Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Generations označím za nejslabší a nejhorší Star Trek film s novou posádkou a kapitánem Picardem (i VIII - Vzpoura je lepší). Proč? On je tu Kirk a Picard, vybuchne tu planeta a cestuje do jiných dimenzí. To sice ano, ale celé to zabírá cca 10-15 minut. Zbytek je natahovaný a zbytečný. Nechápu proč tak silné postavy Data a Picard, se chovají jako blbci. Data dostane emoční čip a neustále se směje, křičí a chová se jako největší pablb. Vážně tohle má být ve filmu? Picard se v začátku rozbrečí (wtf?) a celou dobu se chová jako emočně nevyrovnaný. Má to asi zdůraznit, že Kirk je pořád chlapák. A ve výsledku prohrávají, co se dá. Osobně bych čekal, že předání žezla nové generaci nastane jinak. Tohle je místy výsměch. Zachraňuje to jen velké herectví Patricka Stewarta, akční scény a zajímavá postava hraná Malcolmem McDowellem. Jinak je to stejné jako u vůbec prvního filmu se starou posádkou. Dlouhé pasáže, kdy se nic neděje a postavy chovající se jinak než v seriálu. Nemohu si pomoct, ale pod mikroskopem fanouška je Generations velmi slabý. Tak je tu lichý díl, který je slabý i u Picarda. Klidně mě sežerte, ale já mám rád Star Trek: Nová Generace a tak mě zarazilo, jak se tu postavy chovají a jak se s tím naložilo. Nebýt Shatnera, který seká dřevo a smaží vejce, tak to nemá důvod vidět. Potažmo stačí mu vteřina na plátně a charismatem přebije vše. Hodnocení OST: Příjemný nadprůměr, který navazuje na to lepší z Hornera a Goldsmitha. 7/10 ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Sedmička, byť šťastné číslo, mě nijak zvlášť neuhranula. Ty pasáže, kdy byli v Nexu a vlastně se nic nedělo, se vlekly a na mě působily nezáživně až nudně. Kdo tedy určitě pobavil byl nadporučík Dat. Tak moc toužil cítit jako člověk, že sám pak nevěděl co si s nově nabytými emocemi počít. Pocity se u něj střídaly hodně rychle a najednou stále vážný android vypadal docela jinak, humorně až skoro divně. Své kouzlo ve filmu mělo rovněž setkání dvou kapitánů Enterprise, což je tady opěvováno docela často a jako další plus hodnotím scénu neplánovaného přistání hvězdné lodi federace na povrch Veredianu. Kdo mi v Generaci ovšem chyběl byl jednoznačně Spok ... 3,5* ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

První Picardovský Star Trek film, i když Picardovský jen částečně, vzhledem k ve Star Treku tradiční hrátkám s časem, díky nimž se teď vrací i dávno mrtvý Kirk a pomyslně předává žezlo nad velením Enterprise. Naštěstí nejen o tom jsou Generations, takže i pro negeeka jde o vcelku dobré sci-fi s ucházejícím příběhem. Jeho problém je jen to, že je na poměry série až příliš standartní a komorní, tzn nad seriálovými díly nevyniká epičností a propracovaností tak moc jak by měl... a chechtající se Data nepřináší zdaleka tak zajímavou filosofickou odbočku, jako Data-člověk z následujícího "Prvního kontaktu". Každopádně, šílený a charismatický Malcolm McDowell potěší vždy. 7/10 ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak, pro TOSkaře je the best pochopitelně, prvních 17min. Zbytek jsem již takových 10 let, neviděl. Páč jsem to v dávných letech sjížděl tak nehorázně často, že si to pořád a velmi dobře pamatuji. Je to ale i díky tomu, že tady je satanžel jasně viděti, jak je propastný rozdíl mezi Pikrdem a Kérkem. A to není veselé srovnání. Hl. vinu, samoz. nese režisér, který prostě umí tv Star Treky, ale kinofilmy mu moc nejdou a tady je to velmi výrazné. Řada scén tak působí až moc lacině, když nepočítám parádní efekty. Protože to, co se v tv s. hravě schová, tady trčí, jak palec vzhůru. A přítomnost té (jak jí říká moje matka) zrůdy bez obočí s tou její zdá se, nekonečno sbírkou, debilních klobouků, též ve mě olbřímí chuť se na to v celku, někdy v budoucnu podívati, nevyvolá. Pokud si to někdy pouštím, tak jen těch úvodních 17min., kde pak skřípu zuby, páč bych dnes už vraždil, za film s Enterprise-B a 3 TOS postavami. Já bych dal TNG právě na těch 17min. na konci a zbytek je...jasný,hehe. Tj. zrcadlově obracený film.;-) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Prozatím nejlepší Star Trek film. Pár věcí mi na něm sice vadilo, hlavně prostřední část, jinak ale výborné sci -fi. Nová generace pod velením Picarda prostě nezklamala. Setkání Picarda s Kirkem bylo opravdu výborné, film ukazuje pěkný přechod mezi oběma sériemi. Potěšil mě také Malcolm McDowell jako záporák Soran a výborné efekty, které pokročili o notný kus dopředu. Je tu vtip ( hlavně Datova linka mě bavila ), akce a napětí. A na První kontakt se díky tomuto filmu těším o hodně víc. Už to bude jenom Picardovo. 85%. S novým dabingem je to o mnoho lepší. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. listopadu 1994 v Hollywoodu. (Varan)
  • Natáčelo se od 24. března do 9. června 1994 v Kalifornii, Nevadě a Arizoně. (Varan)

Reklama

Reklama