všechny recenze uživatele

S diablom bojoval uz samotny Schwarzenegger vo filme End of Days .... a daleko pred nim aj Jackie Chan ale s amazonkami, carodejom a kadejakou tou mytologickou cvargou, ktora sluzi na spatnej strane zakona. A ze je Chan vyborny bojovnik / a komik ....../, tato cvarga sa veruze poriadne zapoti pri boji ......... A popritom uz staci len do deja vhodne vlozit par komedialnych vsuviek a fajny film je hned na svete ...... 92 % ()

maty39 

všechny recenze uživatele

V prvních momentech filmu vidíme Jackieho, jak se snaží sebrat artefakt africkému (?!?) kmenu. Upřímně, vypadá to divně. Pak nás čeká expozice, kde zjistíme, že Jackie byl v popové skupině s kamarádem a rozešli se ve zlém kvůli dívce. Tu teď unesl náboženský kult a chce po Jackiem, aby jim doručil Božskou relikvii. Uff. Tady už jsem začal pochybovat jestli tady Jackie nezaváhal. Jenže za chvíli vypukne divoká automobilová honička. Dynamická, destruktivní, s kaskadérskými kousky při nichž začnete pochybovat o pudu sebezáchovy zúčastněných kaskadérů. Každopádně to vrátí film na koleje. Následuje nějaká ta komedie (v US verzi výrazně prostřihaná) a pak akční finále, kde se Jackie porve s mnichy a "amazonkami". To vše klasicky s propracovanou choreografií. Prostě další klasika s dalším kaskadérským kouskem na konec (balón). Jackie se ve své autobiografii vyznal ze svého obdivu k Indymu a Stevenu Spielbergovi. Možná, že Božská relikvie není tak uhlazená bezchybná podívaná jako vzor, ale po akční stránce je to špička. ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sem to neviděl na začátku devadesátých let, to by to pro mě asi byl kult jako třeba Bláznivá mise. Bohužel sem to zhlíd až více než dvacet let od vzniku filmu a dneska už to působí zastarale a chvílema i směšně. Chvílema je to docela zábava, úplnej průšvih to není, ale zapamatováníhodnej film taky ne. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Hodně velká nuda, což je dost nepříjemné překvapení po tom jaký na Božské relikvie slýchám už dlouhé roky hype. S Indiana jonesem je to srovnávané zbytečně, snad jen úvodní sekvence je parodií na něj, ale zbytek se, pokud o něco, snaží spíš o napodobování bondovek. Hodně laciných bondovek. Jako sled Jackieho skečů by to ještě šlo, ale bohužel se tu snaží i o příběh a obzvlášť kolem poloviny filmu, kdy se fakt vůbec nic zajímavého neděje, to opravdu hodně bolí. Dokoukával jsem to natřikrát a hodnocení zaokrouhluju nahoru jen ze sympatií k Jackieho nadšení pro věc, i když on hrát opravdu vůbec neumí. On je takový asijský JCVD. 5/10 ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů Jackieho Chana a můj nejoblíbenější. Miluju titulkové sestřihy nepovedených scen, navíc u tohoto filmu podbarvené senzační písničkou zazpívanou samotným Jackiem. Ještě jedna písnička z tohoto filmu stojí za zmínku. V okamžiku, kdy se Jackie a spol. vydávají na cestu auty a připomíná to road movie. Tak pohodovou písničku jsedlouho neslyšel. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Během prvních scén se výrazně mění délka Jackieho vlasů. Ve všech předchozích filmech nosil Jackie dlouhé vlasy, až pro Božskou Relikvii se nechal ostříhat nakrátko. Avšak po nehodě při natáčení scény skoku ze zdi na strom, během které málem přišel o život, se rozhodl nechat si pro štěstí narůst opět dlouhé vlasy. (Raztubyl)
  • Stříbrný kabriolet, který řídí Jackie Chan, je prototyp Mitsubishi Colt Spider z roku 1984, který se však nikdy nedočkal sériové výroby. Ve filmu je díky dlouhodobé sponzorské smlouvě automobilky Mitsubishi s Jackie Chanem. (Raztubyl)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama