Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, poručík Dan měl pekelně těžkej život. Hrajeme hezky na jistotu. První záběr na Malkoviche a hned je jasné, kudy půjdou osudy hlavní dvojice. Většinou se filmům s mentálně zaostalými vyhýbám, protože vím jaká citová ždímačka to pro mne pak je. Počítám, že jednou přijde film, který dolije pomyslnou číši a pak mě podobné příběhy začnou zatraceně unavovat, ale Myši to nebyly. Myši fungují skvěle a první dojem byl obrovský. Snad brzy nevyprchá. A také nevím, zda jsem neudělal chybu, když jsem nejprve koukl po filmu a až za pár měsíců sáhnu po knize. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Já nevím proč, ale před tím, než jsem si tento film pustil, jsem si myslel, že budu koukat na dobový americký velkofilm z prostředí venkova, kde se toho bude strašně moc dít a bude tam spousta zajímavých postav, ale ve skutečnosti se jedná o velmi minimalistické drama, které poměrně rychle uletí a nezanechá ani stopu. Alespoň tak jsem to cítil a samotnýho mě to mrzí, protože herecky to bylo famózní. 70% ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

Filmové adaptace jednoho z nejpůsobivějších románů, co jsem kdy četla, jsem se trochu bála (ano - Steinbeck je odpradávna moje slabost). Ale tohle se hodně povedlo. Menší výhradu mám k postavě Lennieho - v románu je to obr, ve filmu ale velikostně zapadá mezi ostatní chlapy. Ne - vyčítat Johnu Malkovichovi, že nenarostl do enormních rozměrů se nedá, zvlášť když mu tato role padla jako ulitá. Tady je to jednoznačně plná! ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Sny, ktoré sa rozplynuli, pomoc, ktorá sa nekonala, tvrdá realita života, tak o tomto je tento film. Robí ma smutným, no v ničom inom ma nedostáva, je to obyčajné, chladné prebudenie sa a neuskutočnenie zmeny proste len film s príbehom s dlhými scénami. Ani kniha ma nedostala, no ten príbeh je pamätný, je to proste niečo o úteku v živote, o túžbe oslobodiť sa, no je to príliš obyčajné, aj keď ten záver je prekvapujúci, no neviem, mojej duši to až tak nesadlo, to bude asi celé, ten podstatný dôvod u mňa idealistu, ktorý má takýchto situácií zo života už dosť. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Knižná predloha od Steinbecka má svoje špecifiká, film zasa tie svoje. Príbeh je krutý a bolestný, vzťah Lennieho s Georgom dojemný. Filmová reč hovorí hlavne prostredníctvom príbehu a vzťahu týchto dvoch ľudí. Zobrazenie prírody je pekným estetickým doplnkom, no aj tak úspech filmu zostáva len na kvalite knižnej predlohy. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama