Reklama

Reklama

Johnny Mnemonic

Trailer

Obsahy(1)

Kultový kyberpunkový sci-fi film nakrútený podľa svetoznámeho spisovateľa Williama Gibsona. Všetko nebezpečie sa ukrýva v jeho hlave. Je rok 2021 a celý svet je prepojený digitálnymi sieťami. Polovica civilizácie trpí ochorením nervového systému a významná farmakologická korporácia odmieta liek poskytnúť len tak. Johnny Mnemonic (Keanu Reeves) má však v hlave implantovaný dátový číp, vďaka ktorému dokáže virtuálne preniesť ohromné množstvo dát a zachrániť tak ľudstvo spod brutálnej nadvlády globálnych korporácií. V pätách sú mu agenti Jakuzy, ale Johnny je najlepší z najlepších. Začína sa boj za spravodlivosť, pri ktorom ide o všetko... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (284)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč ti chtěli uříznout hlavu? Tady lidi většinou normálně zabijou." Už si snad ani nedokážu představit, jak moc sci-fi byl v roce 1995 přenos 320 GB dat. I když si matně vzpomínám, že mé první Pentium 75 MHz mělo tehdy HD 540 MB, takže to asi bylo hodně. Jenže ono je těžké hodnotit něco, co ve své době patrně působilo hodně moderně. Dneska už je to archaická záležitost, ale její myšlenky jsou ale stále aktuální. Mám tím na mysli to, že zmírňovat chorobu je mnohem výnosnější, než ji vyléčit a že naši civilizaci mohou zachránit jedině delfíni. Mne to tedy přiměřeně bavilo, mezi Johnnym a Jane to sympaticky jiskřilo a Kazatel byl fantastický, kdykoli začal kázat svými implantáty. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Gibsonův odkaz by si zasloužil lepší film, o tom nemůže být pochyb (možná původní verze? Kdo ví...). Na druhou stranu Johnny Mnemonic dokázal zajímavě a béčkově předvést svět, který měl za pár let (opět s Keanu Reevesem) dobýt stříbrná plátna celého světa. Kyberpunk je tu, plný drátů, špíny a techniky s jasně odděleným světem bohaté vrstvy od chudiny a hackerů, kteří se "vylepšují". Gibsonova povídka má asi dvacet stran, hlavní linie v ní je podobná, všechny detaily zachycené, tak na, co si stěžovat? Sám Gibson viděl původní sestřih a rozhodně byl více spokojený s ním, než s kinoverzí. Velká škoda, že kyberpunk v plné síle musel na svůj pořádný hit počkat. Mnemonic se tak řadí vedle levnější, papundeklové, pohledy do tohoto světa. Asi stále lepší než Nirvana... ()

Reklama

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Dukaz o tom ze nez se Keanu Reeves stal hvezdou Matrixu musel si projit taky solidnima srackama ultraslatanina kterou nezachrani ani pritomnost Dolpha Lundgrena ted bych z dovolenim pridal tak trochu po cesku interpretovanou scenku po premiere filmu kritik zpovida rezisera jee dobry den pane Longo a vam se pane Longo ten film jako libil?! ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené a docela dost zábavné béčko, které často na tváři diváka vykouzlí úsměv díky neuvěřitelné herecké topornosti Keanu Reevese (a to ho jinak vždycky obhajuji ;) ) a šílené snaze do filmu protlačit několik nefungujíích "cool" hlášek :) Nicméně bavil jsem se dobře, zpracování internetu bylo stylové a dystopické sci-fi prostředí nemělo také chybu. Chce to však mít podobný typ filmů v oblibě. ()

jurama525 

všechny recenze uživatele

Johnny Mnemonic . Velice přijemné překvapení u kterého jsem zůstal přikován v křesle . Na tu dobu parádní efekty . Zajímavý námět a celá ta koncepce pašování dat v hlavě si zaslouží pochvalu. Tenhle film je tákobvá asi předzvěst Matrixu . Velice zdařilé efekty . Herci jakš takš . Mám dojem že Keanu byl nejlepší možná volba do hlavní role . Ja osobně na scifi moc nejsem . Toto se však povedlo . ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Hlavní postava filmu se objevuje i v knížce od W. Gibsona "Neuromancer". (starblade)
  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Vic Armstrong, v závěrečných titulcích uvedený jako Victor Armstrong. (Rominator)
  • Jane March byla původně připravena hrát Jane, tuto postavu nakonec ztvárnila Dina Meyer. (ČSFD)

Související novinky

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama