Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné čistírně peří na náměstí malého městečka objevili, jak se zbavit zlých snů z polštářů i peřin. O její provoz se starají babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti. Dědeček totiž vynalezl speciální mechanismus na čištění peří, díky němuž se z běžné čistírny peřin stane kouzelný obchod, který ovlivňuje životy obyvatel celého městečka. Rozruch do idylické atmosféry vnese jeho záhadné zmizení a také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Dělá všechno pro to, aby se zase lidem začaly zdát zlé sny, protože s těmi pěknými k ní pro radu nikdo nechodí. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě, ale i v tom kouzelném, který se v peřinách ukrývá. Začíná dobrodružství, o jakém se nikomu ani nesnilo... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (471)

swamp odpad!

všechny recenze uživatele

F. A. Brabec asi fičí na peří aneb jak natočit muzikálový film pro děti, ve kterém má Mádl každý večer v peřině jeden vlhký sen. Možná se jedná o nějakou sofistikovanou narážku na Terryho Gilliama, jehož sny - pardon, filmy - jsou podobně laděné s tím rozdílem, že se na ně dá dívat. Prakticky všichni herci i neherci (Bílá se svým synáčkem Filípkem vedou) jsou příšerní, ale na tom vůbec nezáleží, protože film nemá žádný děj a má otřesné písničky. Prakticky to nejde vydržet, ale proč jste se tomu upsali i vy.. Bolku, Karle.. Hynku, Viléme, Jarmilo..! ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Ze začátku nuda prokládaná písničkami, od poloviny stopáže snímek naplnil všechny atributy Baldýnského termínu "nuda k posrání." I má kámoška, která chodí na české filmy a je k nim značne benevolentní, mi v průběhu sledování řekla "něco podobného už nechci nikdy absolvovat." To svědčí o mnohém. Po scéně "I'm your mother" už nebylo o hodnocení pochyb. 10% za v tomto případě v podstatě nedůležitou výtvarnou stránku, včetně Rodenových rezavých vlasů. ()

Reklama

Prometheus69 odpad!

všechny recenze uživatele

MŮŽEŠ MĚ MÍT I ZA ŽIVA? To je nějaká narážka na nekrofilii? O_O (_!_) Tak za prvé. Když chcete něco takového točit (fantasii). NEDĚLEJTE Z TOHO MUZIKÁL! Za Druhé... a co je dost podstatné, než začněte točit, vyberte si scénáristu který pravidelně nešňupe peří a konečně za třetí.... Když už to začnete točit a vykašlete se na scénář... předhodíte ho dětem v mateřské školce aby na tom doladili nějaké ty kosmetické změny. NEUVÁDĚJTE TO JAKO RODINOU KOMEDII PRO CELOU RODINU.... (taktéž ten dvojsmysl "v pěřině") Chudáci děti z toho pak mají trauma že je nikdo nechápe. B) Nádherný důkaz toho že v téhle zemi si opravdu každý může realizova své divné představy a úchylné sny... za cizí peníze. Za účasti hvězd které po premiéře nechápají ještě teď. :) ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Večer jsem byl už unavenej, tak jsem si záměrně pustil nějakou blbůstku, u který nebude vadit, že uchrápnu. Ale kupodivu k tomu nedošlo a ani jsem se moc nenudil. A to i přesto, že film neoplývá kdovíjak propracovaným dějem a chvílemi dokonce jako by přešlapoval na místě (ideálně bych ho zkrátil tak o 15 minut). Film je totiž tak barevný, hravý, a nadýchaný, že mě docela naladil na pozitivní notu. Navíc mě občas rozesmál, zejména na místech, kde to zřejmě ani nebylo plánováno (choreografie a to především Mádlova :-)). Myslím si, že na dětské verzi ČSFD, by byl film v červených číslech, protože by tam našel svou cílovou skupinu. PS: Vojtka jsem poznal jen po hlase. Dva Kabátí songy, složené speciálně pro tenhle film, potěšily. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Takhle střelenou až pošahanou pohádku už jsem neviděla řádně dlouho. Vlastně když se trochu zamyslím asi nikdy. V té záplavě odpadů a 1* se asi člověk ptá proč jsem tomu dala 2*? Sama jsem se ptala, ale nemohla jsem si pomoct. Ta barevnost, která pokrývala všechny segmenty filmu se mi moc líbila. Písničky? No...dlouhé zamyšlení....texty stály za starou belu, aneb píseň o tom, když jsou děti samy do města nebo že skok je víc než krok, jsem ještě nikdy neslyšela a popravdě doufám, že už ani neuslyším. Ale na druhou stranu pár písní, které se mi líbily by se tam našly (spíše melodie než texty). Kupodivu mi tu Bílá nevadila, její syn ovšem ano aneb z něj herec fakt nebude, víc přihřátého Mádla jsem ještě neviděla a ano těm velkým výbuchům smíchu vděčím právě scénám s jeho "úžasnými tanečními kreacemi", a další herci i neherci byli tak v tom průměru. Takže podtrženo shrnuto ty 2* jsou prostě za to, že jsem se kupodivu bavila a po zhlédnutí jsem měla úsměv na tváři. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Čistírna peří láká zákazníky sloganem s gramatickou chybou "Vyčistíme Vaší peřinu..." Správně však má být "Vaši". (skudiblik)
  • Nezbytným efektem ve světě v peřine jsou poletující peříčka, která musí stejně jako peřinová podlaha reagovat na pohyby postav. Zajištění jejich pohybu bylo dosaženo pomocí počítače, kde vznikla zjednodušená loutka herce a ta digitální peříčka rozhrnovala. Sníh z peří reagoval na takového digitálního předskokana a upraval se přesně podle něj, digitální předskokan se zase pohyboval přesně podle natočeného herce. Na konci pak skutečný herec vystřídal svou loutku a záběr byl hotový. Herci tak mohli chodit v peří, aniž by se později muselo náročně uklízet. Záběr letícího peříčka se objevuje také v jedné sekvenci záběrů z reálného světa, v níž je peříčko unášeno větrem skrz město. „Bylo několik možností, jak tuto scénu natočit. Bylo například možné použít skutečné peříčko a vést ho na silonovém vlákně. Anebo ho vytvořit jako 3D digitální model a zpracovat ho v počítači,“ říká Martin Paleček z ACE. Nakonec zvítězila digitální varianta, která tvůrcům umožnila větší kontrolu nad pohybem, nasvícením a celým „hereckým projevem“ peříčka. „Mohli jsme měnit textury, barevnosti, mít stoprocentní kontrolu nad tím, co se s peříčkem děje,“ říká Paleček a dodává: „Tenhle trik je na první pohled velmi jednoduchý, ale letící pírko má svůj specifický charakter. Aby diváci uvěřili, že je doopravdy nesené větrem, je potřeba vložit do jeho pohybu určitou chybu a nepravidelnost, která se v přírodě vyskytuje.“ (Beastmaster4)
  • Ve filmu se objevuje na dvacet minut trikových záběrů, přičemž každá vteřina digitálních kouzel obnáší tři až čtyři dny práce. Jedna osoba by tak zmíněných 20 minut filmu tvořila přibližně 13 let, k počítačům musel proto usednout celý tým lidí. (Taninaca)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama