Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komédia o piatich študentoch, ktorí sa prihlásia do oddielu novej mladej trénerky a vytvoria mužský tím synchronizovaného plávania. Film je zmesou neočakávaných situácií, zápletiek a rozuzlení, ktoré prináša účasť mužov v tradičnom ženskom športe. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (37)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Veselé, hodně veselé. :) Waterboys se sice nejspíš nezařadí mezi mé nejoblíbenější japonské filmy, ale docela chápu, že má hodně příznivců. Je to prostě příjemný film o tom, jak si užít poslední rok na škole a udělat si nějaké pěkné vzpomínky, třebaže způsobem, který není pro partu kluků běžný (tj. aquabely). Samozřejmě zde nepostrádáme ani obvyklou japonskou šílenost, ale jen v dobrém smyslu. Někdy si říkám, že by takováto pozitivní šílenost některým zapšklým jedincům od nás ze západu určitě neuškodila. Za tohle v určitém smyslu Japonce obdivuju - a v filmu Waterboys je to zobrazeno vážně krásně.~(4,3)~ ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Ptáte se, jak byste reagovali na chlapeckou "akvabeláckou" show? Zkuste Waterboys, já už vím, že bych se královsky bavil. Komedie o přátelství a odvaze s netradičním námětem a sympatickými hrdiny - každý z nich je ze začátku svým způsobem retard - s celým bazénem bláznivých, pro japonce tak typických gagů. Perfektní finále + resuscitace delfína = tohle je prostě unikát mezi komediemi. ()

Reklama

molotov 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie o partě loserů, kteří nacvičí vystoupení v synchronním plavání, tedy ve sportu, který je vyloženě dívčí. Možná o trošku horší než Swing girls, ale pořád skvělé. Miluju filmy odehrávající se na střední škole, ještě více o prázdninách. Už to samo o sobě mi zvedá náladu, pokud navíc jde o vtipnou komedii s úžasným finále nakonec, plný počet je na místě. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Čistých 70%, ale od Shinobu Jaguchiho jsem už viděl Swing Girls a Happy Flight a obojí se mi líbilo víc. Waterboys jsou takoví ... syrovější a trochu méně konzistentní. Oddychovka, která má pěkný závěr (a líbily se mi plavky, které přítelkyně hodí hlavnímu hrdinovi do bazénu). V průběhu sledování mě napadlo, že některé naše komedie jsou také populární a oblíbené, přestože existuje mnoho "objektivně" lepších věcí. Toto je něco podobného. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Ak sa niekedy bude robiť súťaž o film, ktorý sa formálnymi postupmi najviac približuje žánru anime, obsadí Waterboys : Otoko no šinkuro určite popredné priečky. Už od úvodnej scény „vyhratých pretekov“ sa celá expozícia nesie presne v duchu japonských komediálnych kókó (stredná škola) anime. Nová krásna učiteľka snívajúca o tom, že bude kaučovať vlastný team akvabel až natoľko, že jej nevadí, že jej akvabely sú chlapci a ani poriadne nevedia plávať, zamestnanec akvária, ktorý má chlapcov naučiť synchronizovanému plávaniu, roztomilá karatistka, ktorá vyberá automaty na kolu kopačkami a hlavne kvinteto looserov, ktorých spomínaná učiteľka prihlásila na synchro vystúpenie na úvod školského roka. Celým filmom sa tiahne japonsky uletený zmysel pre humor, kombinovaný s citom režiséra pre umocnenie komediálnych scén za pomoci spomalených záberov (i keď „diviak time“ je k videniu až v jeho nasledovnej pecke Swing girls ) a zakomponovania či už klasickej hudby alebo hudby 30.-40. rokov. Waterboys síce nedosahujú kompaktnosti a príjemného feelingu, ktorý sála z režisérovej ďalšej snímky Swing Girls, je to však vynikajúca zábava s grandióznym finále v obrovskom bazéne. 9/10 ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama