Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi dávno v městečku Bedrock žil Fred Pazourek se svou ženou Vilmou, dcerou jménem Oblázek a přítulným domácím dinosaurem Dinem. Pracoval s brontojeřábem v lomu firmy Slate & Co., přátelil se s Bertem Štěrkem a mezi obyvateli městečka byl oblíben, protože díky němu zvítězil místní kuželkářský tým v důležité soutěži. To všechno se ovšem mělo změnit. Fred půjčil Bertovi a jeho ženě Betty peníze na adopci a k Pazourkovým přijela jeho tchyně Pearl, která se nikdy netajila přesvědčením, že Vilma se mohla vdát lépe. Fred se rozhodne, že tchyni ukáže, a s pomocí Berta, který zamění obálky s výsledky písemných testů, se stane novým viceprezidentem firmy. Netuší, že jeho proradný šéf Cliff Vandecrave na něj chystá podraz. Dostane kancelář s diktaptákem a sekretářkou Sharon Stoneovou, Cliffovou milenkou. Šéf mu dá peníze, aby mohl začít žít na vysoké noze, a po čase také spoustu desek k podpisu, které Fred přes varování diktaptáka podepíše, aniž by je četl. Netuší, že Cliff, který hodlá zavést novou automatickou výrobní linku na výrobu rodinných domků, tak dosáhl propuštění všech dělníků. Televize z celé aféry viní Freda Pazourka, a když ho dopadnou nezaměstnaní dělníci, chystají se ho lynčovat. Naštěstí je tu Vilma a Betty, které přijdou na nápad, jak Freda zachránit a odhalit pravdu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Z vizuálneho hľadiska výborné oživenie animovaného seriálu. Má to pre mňa podobné kúzlo ako seriál Dinosaurové. Obsadenie je vlastne prekvapivo zaujímavé. John Goodman, Kyle MacLachlan, Halle Berry a ďalší. Príbeh nie je žiadna perla, ale vzhľadom k predlohe tam asi ani viac kamennej vody namútiť nešlo. Keď však zoberiem iný retro seriál (60. roky), ktorý sa dočkal modernej filmovej verzie, tak The Addams Family natrhávajú Flintstonovcom prdel o niekoľko kvalitatívnych tried. ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Flintstoneovi jsou jedním z těch filmů, kde forma triumfuje nad obsahem. Významným plusem filmu je obsazení vedlejších rolí, které je - mírně řečené - velmi nekonvenční. Flintstoneovi jsou nenáročná zábava v tom nejlepším slova smyslu. Budete se výborně bavit a několik minut po zhlédnutí pravděpodobně zapomenete, o čem to vlastně bylo. 80 % (František Fuka, Ci 08/1994) ()

Reklama

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Tradičně naivní a pozitivně laděný rodinný snímek, jehož jediným ozvláštněním je, že je situován do doby kamenné a natočen podle klasické animované předlohy. Díky bohu za rozené komiky Johna Goodmana a Ricka Moranise, stejně jako za Halle Berry, na kterou je radost pohledět za každého počasí i století... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, tohle jsem viděla v kině ještě v době, když jsem nestíhala číst titulky :) A pak ještě jednou v dabingu, kterému kralovali takové vymoženosti jako Šárka Skálová ;) Letos jsem si připomněla maximum ze starých dobrých Hanna-Barbera a kupodivu jsem tenhle film shledala jako velice dobře odolávající času. Navíc v kontextu s původním seriálem ze 60. let vychází ještě lépe a je (i na dnešní poměry) dobře obsazený. John Goodman je král, Elizabeth Taylorová si ke konci své kariéry nemohla vybrat lépe a Halle Berry? Tehdy byla ještě příjemně neokoukaná. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bál som sa, že to bude onmoho, onmoho horšie. Tak ako sa to podarilo pri druhom filmovom pokračovaní z roku 2000. V tomto prvom pokuse režiséra Briana Levanta sa adaptácia známeho kresleného seriálu o dvoch manželstvách z vyspelého praveku podarila celkom fajn. Kulisy použité v tomto filme sú nezabudnuteľné. Vizuálne originálny snímok. Dobrá voľba bola pri obsadení Johna Goodmana a Ricka Moranisa do titulných úloh Freda a Barneya. Tiež ma potešili aj Kyle McLachlan a Halle Berry v úlohe záporákov. Mne sa to páčilo. Yabba-Dabba-Doo! *** ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Když přijde Fred pozdě na schůzi, nazve ho pan Slate "Flagstonem". Pilotní díl původního seriálu se jmenoval "Flagstonovi". (viperblade)
  • Na scénáři k filmu se včetně hlavního týmu podílelo celkem 35 lidí. Za svůj výtvor získali Zlatou malinu za nejhorší scénář. (Stegr)
  • I když se herečka Rosie O'Donnell nepodobá Betty Rublové, roli nakonec dostala kvůli perfektnímu smíchu, který zněl jako od Betty. (viperblade)

Reklama

Reklama