Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

bartias 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech je to už dnes zastaralá podívaná s primitivními triky i zoufale neakčními a nedramatickými bitkami. Tvůrcům ale přísluší hvězdička k dobru za povedený pokus svést dohromady starou generaci s tou novou, kapitána Kirka s kapitánem Picardem. Fandové si užijí i humorné scény, ve kterých android data poprvé testuje emoční čip. Pokud vás Star Trek zajímá a baví, sedmý film zůstává i šestnáct let po svém vzniku pozoruhodnou podívanou, i když nemá náboj Khanova hněvu a jemu podobných. 7/10 ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Pro opravdove fanousky star-treku naprosto zlomova udalost jedna generace strida druhou a pokud po case vite ze legenda Picard strida legendu Kirka tak musi byt timhle filmem uneseni. Vzdyt je to jako kdyby v dobach jejich nejvetsich casu po boku spolu bojovali Arnold se Silvestrem. To si zadny opravdovy fanousek nemuze nechat ujit. Je v tom sice citi umela sentimentalita a ucelovost ovsem fanousek star treku to zbasti i s navijakem. A ja se hlasim k tem napalenym magorum fanouskum. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jean-Luc Pickard a James T. Kirk v jednom filmu ... tudíž se dostavila nostalgie TAK těžká, že mě skoro převálcovala. Kosmická loď Enterprise mě zkrátka kdykoli vcelku spolehlivě transportuje až někam do pravěku - a nepotřebuje k tomu warp. Tedy SKORO do pravěku ... někam do sedmdesátých let dvacátého století před černobíle blikající televizní obrazovku, ke které neodmyslitelně patřil seriál "Star Trek" vysílaný na německém kanálu ZDF. Leč fiktivní svět, ve kterém jsem se tentokrát ocitla, značně zaostával za pozoruhodnými účinky energetického jevu jménem Nexus - tudíž mi nečinilo žádné zvláštní potíže se od něho odpoutat. Slabší 3* ... Drobný dodatek z 28. 7. 2014: Prostě jsem nemohla jinak - potřebovala jsem si oživit děj sedmého filmu ... a najednou už mi trochu mystické setkání dvou kapitánů kosmických lodí Enterprise nepřipadá jako ten nejlepší nápad. Protože představuje určitou degradaci Jamese T. Kirka - a to nemůžu jen tak přejít mlčením. Nejspíš chvilku potrvá, než se s těmi zbrusu novými pocity nějak srovnám. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Posádka Enterprise odchází do důchodu, i tak je ještě pozvána, aby absolvovala zahajovací cestu s novou lodí Enterprise. Bohužel při záchraně cestujících z lodi napadené neznámou energetickou vlnou je ztracen (doslova) kapitán James T. Kirk. O sedmdesát let později se kapitán Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) se svojí posádkou potýká s plány El-Auriana Sorana, který chce zničit obydlenou planetou, aby se znovu setkal s onou energetickou vlnou, která jej může dostat do bájného Nexusu. Ale Picard na tento boj není sám, v nouzi nejvyšší přichází na pomoc sám James Kirk ... Vcelku důstojné ukončení kariéry jednoho kapitána a jedné Enterprise - sice většina původních herců (kromě Williama Shatnera) zahrála jen v pár minutách na počátku - ale to vše vynahradil sám Kirk. Příběh je takový .. ehm .. tuctový, kolik takových neznámých energetických vln již Enterprise zažila, a navíc, je opravdu vždycky potřeba zničit celou loď? Pravda, sice můžou v dalším filmu dostat novou (čímž si filmaři skvěle vynahrazují technologický postup - vzpomeňte na kapitánský můstek v prvních Star Trecích a teďka). Co mi na filmu ale hodně vadilo byl příliš násilně naroubovaný humor - chápu že robot potýkající se s emočním čipem je k popukání, ale všeho do času ... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak s Pikárdem přichází rozhodně zdařilejší Stártrek. Triky chytají do výšin a nové postavy těší oko i duchy. Hlavně mě bavil android Data, kterej mě fakt rozesmíval. Děj byl trochu moc sci-fi, ale to už asi ke sci-fi patří, že, chch. Rozhodně se mi bude líp dívat na Patricka Stewarta, než na Shatnera. A je mi jedno, co si o tom myslijou ostatní. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Podle Williama Shatnera byla věta "Who am I to argue with the Captain of the Enterprise?" tím nejtěžším, co kdy ve Star Treku řekl. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. listopadu 1994 v Hollywoodu. (Varan)

Reklama

Reklama