Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Magneto 

všechny recenze uživatele

Tento Star Trek mi prirástol ku srdcu...hlavná premisa o zmysle nášho života, našej smrteľnosti a o tom, že nieje dôležité čo po sebe zanecháme, ale ako sme žili je mi veľmi blízka. Ak k tomu pridám fantastické startrekovské prostredie a postavy, úžasný nápad ako predať štafetu od starej generácie novej, tak tu máme jeden z najlepších a dejovo najzaujímavejších scifi filmov. Pravda, technická úroveň je slabá a mnoho špeciálnych efektov je použitých ešte zo seriálu, ale v konečnom dôsledku mi to nevadilo. Producenti sa snažili k podobnému konceptu vrátiť aj v deviatej časti, ale nepodarilo sa im to takým krásnym a sentimentálnym spôsobom....Jasné, First Contact je super akcia a vizuálne je to špička, ale Generations je jedinečný. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Skvělá záležitost. Která však asi nemá význam pro někoho, kdo není zcela tomuto fenoménu nakloněn. Pár vad sice neušlo, někdy lehce uvadající atmosféra, což je místy způsobeno možná lehkou rozvleklostí. Ale dle mého soudu se jedná o naprosto skvělý scénář, kterému paradoxně ubližuje pouze občasná přetáhlost scén. Jsme svědky několika legendárních sekvencí (oddělení Enterprise a následné ztroskotání hlavního talíře lodi na Meridian 3, setkání Kirka a Picarda...). Malcolm McDowell výtečně zahrál, podobně jako Brent Spiner. Jeden z mých nejvíce oblíbených trekie filmečků. A říkejte si co chcete, kdyby se tempo zvedlo jen o pár procent, je to horký kandidát na to, aby nahradil První kontakt na mém místě nejlepšího star trek movie. Dávám 90%. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

První Picardovský Star Trek film, i když Picardovský jen částečně, vzhledem k ve Star Treku tradiční hrátkám s časem, díky nimž se teď vrací i dávno mrtvý Kirk a pomyslně předává žezlo nad velením Enterprise. Naštěstí nejen o tom jsou Generations, takže i pro negeeka jde o vcelku dobré sci-fi s ucházejícím příběhem. Jeho problém je jen to, že je na poměry série až příliš standartní a komorní, tzn nad seriálovými díly nevyniká epičností a propracovaností tak moc jak by měl... a chechtající se Data nepřináší zdaleka tak zajímavou filosofickou odbočku, jako Data-člověk z následujícího "Prvního kontaktu". Každopádně, šílený a charismatický Malcolm McDowell potěší vždy. 7/10 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Filmové setkání dvou ikonických kapitánů Enterprise asi nemohlo dopadnout o mnoho lépe. Stejně jako ostatním nadprůměrným ST filmům (1, 4, 6, 8, 10) ani tomuto nechybí dobrá zápletka (způsob, kterým tvůrci ono zásadní setkání umožnili, se mi dost líbil), slušné tempo, solidní herecké výkony (obsazení McDowella byla trefa do černého - jeho postava je opravdu dobře motivovaná a on se na ni skvěle hodí), silné scény (úvod, souboj s Klingonskou lodí a to, co mu následuje, napínavé a dojemné finále) a celkem zde fungují i emoce (Picardova traumata, společné scény Kirka a Picarda). Zkrátka dobrodružná sci-fi, která je zábavná i poměrně chytrá. Ovšem co ve světě Star Treku pohledává Whoopi Goldberg, to mi hlava vážně nebere... ;-) 70 - 80 % ()

bartias 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech je to už dnes zastaralá podívaná s primitivními triky i zoufale neakčními a nedramatickými bitkami. Tvůrcům ale přísluší hvězdička k dobru za povedený pokus svést dohromady starou generaci s tou novou, kapitána Kirka s kapitánem Picardem. Fandové si užijí i humorné scény, ve kterých android data poprvé testuje emoční čip. Pokud vás Star Trek zajímá a baví, sedmý film zůstává i šestnáct let po svém vzniku pozoruhodnou podívanou, i když nemá náboj Khanova hněvu a jemu podobných. 7/10 ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Postavou šílence Sorana byl později inspirován i Soran v seriálu Hvězdná brána - zde však nebyl Soran šílený vědec ale pravý opak - šílený náboženský fanatik. (javaznenevim)
  • Leonardu Nimoyovi byla nabídnuta role ve filmu i jeho režie. Nimoy po přečtení scénáře odmítl. (ČSFD)

Reklama

Reklama