Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rory a Cobby jsou nesourodí parťáci, zoufalý otec a bývalý trestanec, které náhoda svede dohromady při jedné loupeži. Když se vše zvrtne, nečekaně spojí síly s Roryho terapeutkou, aby unikli policii, zpátečnickým byrokratům i pomstychtivému zločineckému bossovi. (Apple TV+)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (43)

Beer11 

všechny recenze uživatele

Akční průměrná komedie, která kdyby se nenatočila, tak se svět nezboří. Film u kterého máte pocit, že Matt Damon neví jak svou postavu ztvárnit. Dialogy mezi Caseym Affleckem a Mattem D. moc nefungují, možná kvalitní dabéři by to mohli upravit tak, aby byl překlad, tedy význam rozhovorů vylepšen. Byl jsem nadšen snad z jediného a to AUTOMOBILOVÉ HONIČKY jsou natočeny luxusně. Vtipný a líbívý hudební doprovod k ději s perfektní kamerou a střihem akce. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Co všechno se může podělat, když si na špinavou prácičku najmete absolutní lůzry, kteří nejsou pomalu ani schopni postarat se o personál v kuchyni? V tom případě si můžete být jistí, že zpočátku zamýšlené jednoduché okradení starosty, nepůjde vůbec podle plánu. Totálně neškodná heistovka, která je nejsilnější právě ve svojí první třetině – při zpackané loupeži à la Boston Bad Job. Poté se zvolní a je to znát... i když se zde tvůrci snaží namixovat Coeny, špetku Vanishing Pointu a možná i toho Vyjednavače. Popichování mezi Metem Dejmnem a Benovým bráchou není vůbec zlé a občas dokáže i pobavit. Jen to všechno už tady bylo dříve a z buranských vykrádaček jsou na tom rozhodně lépe Tatumovic parťáci. Těch sto minut ale uteče rychle, nuda se nedostaví… a to se přece taky počítá a přidává to téhle krimi komedii bod k dobru. ■ AnanAss‘s Score: 6/10 ■ ()

Reklama

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Deprimovaný otec a bývaly "NAVY" Rory (Matt Damon) a bývalý trestanec a životem protřelý alkoholik-samotář Cobby (Casey Affleck) se ocitají u loupeže, která je "perfektně nenaplánovaná" a ač na papíru zní jednoduše, vše, co se u ní může posrat, se i posere. V sejfu nejsou peníze, ale při útěku se trojici zlodějů podaří oloupit starostu o náramek, který pro něj má velmi "sentimentální" hodnotu, nicméně Scalve, třetí člen týmu, je zastřelen a Cobby postřelen. Film z takového toho soudku, kdy amatéři končí u práce, na kterou nemají a vyústí to ve zcela absurdní motanici, která má překvapivě silný casting. Akorát, že každá postava je tu tak trochu blbec. Rory a Cobby po útěku brzo končí u Roryho terapeutky (Hong Chau), která pomůže Cobbyho ošetřit, ale následně oba napráší a nakonec se k dvojici, kvůli Roryho sebevražedným tendencím, přidává, coby "oficiální rukojmí". Honičky v autě. Exploze budov v důsledku ucházejícího plynu. Boston. Film mi dost připomněl takové ty nenáročnější Coenovic černé komedie. Má to fajn konec, s nazouvákama na chladné prosluněné pláži. Další šance. Žádná profound nálož, ale ten film je lepší, než jak tu na něj lidi často plujou. 6.5/10 ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Absurdně dobře nacastovaný film, který má letargii vepsanou do své DNA. Pracuje s ní důsledně už díky tomu, že to heist s dvojící důsledně disociovaných loserů - oba se připletou do absurdně vyhrocené situace, ale jeden to neprožívá proto, že je těžce flegmatický alkoholik, druhý proto, že trpí nějakou formou autismu. Hlavně Casey Affleck si svého vylitého bostonského řízka dává s gustem a hodně tomu filmu pomáhá plavat. Při troše lepšího psaní a režie tu byl potenciál pro černou coenovskou komedii, nebo pro outsider blues ve stylu Logan Lucky. Doug jeLiman působí nicméně podobně rezignovaně jako jeho postavy, takže výsledek je středně stravitelná a zapomenutelná streamovací jalovost. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když porovnám s druhým podobným filmem od konkurence (the Union), vycházejí mi Provokatéři celkem o dost lépe, už kvůli dvěma hlavním hercům a také proto, že mám hodně rád Dannyho Parťáky, ale i ty pozdější od Logana, se kterými má tenhle Apple tv+ kousek hodně styčných ploch a více na mě působí jako film pro kina než Wahlberg na Netflixu. A Liman je i přes různá zaškobrtnutí pořád zručný řemeslník a snad se mu ještě nějaká (kasovní) trefa v kariéře povede. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Hlavné natáčanie sa začalo v Bostone v marci 2023. (Arsenal83)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Punkey)

Související novinky

Reklama

Reklama