Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 1

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (550)

liborek_

všechny recenze uživatele

Dyť tohle se dnes snad ani nedá pořádně zhodnotit... Odpad? Viděl jsem už kupu mnohem mnohem horších filmů a u tohoto jsem se opravdu dobře bavil (i když to asi režisér nezamýšlel). Čekal jsem kdovíjakou strašlivinu a hle... Navzdory hloupoučkému (nikoli však přiblblému) příběhu a levnému zpracování docházím k závěru, že tento Woodův počin je nejen stravitelný, ale též velmi příjemným zpestřením dlouhých nudných chvil... Ono se prostě nejde nezačít smát, když na prvním záběru létajícího talíře zřetelně vidíte šňůrku, na které visí, a když se poprvé seznámíte s mimozemšťany, kteří jsou dle mého gusta "ti hodní"..:-) Možná tímto podporuju zřejmě nezasloužený kult Eda Wooda, ale zkrátka... tento film je tak špatný, že je až krásný... ()

stilgar1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je neskutečná hovadina. Pan Burton se očividně ve svém filmu snažil vše zidealizovat, jak jen se to dalo, což ostatně každý pozná už po několika prvních minutách. Nemůžu však říci, že jsem se nebavil - byla legrace sledovat ty létající talíře na provázcích či monstrózního zombíka alá Tor Johnson. Nejslabším článkem jsou asi dialogy, které jsou někdy až příliš zdlouhavé a nesnesitelně nudné. Naopak mezi nejlepší momenty patří rozhodně scény s Belou Lugosim a následně s jeho dvojníkem. Jeho zástup byl vyřešen vskutku excelentním způsobem (;-D) ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hvězdičky v tomto případě samozřejmě znamenají jen zábavnost. A já se bavil celkem dost, byť je celý film o něco solidnější než fascinující Glen or Glenda - třeba zde nenajdete tolik naprosto mimózních dokumentárních záběrů, či komentářů, týkajících se zelených draků na zápraží. Ale i tak jede Ed naplno: několikanásobné střídání dne a noci v jednom záběru, nahrazování herce, který umřel, dvojníkem, co si drží před obličejem plášť, modýlky létajících talířů, celková šílená ujetost a nelogičnost příběhu - to prostě musíte vidět! Vlastně jen v případě, že kladně odpovíte na úvodní Criswellovu otázku: "My friend, can your heart stand the shocking facts of grave robbers from outer space?" :o) ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::: ::::::::Jestli tomuto filmu budete dál dávat hvězdičky z ironie, tak za chvíli tento biják bude mezi nejlepšími filmy :-D Mě se to celkem líbilo, ve filmu byly sem tam skvělé hlášky a někdy i dobré dialogy. Je fakt, že je to těžké hodnotit .:::::::::::::::::::::::: Určitě bych to ale nezařadil jako nejhorší film všech dob. Jsou horší filmy. Konec konců měl Ed pravdu s těmi zbraněmi a dialog o slunečních paprscích, a jak by se díky něm a naším zbraním mohl zničit vesmír, je hodně zajímavý. Hodnotím tak, jak se mi to opravdu líbilo. :::::::::::::::::::::::::::: ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro mé hodnocení je zásadní dříve viděný Ed Wood od Tima Burtona. Je to trochu paradoxní, ale prostě to tak je. Přes všechnu tu naivitu, kterou Wood přenesl do svého amatérského (to je snad nadávka pro amatéry:)) díla má Plán 9 kouzlo, o kterém se mnohým filmům může jenom zdát. Můžete se mu smát, můžete ho milovat, ale jemu to prostě je fuk... V alternativním vesmíru je určitě z Eda něco jako Orson Wellese našeho světa a já mu to přeji. Za tu lásku k pohyblivým obrázkům si to zaslouží... Film samotný osciluje mezi parodií a vážným sci-fi s velkou spoustou vtipných okamžiků (útok létajících talířů...). Pokud Eda berete vážně, nepobavíte se, na druhou stranu, on to takhle vtipně určitě nemyslel:). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Celé legendy se vypráví o tom co vše Wood použil jako modely pro létající talíře. Skutečnost je však taková, že prostě v prvním hračkářství, na které narazil, nakoupil umělohmotné atrapy nádobí. (DaViD´82)
  • Skutečné policejní vozy a uniformy filmaři získali přes Johnsonova synátora Karla, který byl v té době policejním důstojníkem u posádky v San Fernandu. (DaViD´82)
  • Jedna z lokalit, která se objeví ve filmu, je domov Tora Johnsona. (Kulmon)

Reklama

Reklama