Reklama

Reklama

V roce 1999 je město Los Angels plné násilí, drog a gangů. Je rozděleno na zóny volné střelby, kde nehlídá policie a neplatí žádné zákony. A přesně uprostřed této zony se rozhodne pan Miles otevřít střední školu pro mladistvé členy gangů. Za pomoci špičkových vědců sestrojí robotické učitele-cyborky, kteří se mají postarat o výuku dětí a o kázeň. A do této školy přichází Cody Calp, vězeň a člen gangu Černých srdcí, který má na výběr - bud bude studovat, nebo půjde zpět do vězení. Cody jako jediný si začíná pomalu všímat, že s učitelema není něco v pořádku... postupně se vymikají kontrole vědců a rozhodnou se rozpoutat svou vlastní válku se studenty. (matestlust)

(více)

Recenze (134)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jo, tak tohle můžu. Pro učitele relax, pro děti - parchanty hrozba. Nejlepší je, že by něco podobnýho bylo v našem školství potřeba. Sakra starý dobrý časy - jak filmový, tak školní - sedět, držet hubu a šrotit. S trochou nadsázky lze říct, že je to skloubení sci-fi drama/parodie a bohužel kruté reality. Dobrý nápady a fóry - nenudil jsem se, zasmál jsem se a o to mi u filmu jde. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ja viem, je to béčko ako vyšité (Terminátor sa tu vykráda vo veľkom), ale viažu ma na neho nostalgické spomienky, kedy som doslova tieto "braky" denne hltal. A robotická Pam Grier, z ktorej vyteká zelený sliz...no uznajte sami, to je k nakusnutiu :-) / UPDATE 14.1.06: Po dlhej dobe (cca 7-8 rokov) som si to pozrel znova a bavil som sa rovnako ako prvy krat. Uncut verzia zachadza este dalej ako svojho casu okliestene verzia pre TV a VHS (u nas film svojho času vyšiel pod názvom Exterminator) a ta jedinecna atmosfera deprimujucej vizie sveta (studenti po skole traviaci volny cas na bojisku za mestom, kde sa likviduju vo vazne mienenych gangovych stretoch) funguje stale. Industrialny, spinavy, politicky nekorektny, ale zvrhle pritazlivy film z doby mojho detstva. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jan Amos by zajásal. Class of 1999 je ukázková škola budoucnosti… moderní osnovy, nestandardní vyučování. Učitelé jsou přísní a své povolání berou velmi zodpovědně – splněný sen každého ředitele..., že nekonzumují běžnou stravu je vedlejší. U žáků vzbuzují respekt. Škola se tak stává jedinou oázou klidu. Místní gangy v okolí sice stále vyvolávají strach, ale nebezpečí číhá jinde. Ohnivé inferno otevřelo bránu… ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

toto becko je len vtedy pozeratelne, ked ho vnimate ako uplnu frasku. ma vsak dve pozitiva: nie je nudne a nie je ani prilis dlhe. dej pozostava z kombinacii neplnoleteho mad maxa bojujuceho proti trojici terminatorov na pode strednej skoly. ide cisto o trashovu akciu, ktora sama neaspiruje na hodnotnejsi film, preto je zbytocne patrat po nejakej logike, ci klast si otazky typu: co motivuje vyrastkov, volne sa navzajom likvidujucich arzenalom polnej armady, navstevovat pravidelne vyucovanie a krotko odovzdavat buchacky na vratinici skoly, ktoru by mohli uz len z cirej nudy vyhodit kedykolvek do povetria? preco film z roku 1990 stvarnil rok 1999 v tak nesmierne anachronickej fall-outovo punkovej mode pachnucej gycom osemdesiatych rokov? alebo - kolko z tychto jesitnych pomstychtivych robotov s pamatou jeden milion megabytov by sa vam zmestilo na externy harddisk? nepytajte sa ani, preco lester zobrazil len devatrocnu buducnost tak nesikovne, lebo by odpoved znela, ze by mal problem aj s dvojtyzdnovou. uz z pohladu zaciatku devatdesiatych rokov, kedy som film videl prvykrat, sa mi javil ako neskodne vtakovinove becko. s odstupom casu sudim, ze som sa sice znovu pobavil, film vsak mozem nanajvys sucitne zaradit do skanzenu nepodarenych sci-ficiek. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Absolutní mazec. Gangy v okolí škol dosáhly absurdních rozměrů (automatické zbraně jsou základ, nechybí bazuky, grantáry, pancéřované auta) a školy tak nějak ze setrvačnosti fungují dále. Proto je na jednu střední poslán tříčlenný tým roboučitelů. Těm se brzo tváří v tvář dennímu násilí vrátí staré zvyky bojových robotů. A je to masakr - roboti uplatňují nejprve přísnější tresty, poté spáchají pár vražd, pokusí se vyvolat válku a nakonec zabijí každého, kdo jim stojí v cestě. Největší mazec je ovšem finále, kdy vypuká zhruba pětadvacetiminutová řežba ve škole, každý robot má svoji special zbraň a každý se dočká brutální a ultimátní likvidace. Vynikající béčko a od režiséra kultovního Komanda jsem ani nic menšího nečekal. A dá se tu vysledovat začátek brutálních akčních béček, typických pro první půlku 90. let. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)
  • Malcolm McDowell sa zúčastnil natáčania len 2 dni. (beso74)
  • Malcolm McDowell měl původně hrát roli Dr. Forresta. (moukey)

Reklama

Reklama