Reklama

Reklama

Jeden americký chemik si představuje, že udělá životní obchod se svou drogou. Všechno ale nejde podle plánu a on se brzo zamotá do spleti podvodů. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Namachrované béčko nejspíš inspirované Tarantinem. Měla jsem z toho spíš pocit dobře naplněného klišé, než že by se tvůrci pokoušeli o nějaký vlastní vklad do žánru. Divákovi tak nabízejí rázovité figurky (překrásná nájemná vražedkyně, mlčenlivý mstitel z daleka, samolibý drogový dýler, brutální šéf kartelu ….), všichni kolem sebe sypou hlášky jako vzteklí, několikrát tu někdo někoho zradí a konec nepřekvapí. Samotná Formula 51 ale byla krásně názorný příklad MaCGuffinu. /27. 6. 16./ ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Fotbal,drogy, nevkusný hadry, "scouse ascent", limey - vítá vás Liver fucking fool, takhle to zde chodí, stavte se za mnou na pár dní a nechte se přesvědčit, že tohle není jen scénáritsický výtěr konečníku bezbožného patolízala, ale vcelku trefná podoba města Beatles. Shits takes time and effort you fucking twats 7/10 caper ()

Reklama

adam9 

všechny recenze uživatele

Jsem vášnivým fanouškem Liverpoolu, takže tento film je pro mě jako dělaný :)) Samuel L. Jackson a Robert Carlyle hrají v perfektní symbióze a k tomu nádherná Emily Mortimer :) :P Scéna Felixe De Souzy v baru Man United mě dostala a patří k těm nejoblíběnějším nejen v tomto filmu, nýbrž celkově. Jasných 5 hvězd! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skvělej akční, dneska už takřka oldschool, biják s celou řadou střelených postaviček, na které byste v aktuálních filmech těžko narazili. Samuel L. coby chemik, tvůrce nové drogy, je jedna z těch normálnějších. Když si ho ale na letišti vyzvedne Robert Carlyle, kterej celou cestu do doupěte kecá o Manchesteru, aby pak následně vtrhnul v dresu do hospody plné liverpoolských fanoušků, tak Vám dojde, že to jsou přesně ty nekorektní filmy, se kterými jsem si prošel dětství. Stejně tak, jako když se na scéně objeví další psychopat – Rhys Ifans – který jak kdyby vyskočil z pařby z klubu Amnesia coby DJ Paul Bulva. Formula 51 na mě působila jako takový svěží náraz amerických Dannyho parťáků s britským Guyem Ritchiem. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Mimořádně pestrá sestava jak v řadách herců, tvůrců a vlastně i koprodukčních partnerů. Je škoda, že Pavlou píše scénáře s pětadvacetiletými odstupy, protože ten k Formuli 51 byl vcelku v pohodě, resp. dala se z něj vykřesat svěží, akční jednohubice, která stojí především na bizarních postavičkách pohybujících se v americkém i britském podsvětí. Resp. sledujeme týpka, který se snaží prodat formuli na superdrogu. Největší devizou je skvělá a především pestrá herecká sestava, ze které každý vyčnívá kvůli něčemu jinému a jako celek to krásně šlape. Za všechny vypíchnu Rhyse Ifanse, kterého má spousta lidí spojeného jen s rolí extota v Nothing Hill, ale ten chlap toho má na kontě spoustu a kam vleze, tam zasvítí. Velkou zásluhu na tom, že je to svěží, akční a převážně nenudící, má režie spíše ve stylu Bladea, tzn. střih, který nenese jen dynamiku, ale taky má zamaskovat místy ne úplně skvělou choreografii. Ten podporuje i čiloučká hudbice a gangsterská stylizace. Jako celek je to plně vyhovující. Nicméně pořád platí, že to táhnou hlavně herci. Neškodná, plně funkční kravinka, které kdyby ke konci nedocházel dech, mohla patřit mezi akční perly začátku milénia. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Zpěváka Meat Loafa navrhl do role Lizarda producent Andras Hámori. (Terva)
  • Felixe DeSouzu (Robert Carlyle) nosí celý film červený dres týmu FC Liverpool s číslem 9 a jménem Fowler. Fotbalový hráč Robbie Fowler patří mezi nejlepší střelce Premier League; za FC Liverpool vstřelil 128 gólů. Za tento tým hrál v letech 1993-2001 a 2006-2007. (Yardak)
  • Film je založen na historii města Liverpool a na obchodu z otroky. Je však dějově převeden na obchod z drogami. (Terva)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama