Reklama

Reklama

Důvěra

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Stárnoucí Pietro má za své pedagogické eseje získat prezidentské ocenění. Laudatio se na ceremonii chystá přednést jeho bývalá studentka Teresa, nyní sama uznávaná profesorka. Oba však pojí dřívější milostný poměr i jedna závažná skutečnost – během jedné dávné noci si řekli svá největší tajemství a Pietro se teď bojí, že to jeho, dosti zničující, může vyplout na povrch. Daniele Luchetti ve svém dramatu, uvedeném v Rotterdamu, předkládá rozsáhlou ságu jednoho vztahu, v němž se ve střídajících časových rovinách a za doprovodu hudby Thoma Yorka rozplétají nebezpečné známosti. A u toho se ptá: Můžeme někomu opravdu věřit? (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (2)

Audrey.H 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo o kousek kratší, asi by to bylo libivější, ale pro mě tam ta dlouhá stopáž měla smysl v tom, že vykreslovala navíc tu dlouhou snahu vybudovat normální život a kariéru. A vždycky v ten jeden moment se to "seklo" a víc a víc vylézal na povrch ten strach... Strach, o kterém to pro mě nakonec celé bylo. Zajímavý příběh, velmi zajímavá kamera, prolínání představ a skutečnosti. A hudba! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se zde Daniele Luchetti vyhýbá zobrazení vášnivé intimity. Vztahy protagonisty s ženami jeho života by to prohloubilo, obzvláště té klíčové, která mu z něj udělá peklo. Chápali bychom lépe jeho naivitu a tendenci nechat sebou manipulovat. Možná si absencí sexu chtěl režisér uchovat sofistikovanější tvůrčí tvář. Ale artem jeho film stejně není. Byl by, po všech stránkách, v rukou například Giuseppeho Tornatoreho. V rukou Luchettiho je “pouze” solidní vztahovou a thrillerovou žánrovkou s dobrou stavbou postav a vedením herců, ale s příliš všední, až televizní formou. A se zakončením, které mainstreamové diváky neuspokojí, možná i naštve. Poučení si ale zapamatují! [KVIFF] ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama