Reklama

Reklama

O myších a lidech

  • USA Of Mice and Men (více)
TV spot

Amerika po hospodářské krizi, dva přátelé putují z farmy na farmu a hledají práci a touží si vydělat na svuj vlastní vysněný statek. George (Gary Sinise) slíbil Lennieho (John Malkovich) rodině, že se o něj postará, protože Lennie na tom není po duševní stránce nejlépe a má obrovskou slabost pro hebké věci, ale za to má obrovskou sílu a odvede práci za dva. Na nové farmě je čeká práce, přátelé i nepřátelé... (Sonnik)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (436)

heyda 

všechny recenze uživatele

Já nevím proč, ale před tím, než jsem si tento film pustil, jsem si myslel, že budu koukat na dobový americký velkofilm z prostředí venkova, kde se toho bude strašně moc dít a bude tam spousta zajímavých postav, ale ve skutečnosti se jedná o velmi minimalistické drama, které poměrně rychle uletí a nezanechá ani stopu. Alespoň tak jsem to cítil a samotnýho mě to mrzí, protože herecky to bylo famózní. 70% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

John Steinbeck je mým nejoblíbenějším spisovatelem a četl jsem od něj vše co u nás vyšlo. Když jsem si film pouštěl, byl jsem velmi zvědav na jeho ztvárnění. Už předem jsem se k němu choval s despektem, protože jsem si myslel, že takový skvost nepůjde zfilmovat. Gary Sinise mi však vyrazil dech. Ještě jsem nezažil, aby se představy při čtení knihy tak moc protnuly při jejím zfilmování.... Ztvárnění předválečné Ameriky a obou hlavních postav je fanatastické. To jak Malkovich ztvárnil Lennyho nemá obdoby. Moc by mně zajímalo co by na to řekl Steinbeck. Já dávám 5 hvězd. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Původně jsem Garyho Sinise podezřívala, že se zhostil režírování, aby si konečně zahrál v hlavní roli. Jestli tomu tak bylo, pak jen dobře. Prokázal, že je dobrý herec, ale především výborný režisér. Málokdy se podaří převod knihy do filmové podoby a v případě klasiky je to ještě horší. Sinise se úkolu ujal parádně a natočil perfektní snímek. Škoda, že od té doby se mu do režírování nechce. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré drama s naprosto úchvatným hereckým výkonem vy víte koho. Ano, Johna Malkoviche. Naprosto dokonalé. Klobouk dolů. Jinak co se příběhu týče, tak mohl být určitě pestřejší, ale film se drží knižní předlohy, takže vina je spíše na Steinbeckovi. Ale film je to rozhodně zajímavý, konec sice nebyl takový jaký jsem si ho představoval, ale co už. Dobrá práce Gary Siniseho na obou stranách barikády. 80% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem nečetl, ale tohle mě zasáhlo přesně tak, jak mělo. Of Mice and Men je fajn film o lidech, jejich snech, omezeních a slabostech. Je to film, ve kterém exceluje John Malkovich (kde je alespoň nominace na Oscara, co?) a kde se krásně kouká na Sherilyn Fenn (proč se z té holky nestala velká filmová hvězda?) A takhle bych mohl pokračovat dál… Zkrátka a dobře, pokud máte šanci, pusťte si tento film. Více není třeba psát. 100 %. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Pro natáčení byly vybrány lokality v Los Angeles a Santa Ynez Valley (Kalifornie). (rawboy)

Reklama

Reklama