Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký sci-fi snímek natočil režisér Nicholas Meyer podle literární předlohy Karla Alexandera. H. G. Wells právě uvádí do provozu svůj geniální vynález, stroj času. Zároveň se dozvídá, že jeden z jeho známých je policií hledaný Jack Rozparovač. Pod jeho rukou právě skonala další prostitutka na ulici a pachatel musí neprodleně uprchnout. Využije k tomu nový stroj času a poskočí do roku 1970. Herbert se vydá za ním, aby napravil škody a prověřil možnosti vynálezu. U bankovní přepážky potkává velmi sympatickou "úřednici", která je dojata jeho staromódními způsoby a podivným šviháckým oblečením. Není však čas na lásku, neboť Jack Rozparovač touží po nové krvi... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Time After Time je velice podařená parafráze na téma o Jacku Rozparovači. Ústřední postavou je spisovatel H.G.Wells, který sestrojil stroj času a pomocí něj se hodlá podívat do 20. století, které si představuje jako utopickou ideální dobu, kde není nepřátelství a násilí a kde všichni jsou si rovni. Z omylu ho vyvede nepříjemné odhalení, že jeho přítel, se kterým hrává šachy je známý postrach Jack Rozparovač. Ten, aby se vyhnul zatčení, uprchne před zákonem právě v onom stroji času a H.G.Wells, kterého bravůrně ztvárnil Malcolm McDowell, cítí za jeho útěk odpovědnost a snaží se Jacka pronásledovat v neznámé budoucnosti. Tam je konfrontován se svými naprosto mylnými představami a nebýt Amy Robbinsové (Mary Steenburgen), se kterou se velmi sblíží, byl by asi ztracen. Film je velice dobře zpracovaný, má spád a nechybí mu vtip. Ačkoli téma stroje času skýtá nepřeberné množství variací a občas v některých filmech svádí k bláznivým skečům, zde je to pojato velmi dobře a ani chvíli se film nesníží k trapnostem. Naopak. Jde o velmi podařený snímek, který v některých místech docela ostře ironizuje současnou dobu: "Před devadesáti lety jsem byl zrůda, tady jsem amatér" (Jack Rozparovač). Zkrátka Time After Time je film, který rozhodně stojí za pozornost. Btw.: M. McDowell nehraje často kladné role, ale tahle mu docela sedla. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// PLUS: McDowella jsem sice opět nepoznal, ale opět mě uchvátil, Warner je děsivý záporák a Mary S. ve své druhé roli je okouzlující, nejvíc si ji samozřejmě spojím s Návratem do budoucnosti, obecně se mi tento žánr libí, film jsem si užíval a díky zasazení děje do budoucnosti, která je v době natočení snímku přítomností, ale pro dnešního diváka už minulostí :) si tvůrci nemuseli moc lámat hlavu s efekty, výprava je za mě v pořádku MÍNUS: myslím, že jsem film dříve neviděl, skoda, řekl bych že by mě pozitivně ovlivnil, zároveň škoda, že těchto adaptací není víc, zatím u mě vede Stroj času z roku 2002/// Shrnutí: Divák má až chuť se po tomhle filmu víc zajímat i dílo a odkaz H.G Wellse. Co když opravdu vynalezl stroj času a skutečně cestoval do budoucnosti a zpět do minulosti. Jak jinak by mohl to vše vědět a předpovědět? Film s touto teorií dokonale pracuje./// Celkem 77%/// ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jack Rozparovač v San Francisku roku 1979? Proč ne? Na konci 19. století, se britský vědec Wells, vydá strojem času, který sám sestrojil - do USA, aby zde dopadl brutálního vraha, utíkajícího před spravedlností do jiné doby. Zatímco mladý vědec se v jiném století rozkoukává poněkud dlouho a jeho vystupování působí naivně, až komicky, Jack Rozparovač se ve 20. století, plném násilí, cítí jako ryba ve vodě. Netrvá to dlouho a v San Francisku začíná řádit šílený vrah mladých žen. Čas po čase, je působivá a hlavně nesmírně zábavná sci-fi, s dobrým dějem, příjemnou hudbou a výbornými hereckými výkony, v čele s Malcolmem McDowellem, který si vědce Wellse opravdu užíval. Snímek, ke kterému se určitě vrátím. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"První, kdo pozvedne pěst, je první, komu došly nápady." Pacifista H. G. Wells na cestě do Utopie zjistil, že násilí je nakažlivé, slovo gentlemana vždycky neplatí a předpokládanou harmonii budoucnosti nahradily světové války. Mě tedy přitom nejvíc bavily tradiční souboje cestovatele v čase - tentokrát s jezdícími schody, samohybem, filmem či elektrickým zubním kartáčkem. A taky mě to donutilo zamyslet se nad tím, kam bych v čase vyrazil já a tady jednoznačně zvítězil pragmatismus nad zvědavostí. Vrátil bych se do května 1996 a zruinoval bych sázkové kanceláře sázkami na MS v hokeji, ME ve fotbale a LOH v Atlantě. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Pravý anglický gentleman z 19. století (H. G. Wells) cestuje svým časovým vynálezem do San Francisca roku 1979, aby zastavil Jacka Rozparovače. Klasický nápad, příjemně natočený s fajn herci. Ale s blížícím se koncem se bohužel začne kupit řada nelogičností vrcholící prodlužovaným, neoriginálním koncem. Solidní oddychovka, nic navíc. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Herečka Patti D'Arbanville si ve filmu zahrála dvě role: oběť Jacka Rozparovače (David Warner) na začátku filmu a také jeho třetí oběť zavražděnou v bytě ve scéně, kdy mu nabízí marihuanu. (Pavlínka9)
  • Ve scéně, kdy Wells (Malcolm McDowell) s Amy (Mary Steenburgen) pospíchají do parku a píchnou pneumatiku u auta, ptá se Amy (Mary Steenburgen) Wellse (Malcolm McDowell), zda-li má desetník pro volání na 911. Přitom volání na tuto linku je bezplatné. (Pavlínka9)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama