Reklama

Reklama

Mstitel

Trailer

Obsahy(1)

Hlavní postavou je bývalý policista Frank Castle, jehož manželka a děti se před pěti lety staly obětí atentátu, bomby, kterou pod jejich auto nastražil úlisný mafián Gianni Franco. Protože také on byl úředně prohlášen za mrtvého, zmizel v podzemí města, kde si v systému kanalizačních stok a chodeb vybudoval tajnou základnu. Od té doby se zjevuje s heslem vinní budou potrestáni jako nelítostný soudce, porota i kat zabíjí zločince, kteří unikají spravedlnosti. Za těch pět let jich má na kontě hodně přes stovku a brzy přibudou další. Jedním z těch, kdo tuší pravou totožnost tajemného mstitele je bývalý Castlův parťák Jake Berkowitz. Do tuhého jde v okamžiku, kdy se do města vrátí Franco, aby znovu doplnil prořídlé řady zločinu, zdecimované nelítostným Punisherem. Chce spojit všechny mafiánské rodiny pustit se s nimi do boje proti japonské Yakuze, vedené nelítostnou kráskou Lady Tanakou, která se chce zmocnit nadvlády nad městem. Její tah je krutý a postaví Punishera do nečekané situace. Tanaka totiž unese mafiánům jejich děti, včetně Francova syna Tommyho. A protože Punisher netrestá nevinné, pronikne do sídla Yakuzy a zachrání je. Jediný, kdo shodou okolností zůstane v zajetí japonské mafie je právě Tommy. Punisher se pro něj vrátí, ale je přitom dopaden. Zoufalý ze ztráty svého syna, pomůže Franco Punisherovi uniknout z vězení a přesvědčí ho, aby se společně s ním vydal zachránit jeho syna. Společně pobijí poskoky Lady Tanaky a nakonec i ji samotnou. Zachrání Tommyho, ale nakonec stanou proti sobě. Dva nesmiřitelní rivalové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Možná měl Punishera hrát Steven Saegal. Přece jen je expert na pomstu rodiny. Komu jinému popravili ve filmu 30 rodin?:-) Sice je to jen vtip, ale tento vtip nemůže zastřít fakt, že se Dolph Lundgren se svým toporným herectvím a obarvenými vlasy do role nehodí. Režisér se tuto situaci snažil vyřešit tak, že se švédským chemikem šetřil, ale ani to ve finále nestačilo. Řemeslně film také nezvládl. Kamera spolu se střihem je při nejmenším zmatená. No a o scénáři je vysloveně škoda mluvit. The Punisher je snaha o cool, béčkový přepis komixu, který je plný krve, špatně natočené akce a film, kde každý druhý výstřel končí headshotem. Ke vší škodě je to jen další zprzněná Marvelovka. Novější verze s Johnem Travoltou se mi líbila mnohem víc. Sorry, možná kdybych to viděl o několik let dříve. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"'What the fuck do you call 125 murders in 5 years?' 'Work in progress.'" I když je to béčko jako vyšité, nemůžu dát vyšší hodnocení. Lundgren je Übermensch ("If you're guilty, you're dead.") jako prase, ale stáří se na snímku bohužel podepsalo neskutečně - především všechny létající předměty (rozuměj: nože, dýky, hvězdice apod.) jsou snad vážně na provázcích, což je snad i na ten konec osmdesátek moc a vypadá to opravdu příšerně. O dialozích ani nemluvě - ano, chápu, že to není film, ve kterém jde o dialogy - tak proč je tam sakra cpou?! Ale pár solitérských hlášek tam je parádních, takže přežít se to dá. :) "'There's a limit to revenge, you know.' 'I guess I just haven't reached mine yet.'" ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je těžké béčko. Faktem ale je, že Dolph je tu snad nejdrsnější, ze všech svých drsných rolí. Na postavu Punishera se hodí výborně. Škoda, že film nedostal lepšího režiséra, scénáristy, herce, vyšší rozpočet a tak dále. Na druhou stranu stopáž je na akční béčko přívětivě krátká, takže se člověk ani moc nestihne výrazně nudit. Film lze doporučit asi jen skalním fanouškům komiksu. Ostatní nechť si od hodnocení odečtou jednu hvězdu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prvý Punisher, ktorý som videl bol práve od Lundgrena.A ako sa na jeho filmy patrí a nie len na jeho, ale aj na 80 či 90 roky, film spĺňa podmienky ktoré má.Je to len čistá akčná strielačka, kde sa Lundgren prestrielava do Happy Endu, cestou zachráni zopár ľudí, nakope zadky ešte viac ľudom a pomaly sa chce vo svete akčného hrdinu prebojovať aj do vyššej ligy v jeho kariére, ale nakoniec sa mu to aj tak nepodarí.Keď už je to "sprosté" aspoň je to sranda. 55% - 3* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +výborný Dolph Lungren, opět dobrý Louis Gossett Jr., slušná akce, záporáci, zápletka, nepůsobí to tak zastarale -dobře, vypadá to hodně jako béčko/// Tak do třetice všeho krvavého jsem viděl i prvního Punishera. A nutno říct, že je jedno kdo ho hraje. Je jedno jestli s kuší lítá Dolph, Thomas nebo Ray, všichni jsou výborní, každý z nich je Punisher. Rozdil bych viděl jen v réžii, která je u všech tří snímků odlišná a káždy film je tak jiný. Tento film ještě nenabídne tolik vychytávek a nebo tolik krve, přesto i po 20ti letech dokáže oslovit a musím říct, že u sledování jsem se dobře bavil. Škoda, že nevzniklo pokračování.../// Celkem 78%/// ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Punisher nikdy nepoužil rovnakú zbraň dvakrát. (m.a.t.o.)
  • V záverečnej pasáži v sídle lady Tanaky Frank Castle (Dolph Lundgren) bojuje s jej adoptívnou dcérou a dusí ju. Ona si strhne náušnice a poreže ho a Frank je nútený ju pustiť. Avšak na chvíľku sa znovu objaví scéna, kde ju stále škrtí a ona má náušnice na sebe. (johnsnow)

Reklama

Reklama