Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rory a Cobby jsou nesourodí parťáci, zoufalý otec a bývalý trestanec, které náhoda svede dohromady při jedné loupeži. Když se vše zvrtne, nečekaně spojí síly s Roryho terapeutkou, aby unikli policii, zpátečnickým byrokratům i pomstychtivému zločineckému bossovi. (Apple TV+)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (43)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Doug Liman je nevyzpytatelný režisér a i když má na kontě hned několik skvělých kousků, tak je také podepsán pod příšernosti typu Chaos Walking. Instigators se v rámcí jeho filmografie zařádí někam doprostřed. Jako jednohubka u které sem jedním okem koukal na olympiádu jsou celkem ok, nicméně nedokáží zakrýt fakt, že od takového obsazení prostě divák bude čekat víc než jen jednorázovku na páteční večer. Ještě že Damonova chemie evidentně funguje s celou Afflekovic rodinou…60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto má rád starého démona a fľeka s večne poliomyelitídnou hereckou pózou, tak ten si užije, lebo dvojica hrá len o málo živšie než dva šutry položené vedľa seba. No ale keď tam zakomponovali aj akési posttraumatické symptómy, tak človek si toho skoro nevšimne. Zdá sa však, že penzie amerických vyslúžilých šíriteľov demokracie nebudú až tak závratné, keďže ich liečia doktorky vietnamského pôvodu, čo by fľusanec do oka, že tam tú demokraciu ani napalmom nezakorenili. Nedalo sa teda inak, musí sa ísť kradnúť. A popri tom si aj trocha zašpásovať, samozrejme so sarkazmom a ironicky, pričom niekedy to v spleti naháňačiek aj vyjde. Príbeh ale nemá zaujímavejší nápad a človek sa nedočká ani žiadneho zvratu, jedine že by pýtal zvrat peňazí za lístok do kina. ()

Reklama

Beer11 

všechny recenze uživatele

Akční průměrná komedie, která kdyby se nenatočila, tak se svět nezboří. Film u kterého máte pocit, že Matt Damon neví jak svou postavu ztvárnit. Dialogy mezi Caseym Affleckem a Mattem D. moc nefungují, možná kvalitní dabéři by to mohli upravit tak, aby byl překlad, tedy význam rozhovorů vylepšen. Byl jsem nadšen snad z jediného a to AUTOMOBILOVÉ HONIČKY jsou natočeny luxusně. Vtipný a líbívý hudební doprovod k ději s perfektní kamerou a střihem akce. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Deprimovaný otec a bývaly "NAVY" Rory (Matt Damon) a bývalý trestanec a životem protřelý alkoholik-samotář Cobby (Casey Affleck) se ocitají u loupeže, která je "perfektně nenaplánovaná" a ač na papíru zní jednoduše, vše, co se u ní může posrat, se i posere. V sejfu nejsou peníze, ale při útěku se trojici zlodějů podaří oloupit starostu o náramek, který pro něj má velmi "sentimentální" hodnotu, nicméně Scalve, třetí člen týmu, je zastřelen a Cobby postřelen. Film z takového toho soudku, kdy amatéři končí u práce, na kterou nemají a vyústí to ve zcela absurdní motanici, která má překvapivě silný casting. Akorát, že každá postava je tu tak trochu blbec. Rory a Cobby po útěku brzo končí u Roryho terapeutky (Hong Chau), která pomůže Cobbyho ošetřit, ale následně oba napráší a nakonec se k dvojici, kvůli Roryho sebevražedným tendencím, přidává, coby "oficiální rukojmí". Honičky v autě. Exploze budov v důsledku ucházejícího plynu. Boston. Film mi dost připomněl takové ty nenáročnější Coenovic černé komedie. Má to fajn konec, s nazouvákama na chladné prosluněné pláži. Další šance. Žádná profound nálož, ale ten film je lepší, než jak tu na něj lidi často plujou. 6.5/10 ()

Polux 

všechny recenze uživatele

5/10 | Na jednu stranu to dává dokonalý smysl. Cupertino se svou bezednou kasičkou kdovíproč stále ještě rozdává neskutečné prachy každému na potkání a tak Damon s Affleckem logicky usoudili, že podojit Apple pod zástěrkou Artists Equity s nějakým papírově atraktivním projektem (tak co třeba "Damon s tím druhým, méně hvězdným, Affleckem jako zloději/smolaři na útěku"?), u kterého si všichni zúčastnění jen dojdou pro šek, bude easy job a taky že ano. | Na druhou stranu mít tolik schopných lidí před i za kamerou a natočit tak zapomenutelný film, který v každém ohledu na diváka křičí "promarněná příležitost", je svým způsobem vlastně umění. Příběhově to není žádná hitparáda, naprostá většina postav (včetně ústřední dvojice) se rekrutuje z řad neschopných idiotů, všehoschopných parchantů, případně kombinace obojího, takže rozdávat divácké sympatie tady není prakticky komu, akce nestojí za řeč (a samozřejmě drtivá většina z ní se propálila už v traileru, jak také jinak) a heisty jsou odbyty jak v plánovací, tak realizační fázi. | To hlavní ale je, že je to celé zoufale nevtipné (zejména Affleck je se svými pokusy o nenucený humor vyloženě tragický), občas nudné (všechny psychoterapeutické vsuvky) a místy přímo trapné (Perlman hraje v podstatě karikaturu, která sem zabloudila z nějaké parodie). Chemie mezi Damonem a Affleckem (a případně Chau) prakticky neexistuje a hvězdami nabitý casting vlastně nemá co hrát. Honička downtownem s hudebním "downtown" podkresem mohla být highlightem celého filmu, bohužel nestojí za víc než nezúčastněné pokrčení rameny (ostatně tak jako zbytek filmu). | Pár scén trochu dynamičtější kamerou a střihem nesměle připomene, že Liman ještě nepatří do starého železa a dokáže točit efektně, ale v záplavě všudypřítomné průměrnosti to jsou jen izolované ostrůvky tvůrčí invence. Jednoznačným kladem filmu jsou jen produkční hodnoty a až podezřele skromná stopáž, což je vskutku politováníhodná bilance. Předchozí Air, který Damon s Affleckem vyprodukovali pod Amazonem, je proti tomuhle vysloveně mistrovské dílo. | PeZet ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Punkey)
  • Hlavné natáčanie sa začalo v Bostone v marci 2023. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama