Reklama

Reklama

Ricky Gervais: Armageddon

(pořad)
Stand-up / Komedie
Velká Británie, 2023, 62 min

Režie:

John L. Spencer

Scénář:

Ricky Gervais

Účinkují:

Ricky Gervais

Obsahy(1)

Tabu? To Rickymu Gervaisovi nic neříká! A tak se ve svém komediálním speciálu o konci lidstva pustí do politické korektnosti i přecitlivělých lidí. (Netflix)

Recenze (61)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Fakt netuším, co by musel Ricky Gervais udělat, aby mě zklamal. Asi by se musel úplně změnit, ale to už by zas nebyl on. Můj oblíbený multimilionář prostě opět zaválel a já jsem se skvěle bavil. Nenapadlo by mě, kolik humoru se skrývá za Schindlerovým seznamem, a málem jsem si zvlhčil textil u malého Timmyho. Původně jsem chtěl hodnotit lepšími čtyřmi kousky, když jsem si ale uvědomil, kolik lidí tento speciál naštval, jdu do pěti. / Poučení: Kdo nemluví, bude sežrán. Potvrzuje deset z deseti papoušků. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Z Rickyho tvorby v posledních letech prýští jakési špatně maskované zoufalství ze stavu společnosti a přírody. Nové vystoupení vlastně nepřináší nic nového. Pár vtipů vystavěných ve starém neuctivém smyslu samozřejmě spolehlivě rozchechtá (co by neudělalo dítě pro získání domácího mazlíčka nebo starosti diváků, co je může zranit při sledování Schindlerova seznamu, za záchranu se modlící půlka planety, zatímco pár stovek příslušníků inteligence hledá skutečné řešení), ale jinak je to celkem normální zážitek. Už se stalo zvykem, že dříve šokující humor v současnosti zrcadlí vyjádření některých dementních britských politiků, což mu ubírá na síle a z omluvného dovysvětlování vtipů je zjevné, že v reálu liberální a milý Gervais pociťuje během představení úzkost, že si ho na základě drsného humoru přivlastní špatná divácká skupina, to už je ale bohužel typický jev dnešní doby. ()

Reklama

Milky. 

všechny recenze uživatele

Zasmál jsem se, chlap mluví dobře, provokuje dobře, ale hodně jeho vtipů mi přišlo, že strašně tlačil na pilu aby urazil co nejvíc a byl co nejmíň korektní, než aby pobavil. Prostě taková provokace za každou cenu a pak to okecat aby to zase zmírnil. Nemělo to prostě koule se hned po dokončení věty prakticky omlouvat. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Není to stand-up, ale kulturní válka. Není to o vtipech, ale kontroverzích. Recyklovaných. Jak píší jiní, jen píchá do vosího hnízda. Jeho úspěch tedy není o dů/vtipu, ale že lidem umožní schladit si žáhu. Selfpromotion, a poplácávání sebe sama po ramenou, jak je skvělý. A univerzální reakce na jakoukoli kritiku – nepochopili jste vtip, problém je ve vás. Tudíž asi ani jeho tým mu nemůže říct, že císař je nahý a jeho vtipy nedopečené. Tahle samoúčelná show žije jen z odlesku jeho slávy a považovat to za vtipné je urážka těch komiků, kteří si dají tu dřinu a jsou doopravdy dobří, vtipní. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V zásade je to tradičný Gervais. Nedá sa s ním nesúhlasiť ak nie ste úplný Cunt. A hoci už nemá také cha cha momenty ako mával kedysi, stále je do značnej miery hlasom jednej generácie. Svojou satirou a svojou provokáciou nastavuje zrkadlo, baví a možno aj naštve, ale to k tomu patrí. Tento jeho novodobý triptych stand upov mám celkom rád, hoci nie sú pre mňa také skvelé ako jeho staršie veci. A zároveň musím napísať, že mi trošku chýba Ricky ako režisér a filmová postava. After Life bol super, ale príde mi to veľmi dávno. Každopádne vianočný špeciál o pedofiloch, debilnej woke culture a zvieratách. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama