Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

Zazie 

všechny recenze uživatele

Filmové adaptace jednoho z nejpůsobivějších románů, co jsem kdy četla, jsem se trochu bála (ano - Steinbeck je odpradávna moje slabost). Ale tohle se hodně povedlo. Menší výhradu mám k postavě Lennieho - v románu je to obr, ve filmu ale velikostně zapadá mezi ostatní chlapy. Ne - vyčítat Johnu Malkovichovi, že nenarostl do enormních rozměrů se nedá, zvlášť když mu tato role padla jako ulitá. Tady je to jednoznačně plná! ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Gary Sinise? Není to náhodou ten beznohej kamarád Forresta? Není to taky ten forenzní kriminalista, kterej si v NYC hraje na Grissoma? Jo, je to on, ale hlavně je to zručnej režisér! __ Říkám sice zručnej režisér, ale přesto dávám tři hvězdičky. Důvodů je hned několik, film je stokrát opakované klišé s výbornou atmosférou a opravdu geniálním výkonem Johna Malkoviche, na kterém to všechno stojí, ale bohužel i padá. Film má skoro dvě hodiny a přesto se v něm nic výrazného neděje, až na závěr, který bych tady ráýd rozebral, ale nehodlám dělat spoilery. Jak by řekl Sadwell, klenební oblouk je malý nebo něco v tom smyslu :-)) __ BTW? canakjo, můžeš mi říct, jak jsi dokázal zjistit, že je ten film u tebe na 94%? Proč ne třeba 93% nebo tak něco? ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to snad až příliš citlivý a až příliš pomalý film, jehož pojetí mě až tak moc nedostalo. Gary Sinise si vede na režisérském poli docela dobře, ale nedá se říct, že by měl nějak výrazný režisérský rukopis. Velkou výhrou pro něj bylo obsazení Johna Malkoviche do role retardovaného Lennyho, který tu všechny zastiňuje a nebýt jeho, unudil bych se k smrti. Až tak moc je tohle drama utahané. Až v závěru George přikládá pistoli k hlavě Lennyho v bezvýchodné situaci, nebylo mně ho skoro vůbec líto. Spíš jsem byl rád, že zdlouhavý film dokráčel ke svému konci. 50% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Snad nejvěrnější představitelné zpracování slavného románu, které maximálně těží z excelentního hereckého obsazení. Jak slabomyslný Lennie v podání Johna Malkoviche, tak i jeho humánní ochránce Gary Sinise představují takřka ikonické filmové postavy a přestože příběh plyne pomalu, dlouho bez výrazných dramatických zvratů, díky nim a také Steinbeckovým nadčasovým myšlenkám se sleduje více než příjemně. Film by sice mohl být trochu kratší a údernější, ale to by zase zcela nevynikla ta atmosféra doby a rasového napětí, ta upřímnost a věrohodnost v práci s titulními charaktery.... Zkrátka a dobře - skvělá adaptace.... 85% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5 Predlohu som nečítal, no Of Mice and Men je film citlivý a keby som ho mal zhrnúť jedným.slovom tak poviem, že je pekný. Snaha Garyho Siniseho je sympatická, avšak v momentoch, ktoré mali byť kľúčové mi príde jeho režisérske vedenie nepresvedčivé a prejavuje sa mierna neskúsenosť. John Malchovich je skvelý herec, jeho stvárnenie náročnej role Lennieho je obdivuhodné, hoci niekedy vidno až prílišnú snahu "hrať". Film, ktorý má v sebe konskú dávku ľudskosti a to sa cení najviac... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama