Reklama

Reklama

Bílá Zombie

  • USA White Zombie
Trailer

Obsahy(1)

Mladý milenecký pár, Neil Parker a Madeleine Short, se přijíždí na Haiti vzít. Jsou uvítáni svým známým Charlesem Beaumontem, v jehož domě na plantáži jsou ubytováni. Vše by mohlo, i přes obskurní zjevy z přilehlých strání, vypadat idylicky. Naneštěstí je Charles do Madeleine zamilován, a proto se po jejím odmítnutí neštítí ani podání ruky zdejšího voodoo mistra, se kterým uzavře vratkou dohodu, v níž je mu přislíbena Madeleinina ruka. Po tom, co bude prozatímně označena za mrtvou, aby se zbavili Neila, má být opětovně přivedena mezi živé a stát se Charlesovou láskou. Ovšem temný baron Béla Lugosi a jeho zombie služebnictvo má úplně jiné plány, poté co kráska zavře oči... (Sfinkter)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kulisy sú kúzelné, atmosféra temná, herecké výkony nekonečne teatrálne, masky vydarené a metafory ľahko čitateľné. Takže čo viac si od 80 rokov starého hororíku želať. Asi viac napatia, lepšie tempo príbehu a menej pátosu. Ale bolo by to potom ešte ono? Nie je práve naivita podania v kombinácii s revolučnými myšlienkami, ktoré tieto staré diela ponúkajú práve to, prečo si k nim nachádzajú cestu dnešní fanúšikovia hororu? Kvôli strachu a zakrývaniu očí White zombie a jej podobné filmy predsa nepozeráme. WZ je inteligentné a brakovo naivné podobenstvo zároveň. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

White Zombie je filmem kterej je zařazen v knize Stevena Jay Schneidera 101 Hororů které musíte vidět, než umřete. Patrně jde o první film v němž se objevují Zombie. Ty tu však nejsou největším zlem. Tím je tady "ďábelský" Bela Lugosi který za pomocí voodoo praktik dělá ze Zombie svoje otroky kteří mu věrně slouží. 3hvězdy... Nemáte zápalku ? ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Páni. To je vám taková sračka (a že o tom je fšude nabláboleno tuny chvály) že jsem to měl 100chutí ihned vypnout. Démonický Béla Lugosi tu zde v podstatě předvádí svého Draculu, akorát v jiných kulisách. To si toho fakt nikdo nevšiml???? Smutné+trapné. Též dává smysl, že takový nabubřelec, jakým je bezesporu Rob Zombie, který se prý pojmenoval po tomto ´´filmu´´. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

První zombie film historie. Říkal jsem si, že případně přimhouřím oči nad dějem apod., ale k mému překvapení jsem nemusel. Děj je lepší než valná většina nynějších zombie hororů, k tomu je i dobře zpracovaný a zahraný. Lugosi je prostě ďábel a tyto role mu sedí. Obrovsky charismatická postava. Černobílá atmosféru filmu umocňuje, což na filmech z té doby miluji a škoda, že z nynějších snímků sílu BW provedení pochopil asi jen Tom Six s The Human Centipede II (Full Sequence). Pár mušek by se na Bílé Zombie našlo, ale ty jsou nepodstatné, jelikož se vztahují spíše k trikovým částím u kterých se k roku vzniku přihlédnout musí, nebo aspoň mělo by podle mě. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvých zombíčin. Čierno-biela White Zombie vsádza na klasických zombies, teda šamanské woodoo zaklínadlá na ovládnutie ľudských duší, k čomu dochádza z rôznych príšin. Až o niekoľko desaťročí neskôr podžáner reštartoval a poriadne nakopol Romero v Noci živých mŕtvych. Problém je len v tom, že kvôli drakulovskému Bélovi Lugosimu snímka stráca na tajomnej atmosfére a miestami pripomína grotesknú rozprávkovú paródiu plnú smiešnych kvázi uhrančivých pohľadov. Za zásluhy podžánru 3*. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Podle Lugosiho přátel vždy Bela litoval, že si za roli "Murder" Legendra nechal zaplatit jen 800 dolarů, neboť byl film pro Halperinovy bratry poměrně velkým úspěchem. (liquido26)
  • Legendární Bela Lugosi byl pro své podivínství a historky o všem možném, mimo jiné i o svérázných milostných praktikách, považován za skutečného upíra. Fanouškům vampirismu ještě přidalo to, že se Lugosi ve filmech ze zásady nikdy nezubil. Ve White Zombie však omylem ukázal své- skutečné- prodloužené tesáky. Za tento nepovedený střih, který diváci rozhodně neměli spatřit, byl vyhozen střihač a pokutou potrestán i režisér. (Alfréda)
  • Rob Zombie pojmenoval svou kapelu White Zombie právě po tomto snímku. (liquido26)

Reklama

Reklama