Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh hazardního hráče (Matt Damon), který je postaven před osudovou volbu mezi láskou a hazardem. Příběh studenta práv, který svou nechuť zařadit se do "normální" společnosti kompenzuje geniálním talentem. Mike má totiž neobyčejné kombinační schopnosti a dovede uhodnout, jaké karty mají v ruce jeho partneři v pokeru. Na rozdíl od většiny profesionálních hráčů se ale Mike snaží nepodvádět a v tom se rozchází se svým komplicem, utápějícím se v dluzích (Edward Norton). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podle mě je Matt Damon obsazený víc než dobře, "problémoví" studenti vysokých škol mu jak známo opravdu jdou;) Výborně podané karetní vsuvky (aby ne, když to celé je o hře) a naprosto bezkonkurenční Ed Norton jako Červ (pro mě celkem překvapivě, ale výborně dabovaný Janem Langmajerem) a takřka geniální John Malkovich jako Boris KGB. Za zmínku stojí i soudce Martina Landaua, jehož role je sice malá, ale pro děj poměrně zásadní. A jako třešinka na výtečném dortu nejkrásnější role Famke Janssen, jakou jsem měl kdy to potěšení vidět...o to větší škoda, že je na plátně tak krátce:(( ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Časy, keď v pred zaprdeným salúúnom parkovali tri hnedé mustangy a pobehovala jedna nahá zarastená a zruinovaná socka s deravým sudom na ramienkach, sú už dávno pasé. Doba sa zmenila a socku, ktorá ochcáva rohy busových staníc, pretože nemá na zaplatenie verejného wécka, nerozoznáte od solventného podnikateľa, ktorý si z hecu vydržiava sexualne skúsených juvenilných miništrantov. Nie-nie, dnes sa dá vpohode žiť na dlh. Hlavne, ak máte poruke hejhulu, akou je vypatlaný Dejmon, ktorého jediná obrana spočíva v sklopení uší a vrtení hlavou (bez ohľadu na to, akú postavu vo filmoch hrá). Požičia, podrží a dokonca nechá na sebe odbaviť i pár statných sovietov s veľkými koko...kontami. Avšak film o pokri je pre mňa skrátka na rovnakej úrovni ako film o madagaskarských deťoch, ktoré hádžu šutre na kmene paliem. Takže o erekcii z vybraného prostredia nemožno hovoriť. Skrátka čistý priemer. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne se Matt Damon probudil a usoudil, že by mohl, než se stane Bournem, ztvárnit někoho, koho nebudou chtít ve filmu všichni zabít a diváci upřímně a důvodně nenávidět. Neb je to zlatý americký chlapec, měl víc štěstí než rozumu (skutečně žádný problém) a osud mu přihrál dobrý film a jako parťáka Edwarda Nortona (ach). Pořád nemám ráda Matta Damona, ale v tomhle filmu jsem mu přála, aby vyhrál a ne, aby zemřel smrtí krutou a strašlivou. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Na to, jaký měl tenhle film vliv na desetitisíce (statisíce, miliony?) lidí po celém světě relativně málo známý film, alespoň u nás... Velice jednoduše odvyprávěný příběh o hráčské vášni a vyznání obdivu k hazardu jako k legitimnímu životnímu stylu. Rounders je až staromódně přímočaré drama, které v dnešní době, při všech těch postmoderních, rozštěpených či jinak komplikovaných vyprávění svým tahem na bránu působí jako balzám na duši. Tomu odpovídají také klasická (předvídatelná) dramatická struktura příběhu a výborně vyseklé, rozumné herecké výkony Damona i Nortona. Ústředním charakterem ve filmu je však hra samotná - Texas hold`em, kadilac světového pokeru. Jeho mechanismy jsou ve filmu velice pěkně shrnuty (přestože vám každý zkušenější hráč řekne, že byste neměli sázet podle toho, kterak váš protihráč pojídá sušenky), takže si podle něj můžete udělat velice dobrou představu proč je tahle hra dnes ve světě tak populární. A návyková. Což je z mé strany jak doporučení, tak i tiché varování... 90% P.S.: Málem bych zapomněl na Malkoviche a jeho neodolatelně debilní ruský přízvuk. Pro lingvistické fetišisty absolutní must-hear! :) P.S.S.: "There is my money card, nine of hearts... I`ve got a full house." ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pro hráče pokeru je tento film jako pohlazení po duši. Na rozdíl od Hráčů se Stallonem, kteří jsou spíše k smíchu. Zatímco Mike dodává příběhu nadšení a radost ze hry, tak Červ trefné hlášky a vtipné situace. Nortonovi sedla role Červa jako prdel na hrnec a právě scéna s pověstným věšákem u mě dotáhla Hráče až na plné hodnocení. Nechci tvrdit, že je tady film podhodnocený, ale hráči pokeru si 10% můžou klidně přidat. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Matt Damon a Edward Norton se zúčastnili světové soutěže v pokeru. Náklady 10 000 USD pokrylo studio Miramax. Matt Damon vypadl po čtyřech dnech, když jej vyřadila světová legenda pokeru Doyle Brunson. (Tygrys)
  • V úvode filmu cituje Mike McDermott (Matt Damon) slová Doyle Brunsona: "Texas bez limitu je Cadillac pokru", ktoré použil vo svojej knihe zvanej "Super System". Neskôr cituje: "V Texase bez limitu je hlavné prinútiť hráča vsadiť všetko", čo je tiež zo spomínanej knihy. (tarponko)

Reklama

Reklama