Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

malylada 

všechny recenze uživatele

Jak by řekl vulkánec, není to logické, na Star Trek tento díl opravdu ne. Nicméně to kompenzují výborné akční scény, povedený záporák a především poslední vydechnutí Kirka je po tak dlouhé pouti fanouška Star Treku opravdu emocionální. Film má nedostatky, neboť se střídají nudné pasáže s výbornými a jsou to příliš velké skoky. Určitě film patří k tomu lepšímu a je to pocta střídání dvou velikánu, kapitánu hvězdné flotily......7/10 ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak, pro TOSkaře je the best pochopitelně, prvních 17min. Zbytek jsem již takových 10 let, neviděl. Páč jsem to v dávných letech sjížděl tak nehorázně často, že si to pořád a velmi dobře pamatuji. Je to ale i díky tomu, že tady je satanžel jasně viděti, jak je propastný rozdíl mezi Pikrdem a Kérkem. A to není veselé srovnání. Hl. vinu, samoz. nese režisér, který prostě umí tv Star Treky, ale kinofilmy mu moc nejdou a tady je to velmi výrazné. Řada scén tak působí až moc lacině, když nepočítám parádní efekty. Protože to, co se v tv s. hravě schová, tady trčí, jak palec vzhůru. A přítomnost té (jak jí říká moje matka) zrůdy bez obočí s tou její zdá se, nekonečno sbírkou, debilních klobouků, též ve mě olbřímí chuť se na to v celku, někdy v budoucnu podívati, nevyvolá. Pokud si to někdy pouštím, tak jen těch úvodních 17min., kde pak skřípu zuby, páč bych dnes už vraždil, za film s Enterprise-B a 3 TOS postavami. Já bych dal TNG právě na těch 17min. na konci a zbytek je...jasný,hehe. Tj. zrcadlově obracený film.;-) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snad víc než o kterémukoliv jiném filmu série Star Trek se o Generaci dá říci, že je určená právě a z převážné většiny početné obci fanoušků seriálu. Je tomu podřízeno mnohé - a především účelové spojení původních ( pochopitelně značně sešlých ) seriálových hrdinů s novou generací svých nástupců. Z hlediska příběhu jde o slabší díl, i když volba Malcolma McDowella coby padoušského Sorana leccos zachránila. Celkový dojem: 55 %. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

No nevím jestli bych tento film nechal být filmem. Kdyby se třeba jednalo o dvojepizodu v TNG mohl to být trhák.Takhle je to jen film, který sází na herecký koncert Stewarta a Shatnera, a na zničení Enterprise (ano Troi, můžeš za to ty u kormidla), btw pokud chcete posekat hodně trávy pořiďte si rotační sekačku z talíře lodi třídy Galaxy. Ještě bych vyzdvihl herecký výkon Brenta Spinera alias androida Data, který se mohl konečně po těch letech hraní bezemocionálního stroje vyřádit po instalaci emočního čipu (vy jedny malé formy života, kdepak jste, vy jedny maličkaté formičky života, neschovávejte se mi) Ale rozhodně jsem se u filmu nenudil. ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Tento Star Trek mi prirástol ku srdcu...hlavná premisa o zmysle nášho života, našej smrteľnosti a o tom, že nieje dôležité čo po sebe zanecháme, ale ako sme žili je mi veľmi blízka. Ak k tomu pridám fantastické startrekovské prostredie a postavy, úžasný nápad ako predať štafetu od starej generácie novej, tak tu máme jeden z najlepších a dejovo najzaujímavejších scifi filmov. Pravda, technická úroveň je slabá a mnoho špeciálnych efektov je použitých ešte zo seriálu, ale v konečnom dôsledku mi to nevadilo. Producenti sa snažili k podobnému konceptu vrátiť aj v deviatej časti, ale nepodarilo sa im to takým krásnym a sentimentálnym spôsobom....Jasné, First Contact je super akcia a vizuálne je to špička, ale Generations je jedinečný. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • V rámci propagace byla vytvořena webová stránka o filmu, což byla vůbec první webová stránka v historii, která propagovala konkrétní snímek. Ačkoliv v té době měl v USA přístup k internetu jen přibližně milion lidí, v době uvedení filmu do kin dosáhla stránka celosvětově několika milionů zobrazení. (mirliflore)
  • Leonardu Nimoyovi byla nabídnuta role ve filmu i jeho režie. Nimoy po přečtení scénáře odmítl. (ČSFD)

Reklama

Reklama