Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novým partnerem policisty Chrise Kennera se v boji proti zločinu stává Johnny Murat, který je jeho pravým opakem. Chris je plavovlasý běloch, vyrostl v Japonsku, i dnes ctí japonské tradice a pohrdá americkou kulturou. Johnny je Asiat, vyrostl v Americe, japonské tradice mu nic neříkají, zato si s chutí užívá všeho amerického. Zdá se, že jediné, co mají společného, je láska k bojovým uměním. Společně mají vyřešit sérii zločinů v japonské čtvrti a dostanou se přitom na stopu japonské mafie Yakuzy, jejíž nelítostná krutost a fanatická disciplína z ní dělá tu nejnebezpečnější na světě. A pokud ji řídí chladnokrevný Yoshida, platí to dvojnásob. Ten se právě vraždou původního majitele zmocnil klubu Bonsai a setnul hlavu prostitutce Angel, která ho zradila. Svědkem chladnokrevné vraždy byla zpěvačka Minako Okeya a Chris, který chce získat informace, ji s Johnnym v poslední chvíli zachrání před útokem zabijáků. Současně Chris zjistí, že to byl právě Yoshida, kdo před lety zavraždil jeho rodiče, a navíc se s Johnnym dostane na stopu nové, nebezpečné drogy, kterou chce Yoshida zaplavit město. Yoshidovi se sice podaří Minako unést, Chris a Johnny však nedbají jeho hrozeb, proniknou do jeho přísně střeženého domu a zpěvačku znovu zachrání. Yoshida, jehož ješitnost byla zasažena na citlivém místě, vyšle do ulic malou armádu s jediným příkazem - zmocnit se Minako, Chrise i Johna. V japonské čtvrti se rozpoutá nelítostná a krvavá válka. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vážně netuším, proč bych měl tomuto šestasedmdesátiminutovému šikmookému masakru nabušeným Lundgrenem dávat více pěticípích. Rozumím, že film nebyl natočen pro nějaké hlubokomyslné poselství (tedy, plně v to doufám...), ale pro zábavu diváka. Narozdíl od Atentátu, ke kterému jsem psal předcházející komentář, mě však při sledování Zúčtování nebavily ani scény hloupé, jednoduché či zastaralé. Navíc to kvantum trapných keců okolo... Buď jak buď, s přihlédnutím právě k letopočtu vzniku této šílenosti udílím jednu čestnou hvězdu. Umístil bych ji Lundgrenovi nad prsní bradavku přesně tam, kam ho v závěru střelil copatý Japončík. Zajímalo by mě, kde má Dolph srdce. Kdyby jej měl na správném místě, patrně by nedohrál... :-) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Přehlídka svalů na začátku filmu byla velmi působivá a totéž lze říci i o Lundgrenově vstupu na scénu. Nemohl si vybrat lepší způsob. Dolph Lundgren je tady za drsnou mlátičku, která má šrám na duši a Brandon Lee za hezouna. Trošku nesourodá dvojka policajtů, ale alespoň se doplňovali. Příběh je předvídatelné a už na začátku je jasné, jak to celé dopadne. Bylo tu i pár humorných momentů. Film je poplatný době svého vzniku. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak jo, přiznávám, viděla jsem z toho akorát sem-tam útržek, ale i to mi stačilo k poměrně jasné představě. Jeden velký, silný, slizký, blonďatý, jeden malý, rychlý, protekční brunet a vnadná manekýna k zachraňování. A samozřejmě nechybí ani tetovaný záporák s patřičně zlým kukučem a ještě zlejšími vražednými manýrami. Všichni poctivě běhají, bijou se, střílejí po sobě, i nějaký ten šerm se dostane ke slovu, postrádala jsem akorát bungee jumping a nějakou tu bitku při pádu z letadla (možná mi ty pasáže unikly). Hlavní kladný hrdina (v šik aikido oblečku) je ke konci válcován - obvyklá zanedbatelná kulka v rameni, decentní šrám po meči přes upocená ňadra -, aby se vzedmul k závěrečnému výkonu a odpálil hlavního záporného hrdinu v spektakulárním ohňostroji až na oběžnou dráhu Neptunu. Pomsta dokonána - objetí, pusa, kožený úsměv skrz malebnou stružku krve z obočí, titulky. UF! Kdybyste mi drželi smradlavé fusky u hlavy a nutili mě koukat na celých 76 minut, stěží bych z rukávu vytasila vyšší hodnocení než tu jednu usmolenou hvězdičku. Ovšem vidět to v roce vzniku, mohly to být třeba i čtyři, puberťačka jsem byla akcechtivá a nenáročná. 29% ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Hustě! Nejlíp snad o filmu vypoví několik vět z něho převzatých naskládaných bez jakéhokoliv ladu a skladu. "... až s ním skončíme, dáme si rybu na těch nahatejch číčách!" --- "Byla vyděšená." "Viděl jsem tě svlékat, taky bych byl vyděšený ... Máš největší péro jaký jsem kdy viděl." --- "Ukaž na co máš ty svaly Kennere!" --- "Máš právo nic neříkat. Máš právo na obhájce ... Máš právo být mrtvý." --- "Pěkně jsi ho naporcoval, parťáku." ... V tom flmu je prostě všechno, krásná ukázka 90. let! ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Keď si porovnám Dolpha za jeho mladej éry a povezme najnovšieho Mechanika, je to veru pekný rozdiel...Vtedy sa mu ešte chcelo ako tak hrať a človek cítil aspoň nejaké to zanietenie:) Zúčtovanie v Malom Tokiju je ďalší z radu "funny akčákov", na ktorých sa dá len pobaviť. Že je Dolph absolútne herecké drevo je jasné, ale v tomto filme sa mu napriek tomu podarilo niečo neuveriteľné. Zo svojho meravého kamenného ksichtu dostal dokonca v jednej scéne aj náznak emócie (keď súložil s tou japonkou:))) WAW!!! Skrátka ak beriete tento film s rezervou a máte radi povedzme Komando, tak sa zabavíte, inak samozrejme ruky preč:) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Dolph Lundgren ve filmu nosí a používá zbraň Desert Eagle, nebo také „Deagle“. Je to poloautomatická pistole izraelské výroby. (Jizni Tlapa)
  • Asi v 12. minúte je možné vidieť, že telo, ktoré bolo v aute pred tým, ako ho lis zlisoval, bolo nahradené figurínou. (ČSFD)
  • Všetky meče použité vo filme boli repliky, s výnimkou jedného samurajského, ktorým Lundgren sekal bambus. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama