Reklama

Reklama

Hlasy mrtvých

Trailer 2

Obsahy(1)

Mladá dívka Iris zdědí po svém otci starobylý dům s jedním hrozivým tajemstvím. Ve sklepě se ukrývá záhrobní čarodějnice, bytost, která se na požádání promění v kohokoliv, kdo už zemřel. Díky dávnému prokletí je démon je pevně svázán s majitelem domu, jehož příkazy poslouchá. Mladá dívka se tak stane tím, kdo stojí mezi světem mrtvých a naším světem. Její otec, předchozí pán čarodějnice, takovou moc využíval a poskytoval poslední útěchu pozůstalým. Pokud měl někdo odvahu postavit se smrti tváří v tvář, mohl se za peníze naposledy rozloučit s tím, koho ztratil. Spojení s mrtvými může ale trvat pouze dvě minuty. Pak se démon osvobodí a přinese k nám svůj děsivý svět mrtvých, hrůzu a teror. Iris má v záhadném domě na návštěvě kamarádku, když je překvapí první zákazník. Neodolá svému pokušení a rozhodne se svou moc vyzkoušet. Zákazník se však neovládne a dvě minuty, které nás všechny dělí od pekla, překročí. Čarodějnice je najednou volná, mimo kontrolu svého pána. Chce se dostat ven ze své sklepní hrobky a chce zabíjet. Hovořit s mrtvými má svou cenu a přišel čas ji začít opravdu splácet. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (90)

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Na dnešní mainstreamové poměry dobrý chiller se strašidelným hostincem a prokletou čarodějnicí ve sklepě. Vizuální zpracování se mi líbilo, starobylá budova, kde se vše odehrává, měla svou atmosféru a asi třikrát mi po zádech příjemně zamrazilo. I samotná čarodějnice s pytlem na hlavě byla cool, bohužel trochu to kazily slabé CGI efekty a nepovedené animace. Co se týče příběhu, tak nic světoborného, ale celkově, i díky sympatické Freye 'Ciri' Allan, koukatelný horůrek 3,5* ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Zaujmavý nápad, dobré masky aj čarodejnica, len keby to nebolo tak strašne hlúpe: postavy poznajú pravidlo 2 minút a dosť, no snáď ani raz ho nedodržia. Okrem atmosféry sme sa dočkali aj ľakačiek, niektoré fungujú viac, niektoré menej. Osobne sa mi celkom páčil aj záver. Vo výsledku vcelku fajn,  odstrániť doslova kričiacu nelogickosť konania postáv, dopilovať jednoduchší scenár a mohlo to byť ešte lepšie. 55-60% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jsou to spíše slabší 3*. Baghead je takový ten typický případ, kdy měl někdo celkem originální nápad na zajímavý hororový námět (Martin Pohl by měl radost), ale už k němu neuměl napsat kompetentní scénář s nějakou zajímavou pointou. Zůstala tak dobře natočená light horor rutina se vcelku zábavným průběhem, ale děsně odfláknutým koncem. Na Freyu Allan v hororu jsem se fakt těšil, ale moc toho teda ve výsledku neukázala (herecky, čuňata), neb ji to scénář ani příliš nedovoloval. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Další z hororů co mají dobrý nápad , myšlenku , ale pohřbívá ho zpracování.  Dcera zdědí od mrtvého otce pivnici kde je čarodějnice co na sebe může brát podobu mrtvých lidí. Její otec na tom rýžoval peníze pak , ale zjistil , že to nezvládá tak se rozhodl ji upálit  akorát upálil sebe (jak to fungovalo se nevysvětlí). Scény s čarodějnicí jsou dobré, ale je jich málo  bohužel je zde takový úsek cca 35 minut kdy se nic neděje. Druhý díl by mohl být lepší pokud bude . 40 procent ()

perna182 

všechny recenze uživatele

Na jedno zkouknutí docela dobré. Jinak ale lehce nezáživný průměr a jako horror slabé. Lekačky  tuctové a předvídatelné stejně jako děj. Škoda, začátek vypadal slibně a budování vztahu s čarodějnicí mělo potenciál, který zabilo chování postav. CGI slabé až to bilo do očí. Potěšil až zvrat k závěru. Slabší 3* ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo 30 dní od 18. októbra do 26. novembra 2021 v Nemecku. Film sa natáčal v Studio Babelsberg v Postupime a v Berlíne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama