Reklama

Reklama

Game Story

(seriál)
  • Česko Bitová generace (pracovní název)
Trailer

Epizody(10)

Obsahy(1)

Příběhy vzniku nejzásadnějších českých počítačových her posledních čtyř desetiletí, které formovaly generace fanoušků a dokázaly se prosadit ve světě. Unikátní pohled na zrození nejúspěšnějších domácích herních vizionářů, jejichž kariéra začínala často v „garážích" a mnohé z nich dovedla až k milionovému byznysu. V jednotlivých dílech nechá seriál nahlédnout do zákulisí tuzemské herní scény, fascinujícího tvůrčího odvětví, které generuje větší příjmy, než filmový a hudební průmysl dohromady. Game Story připomene legendární herní tituly, z nichž se staly fenomény daného žánru. (iVysílání)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

10/10 Koncept cyklu je samozřejmě fajn, bohužel ty mikro epizody jsou fakt jen letem světem. Mnohem víc prostoru má rádoby retro grafika a celý ten feeling ve stylu sice vůbec nevíme, co ti hosti říkají, ale dáme jim aspoň jeden vstup, protože my v ČT jsme cool. Potenciál obrovskej, výsledek klasicky nevyužitej. A to říkám jako pamětník. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Bohužel to ztrácí na stopáži a tudíž na obsahu, který určují ti druzí. Stejně tak jako jsou desítky let zatracovanou skupinou mimozemšťanů nerdi, stejně tak se vždy dávalo prostoru pro pařanskou skupinu lidí včetně vyvojářů. Někteří to dělali pro vzrušení z příkazových řádků, jiní v tom viděli business a my ostatní sme prostě hráli a škvařili 286tky, pentíčka a áemdéčka do upálení celé základní desky. Sám sem nejednu odrovnal nezřízeným taktováním, protože mi ten Alien vs. Predator s Half-lifem museli jít naprosto hladce!! Nechápu, co všechno sem na MS-Dosu zvládal jako kluk a co všechno jsem si dokázal upravit v editorech pro hry. Nádherný pařanský roky, který odstartoval Caveman na Dosu, Zimní olympiáda, Commander Ken, Chicago90, Duken Nuken, Doom, Wolfenstein, NHL,Fifa98, Tomb Raider, Red Alert, Carmageddon, Tiberian Sun, zapomenutá česká adventura Dream Land, AoE, Quake, System Shock, Unreal, Flashpoint srdcovka, Mafie, Homeworld, série Rainbow Six, SWAT, vše okolo Half-lifu, Rollcage, Pharaoh, Need for Speed, GTA etc... V televizi běžel Game Page se stejně zoufalou stopáží, jo a levnější alternativou ke korporaci Level-Score byl tenkrát Gamestar, který sem okolo milénia miloval se všemi demíčky, patchy a updaty. Místního prodejce z papírnictví to skoro dohnalo do blázince, když naháněl malý kluky, co mu z obalů kradli cédéčka od herních časáků. :D ()

Reklama

LordArthas 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, bohužel rádoby vtipných prostrihů je dosti a ubírá to prostor dalším informacím, které tam mohli být,v zásadě by to vyšlo skoro na další díl. Pravděpodobně by to chtělo další sérii aby došlo k doplnění dalších jmen a událostí a to jak zmíněných, tak v dokumentu chybějících. Poslední díl je bohužel nejslabší, nenabízí nám žádnou holčičí verzi Vávry nebo někoho z ostatních z parkové párty (otázka jestli někdo takový je v ČR). Veliká škoda je opomenutí Bětky, která nás provádí všemi díly a v rámci komunity, ale i rámci holek má ohromný vliv. Pro komunitu je to v zásadě něco jako Tomb Raider a pro holky největší vzor, je jako ta chobotnice která má chapadla všude. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Když jsem o seriálu poprvé slyšel, byl jsem velmi zvědav a natěšen. Výsledek stojí za menší hovno. Nechápu, co se těm lidem okolo tvorby honí v hlavě, když si řeknou, že seriálový díl bude mít patnáct minut. Ne, to opravdu nestačí snad na žádné téma... možná jedině na školící videa, který dokáží unudit už během dvou minut k spánku. Obsahově je dokumentární seriál... no, slovo dokument bych nechal zmizet, protože počet informací na jeden díl by se dal spočítat na prstech jedné ruky. Co se týče komentáře ženštiny, tak je to kolikrát na strčení prstů do ušních otvorů. Nevím, pro koho je tento dokument určen. Pro hráče to nebude, pro nehráče je to taktéž o ničem. Štěpán Vodrážka měl zůstat u těch reklamních spotů, jde vidět, že nic delšího a obsahově hutného nezvládne. ()

Aargh 

všechny recenze uživatele

Absolutně promarněná příležitost. --- Dokument jen klouže po povrchu, hosté, kteří by mohli zajímavě mluvit 20 minut, mají prostor sotva na pár vět. A to proto, že autoři doslova mezi každé dvě věty cpou rádobyvtipné, místy úplně debilní prostřihy na kdejaký dobový nesmysl, místo aby  se drželi tématu a nechali lidi mluvit.  Polovinu každého dílu tvoří nudná vata, kdy jsem se tloukl do hlavy, protože bych chtěl dál poslouchat hosty, ale nemůžu. A samozřejmě je to plné debilních politických glos, protože tohle je Česká televize, že. --- Zvládnul jsem čtyři díly. Netuším, pro jaké publikum dokument je. Fanouškům nemá co nabídnout a neznalé nemá čím zaujmout. ()

Reklama

Reklama