Reklama

Reklama

Plán 9

  • Česko Plán 9 z vesmíru (více)
Trailer 2

Pilot Jeff Trent nevěří vlastním očím, když během běžného letu narazí na kosmickou loď, patřící mimozemšťanům z daleké planety. Ti přiletěli na Zem, aby zabránili lidstvu v sestrojení zbraně, schopné zničit veškerý vesmír. Bohužel, všechny pokusy o nekonfliktní řešení jsou marné, a tak vetřelci musí přistoupit k radikálnímu řešení – použijí Plán č. 9. Oživí všechny nedávno zemřelé obyvatele Země a s pomocí takto vzniklé zombie armády se pokusí lidstvo zastavit. Svou invazi začnou na hřbitově nedaleko místa, kde bydlí Jeff se svou rodinou. Odvážný pilot je tak první, kdo se musí agresorům postavit... (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (550)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nejhorší? Ale jděte... trochu nadhledu:) Myslím, že v dnešní době by Ed Wood svými filmy řádně nakopal zadek mnohým béčkovým filmům. A možná nejen jim:) A Plán 9 je o to více působivější a nostalgičtější, že pochází z dávných let, kdy se filmaři stále ještě rozkoukávali a hledali různé tvůrčí i technické možnosti pro realizaci svých vizí. A Ed Wood se toho řádně obul a šel si za svým. A své "mistrovské" triky si udělal po svém:) Někdo prostě řekl, že Plán 9 je nejhorší film všech dob a mnozí jdou zkrátka s davem. Kdyby filmu nikdo tento titulek nepřidělil, možná by se o něm pak hovořilo "pouze" jako o "tom" Plánu 9. Chápu, v té době to musel být pro publikum šok, a proto nešetřili krutou kritikou. Já zastávám názor, že Plan 9 from Outer Space je kult. Špatný či dobrý, podle toho, jak se na něj díváte:) Někoho může urazit, či jím bude znechucen, jiný může být pobaven. ()

Fingon odpad!

všechny recenze uživatele

No tak nevím... největší vadou tohohle filmu je překvapivě nuda. To, že se část děje odehrává před holou zdí (která asi nemá představovat holou zeď) případně před závěsem, který má nejspíš představovat pilotní kabinu, spíš pobaví než naštve. Že mimozemšťani mluví anglicky i mezi sebou, to by se taky zkousnout dalo. Že se nějaká Vampira omezí na jediné gesto za celou dobu, to se dá taky zvládnout. Ale ona je to tak šílená nuda! ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Natočit něco tak debilního až se to díky tomu stane legendou, to asi není režisérův sen. Wood tak nechtěně v dějinách kinematografie po sobě zanechal pořádný vryp! :-). Zatím jsem nepolíben opicí v potápěčské helmě, takže tohle co do prostoduché naivnosti a přiblblosti zatím vede. Nevylučuji však, že po Robot Monstrum změním názor :-). Já bych měl také pár postřehů, které zde doposud nepadly :-). Tak například policejní auto s rozsvícenými majáky a reflektorem na střeše, kvílející a prachem se řítící ke hřbitovu po příjezdu na střeše nemá nic :-) A ta scéna je tam dvakrát, protože policisté jsou na krchově jak doma :-). Mno a jako leteckého fandu mne opravdu dostal pohled do kabiny C54 Skymaster :-). Netuším co Wooda k tomuto vedlo, snad se snažil apelovat na lidstvo poukazem na vrcholící studenou válku.. Vždyť už za dva roky od natočení tohoto majstrštyku se odehrál konflikt V Zátoce sviní, od nějž k rozpoutání třetí atomové války bylo co by Fidel doutníkem dohodil... A tak dávám jeden elektrošok za tu bžundu se slibem, že to kamarádům musím na chatě určitě pustit! :-) * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Využijeme zesnulých k tomu, aby konečně přiznali, že existujeme." Takto to dopadá, když si mimozemšťani v létajících talířích poletují v zemské atmosféře a oficiální místa to odmítají přiznat. To je zkrátka velká myšlenka a je na pováženou, že mimozemšťani chtějí pozemšťanům zabránit v tom, aby zničili celý Vesmír. My prostě máme právo zničit si naši Zemi i celý Vesmír a nikdo nám toho nebude kecat, i kdyby měl elektrodové pistole nebo solární bomby. Tak to vidí nejhorší režisér všech dob ve svém nejlepším filmu, který je skutečně výjimečný. Takovou šílenost jsem totiž dosud neviděl, ale za to filmařské nadšení, "propracované" kulisy a tupé dialogy si to rozhodně nějakou hvězdu zaslouží. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Lietajúce taniere, oživovanie mŕtvych, mimozenštania... neviem, ale nenatočil Ed Wood tak trochu nadčasový film? O tomto režisérovi sa hovorí ako o najhoršom na svete. No ja neviem, nevidel som veľa filmov z tej doby tak nemôžem moc porovnávať. Netuším či to na tú dobu bol až tak zlý film. Na dnešné pomery je to už len ako výlet do múzea. Strašné triky(predsa len spraviť lietajúci tanier z puklíc na auto je sila), otrasné a strojené dialógy, o hereckých výkonoch sa ani nedá hovoriť. Je len jedna vec, ktorú by som mohol pochváliť a to hudba. Mňa film bavil, pretože námet je to viac než dobrý i keď celkové prevedenie je také aké je. Ako som už napísal je to výlet do múzea a film sa nedá brat vážne a ani objektívne ohodnotiť. Ale dávam 80% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (40)

  • Vesmírné talíře mimo jiné přelétávají i nad centrálami televizních stanic ABC, CBS a NBC. (DaViD´82)
  • Představitel detektiva, který nepřehlédnutelně několikrát za film drží pistoli obrácenou proti sobě, později tato faux pas vysvětloval tak, že zkoušel zda to Wood vůbec postřehne. Nepostřehl. (DaViD´82)
  • Těch několik záběrů Bely Lugosiho na začátku filmu (na pohřbu a s kytkou před Johnsonovým domem) nebylo natočeno pro potřeby tohoto filmu. Vznikly ještě před natáčením filmu a, logicky, ještě než Lugosi v srpnu 1956 zemřel. Wood je však do filmu zakomponoval, aby tyto archivní záběry mohl použít. (DaViD´82)

Reklama

Reklama