Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 1

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (550)

movie 

všechny recenze uživatele

Zcela absurdní. Člověk by si myslel, že člověk jako Ed Wood snad ani nemůže existovat, nebýt mnoha dalších "edů" ve filmové branži. Tohle je ovšem klenot a přímo učebnicový příklad braku: mdlý, pitomý, táhnoucí se scénář, který je debilní a nudný natolik, až se u něj člověk popadá za břicho, efekty zcela kreténské, režie odfláklá, dialogy nudný jak smrt točený staticky a bez střihu a většinou hned na první pokus, nemluvně o akcích typu "noc/den", "ufo na šňůrce" ... Tohle se zcela minulo žánrem, protože jako úmyslná komedie by to bylo za 5* !!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér tohto snímku Edward D.Wood Jr. raz o ňom povedal: "...Plan 9 je moja hrdosť, moja radosť. Použili sme tam kryty na kolesá z Cadillacov ako lietajúce taniere." Čo ku tomu dodať? Snáď ešte to, že je to sci-fi horror s úžastne hlúpym scenárom, plný do očí bijúcich režisérských chýb, hlboko podpriemerných hereckých výkonov, lacných kulís a smiešných kostímov... naozaj je to zlý film. Jednu hviezdičku dávam preto, že na filmovú katastrofu v spojení s menom tohto režiséra som bol pripravený a tiež, že som tu mohol zhliadnúť v akcii prvú horrorovú dámu - Vampiru. * ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Každý kdo nejdříve viděl film Tima Burtona o panu režisérovi tohoto klenotu, tak musí mít pochopení a do jisté míry v něm získá i zalíbení. Vždyť Plán 9 postrádá úplně všechno, co by měl film (i špatný film) mít. Scénář je absolutní omyl, děj nenalezen,.. dialogy, střih a efekty?? Na to byl pan Wood pěkné dřevo. Účast herců téměř nulová,… ALE… originalita vysoká :o) i když nechtěná… Když ale vím s jakou láskou filmy tvořil a co všechno pro to udělal, nezbývá mi nic jiného, než ho obdivovat a jeho filmy si oblíbit. PERFECT :o) ()

lamps odpad!

všechny recenze uživatele

Zvěsti o nejhorším filmovém počinu všech dob se potvrdily jen částečně - k takto osudnému verdiktu je totiž třeba subjektivně zodpovědět velmi objektivní otázku, zda-li musí být nejnudnější představitelný snímek také tím nejhorším. Legendární packal Ed Wood je sám o sobě synonymem drtivé guilty pleasure a jeho Plán 9 z vnějšího vesmíru je bezesporu jeho nejambicióznějším, nejmilovanějším a jednoduše "nejdrtivějším" projektem, kde je Edův nevídaný tvůrčí elán nebo obdiv k herectví Bely Lugosiho na samotném vrcholu, ale přesto se jedná o žánrový film naprosto strašidelných (anti)kvalit, jehož sledování bolí o to víc, že k pověstnému tvůrci automaticky cítíme trochu té provinilé sympatie. Moc bych se toužil upřímně bavit nad efekty z říše nadsmyslové geniality, nad neuvěřitelně sofistikovanými dialogy ("Je mrtvý?" - "Ano. Je na tom stejně špatně jako tamti dva...") nebo nad procítěnými hereckými výkony, ale bohužel..... Dlouho jsem neviděl něco tak hrozného a smutného. Jediný Tor Johnson se svou impozantní vizáží vyčnívá natolik, že bych si ho suverénně dokázal představit i v nemluvné záporácké roli v jednom z raných filmů o Jamesi Bondovi. :D 0% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Využijeme zesnulých k tomu, aby konečně přiznali, že existujeme." Takto to dopadá, když si mimozemšťani v létajících talířích poletují v zemské atmosféře a oficiální místa to odmítají přiznat. To je zkrátka velká myšlenka a je na pováženou, že mimozemšťani chtějí pozemšťanům zabránit v tom, aby zničili celý Vesmír. My prostě máme právo zničit si naši Zemi i celý Vesmír a nikdo nám toho nebude kecat, i kdyby měl elektrodové pistole nebo solární bomby. Tak to vidí nejhorší režisér všech dob ve svém nejlepším filmu, který je skutečně výjimečný. Takovou šílenost jsem totiž dosud neviděl, ale za to filmařské nadšení, "propracované" kulisy a tupé dialogy si to rozhodně nějakou hvězdu zaslouží. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • V roce 1997 skladatel David G. Smith napsal, složil a nahrál hudbu pro "Plan 9 from Outer Space: The Musical". Tento muzikál měl mnohem lepší recenze než jeho filmový předchůdce. (DaViD´82)
  • Celé legendy se vypráví o tom co vše Wood použil jako modely pro létající talíře. Skutečnost je však taková, že prostě v prvním hračkářství, na které narazil, nakoupil umělohmotné atrapy nádobí. (DaViD´82)
  • Když se film konečně po mnoha letech dostal do kinodistribuce, tak byl uváděn v dvojprogramu se snímkem Time Lock, ve kterém hrál tehdy ještě neznámý Sean Connery. (DaViD´82)

Reklama

Reklama