Reklama

Reklama

Game Story

(seriál)
  • Česko Bitová generace (pracovní název)
Trailer

Epizody(10)

Obsahy(1)

Příběhy vzniku nejzásadnějších českých počítačových her posledních čtyř desetiletí, které formovaly generace fanoušků a dokázaly se prosadit ve světě. Unikátní pohled na zrození nejúspěšnějších domácích herních vizionářů, jejichž kariéra začínala často v „garážích" a mnohé z nich dovedla až k milionovému byznysu. V jednotlivých dílech nechá seriál nahlédnout do zákulisí tuzemské herní scény, fascinujícího tvůrčího odvětví, které generuje větší příjmy, než filmový a hudební průmysl dohromady. Game Story připomene legendární herní tituly, z nichž se staly fenomény daného žánru. (iVysílání)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Vcelku povrchně a neoptimálně zpracované téma, které si zaslouží mnohem více hloubkový rozbor, má-li k dispozici produkce, režie takové osobnosti a archivní materiály ikonické herní epochy u nás. Zbytečné klipové (dobové, youtubové) "dějepisné" prostřihy, které pamětníci znají a mladým to nepomůže. Tohle mohl být parádní celovečerní dokument v jedné stopáži, vyhodit zmiňovaný zbytečný nadstavovač času a obrazu, dát víc prostoru konkrétním hrám, hráčům-pamětníkům, tvůrcům (tentokrát raději víc mluvících hlav, než vsuvek z youtube a ČT archívu) a klidně to pojmout jako komplexní dokument českého Game Story nejen o vývojářích. Ale díky za každou snahu mapovat českou popkulturu (ne)ztracenou v čase.  (Za nejlepší českou hru a nostalgii považuji Operaci Flashpoint nad kterou jsem strávil dlouhé hodiny okouzlení i nervů. V žádné jiné hře jsem nezažil pocit reality, kdy jste uprostřed rozsáhlé noční krajiny na nepřátelském území beze zbraně a snažíte se najít cestu k vaší posádce jen za pomoci hvězdné oblohy). ()

LordArthas 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, bohužel rádoby vtipných prostrihů je dosti a ubírá to prostor dalším informacím, které tam mohli být,v zásadě by to vyšlo skoro na další díl. Pravděpodobně by to chtělo další sérii aby došlo k doplnění dalších jmen a událostí a to jak zmíněných, tak v dokumentu chybějících. Poslední díl je bohužel nejslabší, nenabízí nám žádnou holčičí verzi Vávry nebo někoho z ostatních z parkové párty (otázka jestli někdo takový je v ČR). Veliká škoda je opomenutí Bětky, která nás provádí všemi díly a v rámci komunity, ale i rámci holek má ohromný vliv. Pro komunitu je to v zásadě něco jako Tomb Raider a pro holky největší vzor, je jako ta chobotnice která má chapadla všude. ()

Reklama

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Nový český dokumentární minisériál "Game Story" by se mohl stát cenným příspěvkem k dokumentaci a oslavě české herní kultury, zejména historie významných časopisů jako Excalibur, Score a Level. Bohužel, na své cestě k tomuto cíli čelí zásadním překážkám. Hlavním nedostatkem je formát série. Patnáctiminutové epizody jsou nejen neúměrně krátké pro zpracování tak rozsáhlého tématu, ale také se nepodařilo efektivně využít tento omezený čas. V důsledku toho příspěvky hostů, jako je Pavel D., působí nevyužitě a neúplně. Porovnání s obdobnými seriály od Netflixu, jako je "High Score" nebo "Power On: The Story of Xbox", zdůrazňuje, co "Game Story" chybí. Tato mezinárodní produkce nabízí poutavé, hloubkové pohledy s delší dobou trvání epizod, což jim umožňuje hlouběji se ponořit do příběhů, krizí, napětí a objevů, které jsou pro tento žánr klíčové. Jako daňový poplatník a fanoušek české herní historie cítím zklamání, že "Game Story" nedostalo prostředky nebo formát, který by mu umožnil zářit. Šance na oživení a podrobný pohled na milovanou éru herních časopisů tak míjí. Je zřejmé, že více prostoru by umožnilo seriálu nabídnout více – nejen fakta, která jsou běžně dostupná na blogu autora, YouTube kanálu nebo v článcích, ale i vzácné, nevyprávěné příběhy a zákulisní informace. Výsledkem je, že "Game Story" se může jevit jako promarněná příležitost, možná výsledek omezeného rozpočtu nebo nejistoty České televize investovat do něčeho s větší přidanou hodnotou. Tento seriál tak zůstává v pozadí potenciálu, který měl. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Game Story má v médiích víceméně stejný narativ, je fajn, že to vzniklo, mělo by se to vidět, ale vlastně to není moc dobré. A já souhlasím, je to zajímavé, vidět by se to mělo a dobré to úplně není. Jednak tu máme nesmyslně krátkou stopáž, pak formu s použitím dobových záběrů, což dává smysl u věcí z osmdesátek a devadesátek, ale u Beat Saberu? WTF? Stejně tak volba témat, dělat pořad o hrách v Česku, ale nemít díl o Mafii? Stejně tak chybí kontroverze, rozdíl podpory her v ČR a v Polsku. Takhle by se dalo pokračovat. Prvních pár epizod o nějakým sociokulturním vzniku, pak pár minipříběhů o hrách a nakonec otřesná poslední epizoda, která je takovým neduhem dnešní doby, protože nám sděluje, že hry hrají/dělají primárně muži, ale ženy to mohou dělat taky, což je tak bohatá informace jako třeba to, že fotbal hrají/sledují hlavně muži, ale máme i ženské týmy a ženy chodí fandit i na stadiony. Kolem a kolem je to celé ok, sice to vlastně není ani pro hráče, jelikož se tam nic nového dozvědět moc nemůžou a pro nehráče se tam zas používá jazyk, kterému moje babička rozumět faktnebude. ()

Aargh 

všechny recenze uživatele

Absolutně promarněná příležitost. --- Dokument jen klouže po povrchu, hosté, kteří by mohli zajímavě mluvit 20 minut, mají prostor sotva na pár vět. A to proto, že autoři doslova mezi každé dvě věty cpou rádobyvtipné, místy úplně debilní prostřihy na kdejaký dobový nesmysl, místo aby  se drželi tématu a nechali lidi mluvit.  Polovinu každého dílu tvoří nudná vata, kdy jsem se tloukl do hlavy, protože bych chtěl dál poslouchat hosty, ale nemůžu. A samozřejmě je to plné debilních politických glos, protože tohle je Česká televize, že. --- Zvládnul jsem čtyři díly. Netuším, pro jaké publikum dokument je. Fanouškům nemá co nabídnout a neznalé nemá čím zaujmout. ()

Reklama

Reklama