Reklama

Reklama

Neposkvrněná

  • USA Immaculate (více)
Trailer 6

Zbožná Cecílie (Sydney Sweeney) odjíždí na malebný italský venkov, kde jí byla nabídnuta nová pracovní pozice ve zdejším proslulém klášteře. I přesto, že se jí dostává vřelého přivítání začíná tušit, že její nový domov skrývá temná a děsivá tajemství. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 6

Recenze (76)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[69%] Viděno v kině. Rozhodně jsem dostal o něco víc, než jsem po průměrných recenzí čekal. Dějově je to samozřejmě předvídatelné a nijak překvapující, jenže po trochu táhlejší cca 1/3 filmu se vše rozbíhá a má to takovou ponurou atmosféru. I to má docela využité Rko; krví a brutalitou se zde moc nešetří. Chvílemi jsem si říkal, sakra dost. Ne, že by to bylo úplně neúnosné, znám mnohem drsnější filmy, ale přeci jen zde to téma těhotenství bylo někdy kruté, ale ok. Hlavní herečka Sydney Sweeney to zahrála solidně. I mě zaujal Álvaro Morte, kterého především známe jako postavu profesora ze španělského seriálu Papírový dům. No,ke konci se furt stále něco dělo, ale přeci jen to bylo takové předvídatelné, urychlené a trochu zkombinované. Víc bych celkově do filmu přidal lepší děj, zvraty a něco nového. Mohlo to být o ždibec lepší, ale i tak jsem spokojen a dávám lepší 3*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Immaculate je prekvapivo ambiciózny film, ktorý sa implicitne vyjadruje napríklad k otázke nechceného tehotenstva alebo všeobecne úlohy ženy v spoločnosti a záverečný záber dáva celkom jasnú odpoveď, čo chcú tvorcovia povedať. Morálka vedy tiež neostane stranou. Bohužiaľ film pri tak krátkej stopáži nedokáže obrazne povedané poriadne dýchať a osobne by som uvítal pokojne o 20 minút viac. Viacero vecí by tak bolo dovysvetlených a pri veľmi slušnej atmosfére mohlo byť aj finále dlhšie. Samozrejme drvivá väčšina súčasného publika rieši horory podľa počtu a intenzity žánrových propriet a málokto sa zamyslí nad tým, že tento žáner nechce len strašiť, ale aj byť alegóriou na rôzne spoločenské problémy a filozofické otázky. 70% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se bez mučení, jediný důvod, proč jsem si tento veskrze zaměnitelný hovor o jeptiškách pustil, je samozřejmě Sydney Sweeney. Ani ona nedokázala odvrátit relativní nezdar v kinech Neonového nezávislého studia a já se ani celkem nedivím. Docela jsem i přes 90ti minutovou stopáž koukal na hodinky, sem tam odvracel oči od přehnaných nechuťáren (ale sedělo to sem) a na konci jsem sakra alespoň doufal, že uvidíme, co si pro nás tvůrci připravili, no tak nic! Spíše si dejte Benedettu (taky tu jedna hraje :D) od Verhoevena. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...Jen čekám, kdy ti začnou říkat Marie... Musím přiznat, že jsem si od toho moc nesliboval. Původně jsem chtěl i film vynechat protože filmy s křesťanskou tématikou to většinou není nic pro mě. Ale nakonec jsem rád, že jsem dal Immaculate šanci. Neřekl bych, že jde o úplně tuctovej horor z tohoto prostředí a i přesto ukazuje všechny nešvary týkající se náboženství. Jak jeden pochybnej zázrak dokáže zmanipulovat stádo tupých a slepých ovcí. To prostě normálnímu člověku hlava nebere. Mezi vírou a fanatismem je někdy velice tenká hranice. Lepší 3hvězdy. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

2/10. Nejhorší film, na kterém jsem letos byl. Nefunguje zde absolutně nic a já nechápu, pro koho se tyto filmy točí. Nějakou snahu zde ukázala možná tak Sydney Sweeney, která na tenhle kousek bude chtít hodně rychle zapomenout (stejně jako na Madame Web). Příběh hloupoučký a prvoplánový, ale to by ani tolik nevadilo, kdyby alespoň něčím jiným tento film překvapil. Ale není tam nic! 89 minut trvalo jak 120 minut. Tohle nestojí za pozornost ani na VOD. Absolutní ztráta času. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Sydney Sweeney prezradila, že jej staré mamy sa objavujú v oboch kostolných scénach: "V oboch scénach v kostole, kde kráčam so sviečkou uličkou, sú v prvých dvoch radoch. A potom v scéne, kde ma korunujú a všetci v zhromaždení spievajú, stoja v prvom rade vedľa Matky predstavenej." (Arsenal83)
  • Mohan prezradil, že scenár pôvodne obsahoval obsadenie stredoškoláčok, nie mníšok, a bol zmenený tak, aby lepšie vyhovoval očakávaniam Sweeney a divákov. (Arsenal83)
  • Mohan uviedol, že mnohé z filmových scén boli inšpirované jeho katolíckou výchovou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama