Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 1

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (550)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mé hodnocení je zásadní dříve viděný Ed Wood od Tima Burtona. Je to trochu paradoxní, ale prostě to tak je. Přes všechnu tu naivitu, kterou Wood přenesl do svého amatérského (to je snad nadávka pro amatéry:)) díla má Plán 9 kouzlo, o kterém se mnohým filmům může jenom zdát. Můžete se mu smát, můžete ho milovat, ale jemu to prostě je fuk... V alternativním vesmíru je určitě z Eda něco jako Orson Wellese našeho světa a já mu to přeji. Za tu lásku k pohyblivým obrázkům si to zaslouží... Film samotný osciluje mezi parodií a vážným sci-fi s velkou spoustou vtipných okamžiků (útok létajících talířů...). Pokud Eda berete vážně, nepobavíte se, na druhou stranu, on to takhle vtipně určitě nemyslel:). ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tomuto kultovnímu velkofilmu jsem dal jednoho krásného večera přednost před mnohem lepším programem. Nemohu říct, že by nějakým způsobem zklamal moje očekávání. Byl přesně tak špatný, jak jsem si troufl očekával. Aby nedošlo náhodou k omylu, tak bych rád zdůraznil, že jsem měl tu smůlu vidět mnohem větší sračky, takže si ani vzdáleně netroufám snímek označit za nejhorší na světě. Věřil bych, že ve své době skutečně mohl být nejhorší. Ale o tento prestižní titul ho hravě připravily později natočené filmy, které posunuly laťku filmového debilismu ještě podstatně výš. Sračka je to ovšem vydatná. O tom snad nemůže být pochyb. Poté už záleží pouze na tom, kterak uchopíte své hodnocení. Nepopírám, že se mi sem tam koutky nepohnuly. Třeba když armáda vystřílela celý svůj vojenský arsenál na tři vznášející se poklice od auta, které měly zřejmě reprezentovat létající talíře. Kouzelné bylo třeba i to, kterak za zvuků bouřlivé hudby upír (či, co to bylo) vycházkovou chůzi pronásledoval své oběti. Velký dojem na mě udělaly i luxusní efekty. Nejpůsobivější byla zřejmě scénka, kdy vycházející slunce sežehlo jednoho upířího pána až na kostru. Docela by mě zajímalo, jakým způsobem probíhalo natáčení. Není vůbec ojedinělým jevem, že herci či herečky se snaží hrát třeba až posledních 10 vteřin ze svých minutových výstupů. Zbytek svého času na výsluní nezaujatě odpochodují. Odpadu se samozřejmě nevyhnu. Jen znovu podotýkám, že pověst která snímek předchází je mnohem děsivější než film samotný. ()

Reklama

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Mimozemšťani křísí zombíky a celý svět je v ohrožení. Woodova režijní invence je nulová. Ale aby byla tak špatná, až aby byla geniální? Snad v každé scéně se najde něco, co negativně zapůsobí. Levné studiové interiéry, které mají představovat hřbitov či kosmickou loď. Křečovité dialogy pronášené příšerně přehrávajícím hereckým ansáblem, špatně načasovaný střih a trhavá kamera Dalo by se vyjmenovávat do nekonečna a na posledním místě by stál scénář, který však má (!) myšlenku. Jistě, její neotesané podání je k smíchu, ale opravdu má něco do sebe. Plan 9 from outer space je špatný (možná by se daly použít i horší synonyma), ale je „jenom“ špatný. Občas je totiž řádně nudný a ve srovnání s Tuckerovým Robot Monster také o dost méně „zábavný“. Ale i přesto jej stále lze předkládat filmovému obecenstvu s tím, „jak by to opravdu vypadat nemělo“. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Netalentovaný, ale jinak totálně zapálený režisér.. alespoň tu využil kouzla tehdy už zestárlé, polozapomenutelné hollywoodské hororové hvězdy Bely Lugosiho. Právě díky Woodově neumětelství v brakových tématech se těší tak mimořádné pozornosti, která je zřejmě nesmrtelná!! Díky za něj, protože by jinak nevznikla Burtonova překrásná biografie, která je poctou celé téhle éře fantastických filmů a amatérskému filmaření vůbec!! ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Nebýt legendárního a kultzakládajícího biografického filmu Tima Burtona, dnes by tu patrně dílo Edward D. Wood hodnotilo jen pár nadšenců béčkového filmu, protože Plán 9 je naprostá amatérčina. Dnes kultovní režisér Wood je úplný profesní břídil, jeho film je plný řemeslných kiksů (policejní auto vyjede z velké části ze záběru, v jedné scéně je použit noční a denní záběr, střih nerespektuje elementární pravidla střihové skladby...) a logických lapsů, které dotvářejí už tak neradostnou podobu filmu. Samostatnou kapitolou je námět a scénář, protože takovouhle hybridní slátaninu nemůže střízlivý člověk vyprodukovat snad ani v záchvatu té nejvyšší horečky. Ano, nadšení pro věc je pěkná věc, ale tvůrce by měl být taky zdravě střízlivý a dostatečně sebereflektující. Na tohle je vysloveně škoda se dívat, ztrátu času nevyváží (právě snad kromě historického kontextu výše zmíněného životopisného filmu) zhola nic... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • V knize The Golden Turkey Awards byl označen za nejhorší film všech dob. (Kulmon)
  • Když se film konečně po mnoha letech dostal do kinodistribuce, tak byl uváděn v dvojprogramu se snímkem Time Lock, ve kterém hrál tehdy ještě neznámý Sean Connery. (DaViD´82)
  • Herec Gregory Walcott ihned po dočtení scénáře Woodovi sdělil, že je to nejhorší scénář jaký kdy četl. Přesto neochotně podepsal a ve filmu hraje postavu Jeffa Trenta. (DaViD´82)

Reklama

Reklama