Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Může být s pomocí nelegálních metod odhalený vrah stíhán? A jsme si před spravedlností skutečně všichni rovni? Hlavní postavou je detektiv Josef (Tomáš Maštalír) z ostravského oddělení vražd, který je za použití nelegálních metod při dopadení brutálního vraha potrestán každoroční rutinní prověrkou nevyřešených vražd. Díky tomu objeví případ osmnáctileté Evy. Tu před dvaceti lety někdo uškrtil v jejím bytě. Do promlčení vraždy zbývá šestnáct dnů a Josef se je rozhodne využít. Jeho touha najít vraha mu nebrání použít metody, které jsou opět na hraně zákona. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dcérin tip a Voyo k dispozícii spôsobili, že som si Bebjakovu minisériu pozrel na jeden záťah. A prečítal som si aj zopár komentárov. Vedľajší produkt považujem za pozerateľné dielo.  Nie vrcholné, ani prelomové, ale som s ním spokojný. Ako Slovákovi mi je ukradnuté, či herci majú správny ostravský akcent a ako laik bez problémov prehliadam odchýlky od zákonných a predpisových policajných postupov. Tomáš Maštalír si z minisérie odkrojil najväčší kus a bolo to v poriadku, na rozdiel od vychvaľovanej hudby, ktorá ma viackrát rušila v sledovaní. Istá nadprodukcia kriminálnych sérií vedie k ich určitej štandardizácii a problému divákov s vyčlenením výnimočného počinu z tej takmer jednoliatej masy. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Já vůl jsem se po druhé epizodě podíval na obsazení celé mini série a protože jsem tam uviděl velice známýho herce, kterej ještě nebyl v záběru, tak mi bylo jasný, kdo bude vrahem. Nestalo se mi to poprvý, budu si na to muset dávat pozor. Jinak na naše poměry zdařílá věc, je znát, že Bebjak má už s natáčením kriminálek bohatý zkušenosti a dokázal to prodat i tady. Když pominu tu tiskovku skoro na konci, tak to bylo všechno strašně uvěřitelný. Obsazení parádní, zápletka taky. Na to, co dokáží naše TV vyprodukovat, je tohle nadprůměr. ()

Reklama

Rebeca 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že velice přitažlivá osobnost herce, (jeho způsob hraní, mužný charismatický zjev i hlas) Tomáše Maštalíra funguje i tady. Je výborný a musím napsat, že jsem neviděla, aby  "někde" hrál špatně; či už to byl vynikající slovenský snímek Jozef Mak , nebo podhodnocený film Čára , velice lidský seriál Chlap , všechny série kriminálky Za sklem, anebo (jako vypravěč) v dokumentárním seriálu Najväčšie kriminálne prípady Slovenska. Samozřejmě, jsou tady i další mí oblíbenci: Bebjak, Žiaran, Dobrakov. Nicméně, ač je to inspirováno reálnymi příběhy a konzultováno s profesionálem-vyšetřovatelem (který se podílel na scénáři), vnímala jsem tam některé nelogické vsuvky plus testy a odposlechy "na tajňačku", no... nevím, ale pokud se to zakládá na skutečnosti, stejně jsou v konečném důsledku v rámci trestního řízení nepoužitelné. Tak ano, budu laskavá  :) - 4*. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

No doprdele práce. Smekám. Konečně zase povedený kousek na ČT. Maštalír je jeden z TOP herců ze Slovenska. Jemu tyhle role drsných poldů jsou šité na míru. Tam kde si nebere servítky, jedná z první dobré a jde přes čáru mu prostě sedí i s přibývajícím věkem. Trošku slabší je výkon Hofmanna kde na mně občas působí jako pupkatý polda. Ale zase to zvrátí při výslechu baníkovce kde mu solidně rupnou nervy a ukáže, že zdání klame. Jen škoda konce, ten mohl být ještě o 10 min. delší a mohlo se to líp dořešit. jak pomsta vdovce tak zametení se státním zástupcem tak zasranou šéfovou. Jinak ale paráda.-))) ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Temné, bezútěšné. Kdyby to tak zůstalo a závěrečná touha po happyendu nevelela k trapnému "skoro přiznání" hlavního viníka na tiskové konferenci, bylo by o hvězdičku více. Dalším nešvarem je příliš mnoho náhod pohromadě. A v neposlední řadě zamrzí Kuneš klišé, neboť k přehnaně drsňáckýmu Maštalírovi se sympatie budují o poznání hůře. Škoda, jinak by to bylo za čtyři, protože se jedná o věrné zobrazení ostravských cikánů i bílejch chacharů, to vše bez úzkostlivé korektnosti. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (10)

  • „Vedlejší produkt není klasickou kriminálkou, i když se v něm paralelně řeší rovnou dva případy, ale je spíše psychologickým dramatem, ve kterém jsou hlavní postavy vystaveny zkouškám, jež do děje vnášejí větší napětí než samotná detektivka,“ řekla kreativní producentka Kateřina Ondřejková. (SONY_)
  • Natáčelo se v Praze a Ostravě. (SONY_)
  • Produkčně nejnáročnější scénou byla sekvence výbuchu v chatě, na které se vedle herců a členů štábu podíleli také hasiči, záchranáři, kaskadéři i odborníci na speciální efekty. (Česká televize)

Reklama

Reklama