Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (Klub Publishing)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Martin741 

všechny recenze uživatele

S diablom bojoval uz samotny Schwarzenegger vo filme End of Days .... a daleko pred nim aj Jackie Chan ale s amazonkami, carodejom a kadejakou tou mytologickou cvargou, ktora sluzi na spatnej strane zakona. A ze je Chan vyborny bojovnik / a komik ....../, tato cvarga sa veruze poriadne zapoti pri boji ......... A popritom uz staci len do deja vhodne vlozit par komedialnych vsuviek a fajny film je hned na svete ...... 92 % ()

maty39 

všechny recenze uživatele

V prvních momentech filmu vidíme Jackieho, jak se snaží sebrat artefakt africkému (?!?) kmenu. Upřímně, vypadá to divně. Pak nás čeká expozice, kde zjistíme, že Jackie byl v popové skupině s kamarádem a rozešli se ve zlém kvůli dívce. Tu teď unesl náboženský kult a chce po Jackiem, aby jim doručil Božskou relikvii. Uff. Tady už jsem začal pochybovat jestli tady Jackie nezaváhal. Jenže za chvíli vypukne divoká automobilová honička. Dynamická, destruktivní, s kaskadérskými kousky při nichž začnete pochybovat o pudu sebezáchovy zúčastněných kaskadérů. Každopádně to vrátí film na koleje. Následuje nějaká ta komedie (v US verzi výrazně prostřihaná) a pak akční finále, kde se Jackie porve s mnichy a "amazonkami". To vše klasicky s propracovanou choreografií. Prostě další klasika s dalším kaskadérským kouskem na konec (balón). Jackie se ve své autobiografii vyznal ze svého obdivu k Indymu a Stevenu Spielbergovi. Možná, že Božská relikvie není tak uhlazená bezchybná podívaná jako vzor, ale po akční stránce je to špička. ()

Reklama

haj 

všechny recenze uživatele

Další Jackieho typická a velmi povedená akční komedie s lehce dobrodružným nádechem vrcholící v jeskynních chodbách jednak skvělým soubojem se čtyřmi amazonkami (nebo co jsou zač) a jednak dalším nebezpečným kaskadérským kouskem, když Jackie skočí z letadla (ve filmu ze skály) a přistane na létající balón. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan v plné síle a s pořádnou dávkou energie se pokouší posílit naše bránice. A vypadá to, že se zaměřil především na tento sval, protože bojových scén je poskrovnu:-( Ale naproti tomu, těch pár je odvedeno na jedničku a jsou doprovázeny i komickými kousky, na které jsme zvyklí. Škoda ale některých "levných" záběrů kamery a triků, bylo by to na víc. "Dá si někdo žvíkačku?" Co takhle si ji hodit do pusy odrazem o dveře?:-) 65% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Můj historicky první film s Jackiem Chanem (druhým byla první Police Story). Musím říct, že jsem byl unesen a dodneška si vzpomínám jak jsem si na Jackieho hrál a jak jsem ten film sjížděl na staré VHS pořád a pořád dokola. Zažíval jsem dokonalý příklad filmové posedlosti. Všechno bylo dokonalé - auta, vtípky, zápletka, vtípky, prostě všechno bylo perfektní. Jackie byl prostě ten správný, drsný týpek, kterému jsem mohl bezmezně fandit. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Ústřední filmovou melodii s názvem „Flight of the Dragon (High Upon High)“ nazpíval Jackie Chan v angličtině. (Rominator)
  • Na začátku, když Jackie skočí z jedné skály na druhou, má rukavice, v dalším záběru je nemá, ale v dalších záběrech je opět má. (DruidKarel)
  • Hudební sekvence s kapelou „The Losers“ je narážkou na honkongskou rockovou kapelu „The Wynners“. Členy skupiny The Wynners jsou mimojiné Alan Tam, Anthony Chan a Kenny Bee. Všichni tři se ve filmu objevili. (HellFire)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama