Reklama

Reklama

Fighter

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bezohledný, ale brilantní velitel letky a jeho tým elitních stíhacích pilotů čelí smrtelnému nebezpečí a vnitřním démonům, když se spojí pro smrtící misi. (mokelembembe)

Videa (3)

Trailer

Recenze (18)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Největší problém Fightera? Není to přežvýkání estetiky i mnohých motivů Mavericka a nejsou to ani digitální efekty (většinou celkem slušné, jen rychlé pohyby letadel jsou na pohled ošklivé a nerealistické). Mnohem víc se mi příčí, že film je až k absurdnosti dotažená propaganda indického nábožensko-nacionalistického režimu a vlastně zachycuje svět takový, jak ho premiér Módí líčí ve svých nabubřelých prohlášeních. Nejspíš není náhoda, že Fighter se do kin dostal nedlouho před parlamentními volbami. _______ Jistě, takové RRR je rovněž zpruzeně nacionalistické, nepřátele líčí jako karikaturní zlouny a přes inspiraci v reálných událostech kolem sebe háže excesivní nadsázku. Jenže RRR prakticky doslovně nepapouškuje hlavní body módiovské sebeoslavné mediální prezentace a do parametrů cool blockbusteru nanafukuje události, které už tak byly dost nafouknuté v oficiální vládní komunikaci. _______ I když některé stereotypy o zlých Pákistáncích jsou natolik hloupé a otřelé, že působí téměř jako parodie (i pákistánský pilot má kolem očí kohl a protivníka oslovuje perským slovem "džanáb"), Fighter se bere zcela vážně a na rozdíl od mnoha jiných bollywoodských filmů nepřipomíná divákům svou fikční podstatu. _______ Za ušklíbnutí stojí i tokenová postava hodného muslima, který je ve filmu v zásadě jen proto, aby vůči němu Indové mohli demonstrovat svou šlechetnost a jasně se odlišit od nesnášenlivých Pákistánců. Škoda, že činy skutečné indické vlády do tohoto kontrastního líčení příliš nezapadají. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Indická odpověď na Top Gun: Maverick. Dle klasické indické kuchařky akčních blockbusterů, může divák očekávat, přepálenou akci, která by působila nepatřičně i v nových Rychle a zběsile, mizerné CGI, velkolepost, scény jak z telenovely, hrdiny, kteří i v boji vypadají jako modelové, hrdinské scény a samozřejmě muzikálová čísla. 160 minut je naprostý standard. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda indické kinematografie a do teď jsem nepochopil, jestli to beru jako guilty pleasure nebo mi to brnká na stejnou epicko emocionální strunu jako Indům, no a nebo obojí. Beru to prostě jako to nejpodivnější z Hong Kongu namíchané s patosem 80s akčních filmů. A ono to prostě funguje. Tentokrát v mixu Top Gunu, Železného Orla s trochou Ramba. Samozřejmě to často nedává smysl a je to přepálené až na půdu. A taky to má wtf taneční čísla ještě víc jako pěst na oko než jindy. A taky je to až nepříjemně nacionalistické. Tam, kde se všichni 3 velcí Khanové snaží o smířlivý tón, tam Fighter vykresluje Pakistánce jako zrůdy žeroucí malé děti s vizáží Rumburaka. Je tam uber cute Deepika Padukone a já se bavil sice o trochu míň než u Pathaanu stejného režiséra, ale pořád velmi královsky. 8/10 ()

atiratha 

všechny recenze uživatele

Premiéra v Cinema City. V první řadě veliký údiv vidět nejnovější bollywoodsky blockbuster v normálním kině. Ano, vím, že už je uvádějí minimálně přes rok (všiml jsem si Pathaana), ale i tak příjemné překvapení. Druhé překvapení bylo, že někoho chytrého napadlo, že bude stačit prohnat anglické titulky translatorem, a tak hlavní hrdina s volacím znakem Patti stráví v české verzi celý film jako žena. To, že raketa zasáhne letadlo a pilot zvolá: "Lýko!" už bylo nad mé chápání a lituji indické návštěvníky, kterým naše skupina kazila dojem, když celý srdcervoucí pohřeb doslova prohýkala. Film jako takový je prostě pecka, která nenudí ani na chvíli, hraje na nacionalistickou strunu a Hrithik i Deepika předvádějí slušné herecké výkony. Překvapivě a zcela proti aktuálním trendům film obsahuje hodně písniček. V tom se podobá Bollywoodu, jak ho známe (ne jako posledních patnáct let, dvě, tři písničky, z toho jedna u závěrečných titulků). Písničky ale nejsou rušivé a jsou dobře odvedené. Komu přijde přepjatý vlastenecký patos směšný, toho bych rád upozornil, že u amerických filmů nám přijde úplně normální.  Prostě, byla to jízda, veskrze moderní blockbuster a kdybyste chtěli nějaký Bollywood zkusit, můžu ho, spolu s Pathaanem, vřele doporučit. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ďalší indický film, z ktorého mám napokon pomerne zmiešané dojmy. Scenár ako taký sa mi celkovo pozdával a považujem ho za nadpriemerný. Prostredie indického letectva s typickou vojnovou rivalitou s Pakistanom bolo zaujímavé a lákavé. Najväčší problém som mal (ako vždy) s prehnanou hyperbolou akčných scén a vizuálnych efektov. A dosť na nervy mi išiel aj samotný hlavný "hrdina" Patty, ktorý by svojim egomaniackým temperamentom asi v reálnom letectve rýchlo skončil (resp. by ani nezačal, keďže by neprešiel psychotestami). Odhliadnuc od toho bol však film v pohode, a relatívne vydarený. No na viac ako 3* to veru nevidím. ()

Zajímavosti (2)

  • Film bol oficiálne zakázaný vo všetkých krajinách Perzského zálivu a čiastočne aj v Spojených arabských emirátoch. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach po celej Indii, no aj v Taliansku, od 14.11.2023 do 6.10.2023. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama