Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 2

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (550)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se k tomuhle kultovnímu braku nechvalně proslulého režiséra Eda Wooda dokopal. Ještě pár let nazpět bych asi dal jasnej odpad. Dnes už jsem ale natolik otrlej, že dokážu ocenit i takovou filmovou „zhovadilost" a ještě se u ní dobře pobavit. Navíc ten nápad není vůbec špatnej. Mimozemšťani(vypadají jako lidé) se rozhodnou oživit mrtvé a dát tímto způsobem(nazývají to plán9)lidem za jejich blbost za vyučenou. Jen to provedení je tak otřesný, odláklý a laciný, že se tomu člověk prostě musí smát. U toho se nelze nebavit. Z mnoha důvodů prostě ty slabší 4hvězdy dát musím. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hvězdičky v tomto případě samozřejmě znamenají jen zábavnost. A já se bavil celkem dost, byť je celý film o něco solidnější než fascinující Glen or Glenda - třeba zde nenajdete tolik naprosto mimózních dokumentárních záběrů, či komentářů, týkajících se zelených draků na zápraží. Ale i tak jede Ed naplno: několikanásobné střídání dne a noci v jednom záběru, nahrazování herce, který umřel, dvojníkem, co si drží před obličejem plášť, modýlky létajících talířů, celková šílená ujetost a nelogičnost příběhu - to prostě musíte vidět! Vlastně jen v případě, že kladně odpovíte na úvodní Criswellovu otázku: "My friend, can your heart stand the shocking facts of grave robbers from outer space?" :o) ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy bylo pouhé spláchnutí záchodu velkým filmovým přestupkem se vůbec nedivím, že tak absurdní film hodně amatérského typu, jako je Plán 9 nesklidil v té době moc příznivé ovace. Po shlédnutí strhujícího životopisného filmu Ed Wood o jednom z nejhorších (či nejgeniálnějších) režisérů všech dob Edwarda D. Wooda Juniora jsem se rozhodl shlédnout jeho největší pýchu Plán 9. Ano, je to film nehorázně velkých (ne)kvalit a zřejmě jsem nic tak směšně amatérského dlouho neviděl. Například hodně známá scéna s dvojníkem Bela Lugosiho, který si zakrýval obličej rukou, aby "nebylo vidět", že se nejedná o Lugosiho, nebo též známé UFO talíře na rybářském prutu (hned v první scéně s těmito UFO talíři byl jasně vidět provázek, na kterém talíř visí), dále také směšné vybavení UFO stanice s ještě podivuhodnějšími "mimozemšťany", kteří hovoří stejným jazykem jako pozemšťané a dokonce stejně krvácejí. Nezapomenout nemůžeme ani podivuhodný střih a mnohdy značně viditelné kulisy. Takových paradoxních perel je zde mraky. Nenajde se snad minuta, kde by nebyli vidět jasně amatérské, filmové chyby. Ale i přes to, že toto je fakt jeden z těch nejhorších filmů co kdy vznikl (a promítal se dokonce v kinech) nemohu tento velký paradox ohodnotit odpadem. Způsob jakým Ed Wood filmy (nejen tento) natáčí je přímo pozoruhodný, až vtipný a ledajaký režisér by si z něho měl brát příklad. On dal v té době filmu nový rozměr, ale bohužel byl velice nepochopený, protože i přesto že Plán 9 je velký příklad té nejhorší profesionálně amatérské tvorby, Wood se snažil sdělit světu, že možná nejsme jediný živí tvorové v tomto vesmíru a že by se nad tím měl člověk zamyslet. Edward D. Wood Jr. se stal hlavně po shlédnutí již výše zmiňovaného životopisného filmu Ed Wood, ale i po shlédnutí devátého plánu, mým velkým vzorem. "Jestli mě chcete poznat, podívejte se na film Glen or Glenda, to jsem já, to je můj příběh, ale Plan 9 je moje hrdost, moje radost. Použili jsme tam kryty na kola od Cadillaců jako létající talíře." – Ed Wood ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Na světě je mnoho špatných režisérů, Edward D. Wood Jr. má to štěstí, že je z nich nejhorší. Plan 9 from Outer Space je obdivuhodným výsledkem naprosté režijní neschopnosti. Zapomeňte na to, že filmy zpravidla mívají něco jako příběh, že herci hrají, že kulisy nevypadají a nechovají se jako z papundeklu, že když nad městem prolétává UFO, tak nevypadá jako alobalové cosi zavěšené na rybářském prutu, zapomeňte na to všechno a užijte si film nadpozemských kvalit. Něco podobného prostě člověk stvořit nemohl. Jak totiž ví nejenom Tim Burton, Ed Wood byl bůh! Zajímavé komentáře: Cival, zputnik, Marius, Dadel, Véča, Brennos, Divočák, Allan ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Něco tak roztomile špatného a naivního si hodnocení odpad! prostě nezaslouží... ;) Plán 9 je kultovní sračka, o jejíž filmařských (ne)kvalitách nemůže být sporu (tenhle film je bezkonkurenční učebnice filmových chyb a totálního neumětelství), ale ta Woodova láska k filmařině a neuvěřitelně směšná řešení snad všech scén vyvolávají pocity, jaké při sledování filmů nezažívám zas tak často. To plné hodnocení je však každopádně především recese (navíc nevím, jak to zhodnotit spravedlivě - přeci jen ta velká míra nechtěné zábavy taky určitě hraje svou roli). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Vznikla i stejnojmenná počítačová adventurní hra, ve které šlo o to získat zpět kotouče s filmem, které odcizil Lugosiho dvojník. Ke hře byl přibalen i samotný film na VHS kazetě. (DaViD´82)
  • V knize The Golden Turkey Awards byl označen za nejhorší film všech dob. (Kulmon)
  • Na název filmu odkazuje pojmenování experimentálního distribuovaného operačního systému Plan 9 od Bell Labs. (Drom)

Reklama

Reklama