Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (437)

nunka 

všechny recenze uživatele

Knižná predloha od Steinbecka má svoje špecifiká, film zasa tie svoje. Príbeh je krutý a bolestný, vzťah Lennieho s Georgom dojemný. Filmová reč hovorí hlavne prostredníctvom príbehu a vzťahu týchto dvoch ľudí. Zobrazenie prírody je pekným estetickým doplnkom, no aj tak úspech filmu zostáva len na kvalite knižnej predlohy. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5 Predlohu som nečítal, no Of Mice and Men je film citlivý a keby som ho mal zhrnúť jedným.slovom tak poviem, že je pekný. Snaha Garyho Siniseho je sympatická, avšak v momentoch, ktoré mali byť kľúčové mi príde jeho režisérske vedenie nepresvedčivé a prejavuje sa mierna neskúsenosť. John Malchovich je skvelý herec, jeho stvárnenie náročnej role Lennieho je obdivuhodné, hoci niekedy vidno až prílišnú snahu "hrať". Film, ktorý má v sebe konskú dávku ľudskosti a to sa cení najviac... ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zdařilá adaptace, která jde možná až moc na jistotu, ale i tak je stále dost silná sama o sobě. Skvělé herecké výkony a téměř žádná hudba dávají vyznít všem těm emocím, které film obsahují. Bohužel je to přese všechno poněkud pomalejší a zdlouhavější, zvlášť, když konec je notoricky známá věc, která moc nepřekvapí. Jinak jde ale o moc dobrý film. 70%/80% ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Při výčtu úspěšných herců-režisérů by se nemělo zapomínat na Garyho Sinise, protože v případě tohoto filmu se mu podařilo vytvořit opravdový skvost. Citlivě převedl slavnou novelu Johna Steinbecka na plátno, navíc se dobře zhostil i hlavní role. Obrovskou oporu ovšem našel v Johnu Malkovichovi, který zde předvádí možná nejlepší výkon své kariéry (a to je u něj, co říct) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem nečetl, ale tohle mě zasáhlo přesně tak, jak mělo. Of Mice and Men je fajn film o lidech, jejich snech, omezeních a slabostech. Je to film, ve kterém exceluje John Malkovich (kde je alespoň nominace na Oscara, co?) a kde se krásně kouká na Sherilyn Fenn (proč se z té holky nestala velká filmová hvězda?) A takhle bych mohl pokračovat dál… Zkrátka a dobře, pokud máte šanci, pusťte si tento film. Více není třeba psát. 100 %. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama