Reklama

Reklama

Withnail a já

  • Velká Británie Withnail and I
Trailer

Obsahy(1)

Kultovní konverzační komedie čerpající z režisérova vlastního života. Dva nezaměstnaní herci Withnail a Marwood se rozhodnou vyrazit z bezútěšného, studeného Londýna na venkov, kde má Withnailův homosexuální strýc chatu. V doprovodu břitkého humoru a litrů a litrů alkoholu zjistí, že jejich schopnosti přežít zde vlastními silami jsou prakticky nulové. Na deziluzivní cestě z města se postupně vytváří melancholické pojednání o neodvratném procitnutí do reality i do střízlivosti. Předlohou pro postavu Withnaila byl britský herec Vivian MacKerrell, se kterým režisér filmu Bruce Robinson sdílel byt v londýnské čtvrti Camden. Po skončení filmu se doporučuje nasednout do staré káry, nakoupit basy piva a vyrazit s kamarády na venkov. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

MissJ 

všechny recenze uživatele

This place is uninhabitable. - Give it a chance. It's got to warm up.- Warm up? We may as well sit around a cigarette. This is ridiculous. We'll be found dead in here next spring...To je VĚC! U nás bohužel nepříliš známý film, jehož scénář je napěchovaný hláškami v takové míře, že jsem byla bez nadsázky mrtvá smíchy...skoro teda. Humor je ale jen jednou z mnoha složek tohoto skvělého filmu. Předlohou pro postavu Withnaila byl britský herec Vivian MacKerrell, se kterým režisér filmu Bruce Robinson sdílel byt v londýnské čtvrti Camden. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dve ľudské trosky sa vydajú na venkov. Vedú medzi sebou opilecké kecy a je im často zima. A jeden čas žijú s buznou, čo uvádza ich zadné partie do rozpakov. A to je milí páni všetko. Ano, hovorím to len pánom, lebo tu po žene nie je ani len stopa. Je to vízia toho, ako by skončili chlapi bez nežného pohlavia. Zanedbaní a bez motivácie. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Někteří tu píšete, že jste po filmu měli chuť sbalit kámoše, hektolitry chlastu a vyrazit na alkotrip do lesních hvozdů. Já měl pocit, že jak normálně nepiju jsem si frťana měl dát spíš předtím, pak bych možná ten koktejl opileckých žvástů se zakomponovanými moudry o smyslu lidského žití strávil lépe. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch kultovních filmů, které zjevně nejsou pro mne. Drogy ani opíjení mi nic neříkají, a přestože mnohé dialogy těch dvou a půl hlavních postav jsou skvostné, přišlo mi to celé víceméně o ničem. Ani humor na mne nijak zvlášť nezabíral. Celkový dojem z této britské konverzačky mám tedy veskrze průměrný (50%). ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Rozmýšlení jestli 4 nebo 5* trvalo přesně jednu Plzeň. Stará láska nerezaví a tak nevím jestli rozjitřila můj zrak slza nostalgie či smíchu, ale na tom nezáleží. Jelikož film, kde v troubě číhají krysy o velikosti psa a ve dřezu "hmota", kde víkend na chatě znamená kličkování mezi zuřícími býky a homosexuálními strýci, kde návrat domů obnáší riziko nálezu velkého černocha s afrem ve vaně točícího globusem při předříkávání mantry Hare rama a kde stará dobrá pesimistická škola má poslední slovo si prostě nejde nezamilovat. Jdu si koupit paruku do supermarketu a přihodim jednu flašku Skotské a polibte mi všichni prdel! (Pokud mi nechcete koupit pivo.) :) Báro, tenhle film se ti nebude hrozně líbit a přesto bych si přál, aby ses na něj podívala. Strougy, tohle je přesně film pro tebe a proto se trochu obávám ti ho doporučit. :) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Při natáčení scény, ve které Withnail zdánlivě vypije benzín do zapalovače, byla plechovka, která byla při zkouškách naplněna vodou, plná octa. Režisér Bruce Robinson použil ocet, aby získal lepší výraz v obličeji nic netušícího Richarda Granta. (Ajka1)

Reklama

Reklama