Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rory a Cobby jsou nesourodí parťáci, zoufalý otec a bývalý trestanec, které náhoda svede dohromady při jedné loupeži. Když se vše zvrtne, nečekaně spojí síly s Roryho terapeutkou, aby unikli policii, zpátečnickým byrokratům i pomstychtivému zločineckému bossovi. (Apple TV+)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (45)

Beer11 

všechny recenze uživatele

Akční průměrná komedie, která kdyby se nenatočila, tak se svět nezboří. Film u kterého máte pocit, že Matt Damon neví jak svou postavu ztvárnit. Dialogy mezi Caseym Affleckem a Mattem D. moc nefungují, možná kvalitní dabéři by to mohli upravit tak, aby byl překlad, tedy význam rozhovorů vylepšen. Byl jsem nadšen snad z jediného a to AUTOMOBILOVÉ HONIČKY jsou natočeny luxusně. Vtipný a líbívý hudební doprovod k ději s perfektní kamerou a střihem akce. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když porovnám s druhým podobným filmem od konkurence (the Union), vycházejí mi Provokatéři celkem o dost lépe, už kvůli dvěma hlavním hercům a také proto, že mám hodně rád Dannyho Parťáky, ale i ty pozdější od Logana, se kterými má tenhle Apple tv+ kousek hodně styčných ploch a více na mě působí jako film pro kina než Wahlberg na Netflixu. A Liman je i přes různá zaškobrtnutí pořád zručný řemeslník a snad se mu ještě nějaká (kasovní) trefa v kariéře povede. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kritiky byly poměrně zdrcující, ale mě tihle dva přitroublí zlodějíčci, navíc skvěle obsazení, prostě bavili. Casey je setsakra dobrej herec a Matt se zde položil do své poměrně typické role (čím víc mlčím, tím jsem zajímavější). Doug Liman rozhodně naservíroval pouze jednohubku, ale skvěle obsazenou, zajímavou a rozhodně ve správném tempu. 65% ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Taková trošku nesmyslná komedie v hodně věcech, ale nenudilo to. Spíš to bylo fakt hodně přeplácaný a lidi dělali nelogické věci a nelogicky se reagovali, ten policejní šerif, to byl vůbec extrém :D Docela se divím, že do takového low cost filmu dokázali obsadit někoho, jako je Damon. No každopádně se na to dalo dívat, ale znovu už bych si to nepustil :D 50% ()

Polux 

všechny recenze uživatele

5/10 | Na jednu stranu to dává dokonalý smysl. Cupertino se svou bezednou kasičkou kdovíproč stále ještě rozdává neskutečné prachy každému na potkání a tak Damon s Affleckem logicky usoudili, že podojit Apple pod zástěrkou Artists Equity s nějakým papírově atraktivním projektem (tak co třeba "Damon s tím druhým, méně hvězdným, Affleckem jako zloději/smolaři na útěku"?), u kterého si všichni zúčastnění jen dojdou pro šek, bude easy job a taky že ano. | Na druhou stranu mít tolik schopných lidí před i za kamerou a natočit tak zapomenutelný film, který v každém ohledu na diváka křičí "promarněná příležitost", je svým způsobem vlastně umění. Příběhově to není žádná hitparáda, naprostá většina postav (včetně ústřední dvojice) se rekrutuje z řad neschopných idiotů, všehoschopných parchantů, případně kombinace obojího, takže rozdávat divácké sympatie tady není prakticky komu, akce nestojí za řeč (a samozřejmě drtivá většina z ní se propálila už v traileru, jak také jinak) a heisty jsou odbyty jak v plánovací, tak realizační fázi. | To hlavní ale je, že je to celé zoufale nevtipné (zejména Affleck je se svými pokusy o nenucený humor vyloženě tragický), občas nudné (všechny psychoterapeutické vsuvky) a místy přímo trapné (Perlman hraje v podstatě karikaturu, která sem zabloudila z nějaké parodie). Chemie mezi Damonem a Affleckem (a případně Chau) prakticky neexistuje a hvězdami nabitý casting vlastně nemá co hrát. Honička downtownem s hudebním "downtown" podkresem mohla být highlightem celého filmu, bohužel nestojí za víc než nezúčastněné pokrčení rameny (ostatně tak jako zbytek filmu). | Pár scén trochu dynamičtější kamerou a střihem nesměle připomene, že Liman ještě nepatří do starého železa a dokáže točit efektně, ale v záplavě všudypřítomné průměrnosti to jsou jen izolované ostrůvky tvůrčí invence. Jednoznačným kladem filmu jsou jen produkční hodnoty a až podezřele skromná stopáž, což je vskutku politováníhodná bilance. Předchozí Air, který Damon s Affleckem vyprodukovali pod Amazonem, je proti tomuhle vysloveně mistrovské dílo. | PeZet ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Punkey)
  • Hlavné natáčanie sa začalo v Bostone v marci 2023. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama