Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 1

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (550)

castor 

všechny recenze uživatele

Netalentovaný, ale jinak totálně zapálený režisér.. alespoň tu využil kouzla tehdy už zestárlé, polozapomenutelné hollywoodské hororové hvězdy Bely Lugosiho. Právě díky Woodově neumětelství v brakových tématech se těší tak mimořádné pozornosti, která je zřejmě nesmrtelná!! Díky za něj, protože by jinak nevznikla Burtonova překrásná biografie, která je poctou celé téhle éře fantastických filmů a amatérskému filmaření vůbec!! ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Nebýt legendárního a kultzakládajícího biografického filmu Tima Burtona, dnes by tu patrně dílo Edward D. Wood hodnotilo jen pár nadšenců béčkového filmu, protože Plán 9 je naprostá amatérčina. Dnes kultovní režisér Wood je úplný profesní břídil, jeho film je plný řemeslných kiksů (policejní auto vyjede z velké části ze záběru, v jedné scéně je použit noční a denní záběr, střih nerespektuje elementární pravidla střihové skladby...) a logických lapsů, které dotvářejí už tak neradostnou podobu filmu. Samostatnou kapitolou je námět a scénář, protože takovouhle hybridní slátaninu nemůže střízlivý člověk vyprodukovat snad ani v záchvatu té nejvyšší horečky. Ano, nadšení pro věc je pěkná věc, ale tvůrce by měl být taky zdravě střízlivý a dostatečně sebereflektující. Na tohle je vysloveně škoda se dívat, ztrátu času nevyváží (právě snad kromě historického kontextu výše zmíněného životopisného filmu) zhola nic... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60,000║ Prvotriedna amatérčina vo všetkých smeroch, ktorá je aspoň nechcene zábavná, plus na prekvapenie sa tam črtajú miestami zaujímavé myšlienky ktoré sú tam tak zamotané až hrôza a z trojice zombii kde je jedna fešná pani, jeden zahalujúci sa v plášti pripominajúci tak drakulu, najviac strašidelný príde tučný detektív, ten fakt vypadá desivo narozdiel od komicky vypadajúcich kolegov. /20%/ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po tom všem, co jsem ohledně tohohle filmu slyšel, jaká velká sračka to je a podobně, jsem se připravil na nejhorší a film začal. A nebylo to tak špatný. Jistě, herci dřevění, že by i Pinocchio záviděl, scénář v některých místech opravdu na nic (v těch lepší stojí jen "za houby" :-)) a efekty byly takové, že i v tehdejší době se museli diváci smát. Nicméně, čekal jsem to mnohem horší, takhle jsem se alespoň mohl zasmát. Proto dávám 2 hvězdy. A mimochodem, viděl jsem mnohem horší filmy. ()

liborek_

všechny recenze uživatele

Dyť tohle se dnes snad ani nedá pořádně zhodnotit... Odpad? Viděl jsem už kupu mnohem mnohem horších filmů a u tohoto jsem se opravdu dobře bavil (i když to asi režisér nezamýšlel). Čekal jsem kdovíjakou strašlivinu a hle... Navzdory hloupoučkému (nikoli však přiblblému) příběhu a levnému zpracování docházím k závěru, že tento Woodův počin je nejen stravitelný, ale též velmi příjemným zpestřením dlouhých nudných chvil... Ono se prostě nejde nezačít smát, když na prvním záběru létajícího talíře zřetelně vidíte šňůrku, na které visí, a když se poprvé seznámíte s mimozemšťany, kteří jsou dle mého gusta "ti hodní"..:-) Možná tímto podporuju zřejmě nezasloužený kult Eda Wooda, ale zkrátka... tento film je tak špatný, že je až krásný... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Zkušený maskér Harry Thomas trval na neuvedení svého jména v titulcích. Stalo se tak po jedné z jeho hádek s Woodem. Je tam tedy k vidění pouze jeho asistent Tom Bartholomew. (DaViD´82)
  • Pravděpodobně jde o jeden z filmů s nejvíce evidentními chybami. Mimo jiné i to je důvodem, proč je mnohými považován za nejhorší film v dějinách kinematografie. (DaViD´82)
  • V knize The Golden Turkey Awards byl označen za nejhorší film všech dob. (Kulmon)

Reklama

Reklama